Articolul precedentEu nu…
  Articolul următorIată Omul!

  Libertate deplină

  Supuneţi-vă dar lui Dumnezeu. Impotriviţi-vă diavolului, şi el va fugi de la voi. – lacov 4:7

  Sopârlele Gecko se găsesc pretutindeni în Florida. Ele sunt văzute adesea în locurile însorite de afară şi sunt cu totul paşnice. Doar atunci când intră în casă dau de necaz. Adesea, ele caută căldura, căţărându-se pe tocul uşii pentru a intra în verandă. Când uşa este deschisă, sar şi adesea reuşesc să intre. Şi, când intră şopârla Gecko înăuntru, este foarte greu să o prinzi şi să o eliberezi din nou afară cât de repede posibil. Totuşi, adesea, reuşeşte să scape de mine, alergând şi ascunzânduse sub mobilă sau în spatele jaluzelelor. Se mişcă repede, evitând să fie prinsă. Oricât aş încerca, nu reuşesc să o găsesc ca să o eliberez afară, unde ar fi în siguranţă. De obicei, aşa îşi găseşte sfârşitul această mică creatură. Se întâmplă ca după câteva zile să găsesc vreuna deshidratată, moartă, pe undeva pe sub mobilă sau în vreun colţ. Dacă şopârla Gecko ar fi cooperat cu eforturile mele de a încerca să o salvez, i-aş fi putut reda libertatea mult dorită.

  Adesea şi noi suntem la fel ca şopârlele Gecko care intră în casă. Dorinţa noastră de independenţă sau încăpăţânarea noastră ne face să reacţionăm într-un mod care ne aduce şi mai multe probleme spirituale, financiare, sociale sau fizice. Dacă minţile noastre sunt îndreptate spre libertate prin propriile eforturi, atunci cădem pradă ispitelor lui Satana. În ciuda avertizărilor din partea familiei, a prietenilor, din partea propriei conştiinţe şi a îndemnurilor Duhului Sfânt, adesea alegem o cale care ne duce la consecinţe de nedorit. În ce dezastru ne aflăm atunci!

  La fel ca eforturile mele intense de a-i oferi o cale de scăpare micuţei şopârle, este Cineva care face la fel pentru fiecare dintre noi. Tatăl nostru iubitor doreşte să ne conducă şi să ne călăuzească, cu ajutorul Duhului Sfânt, pe cărarea neprihănirii. Chiar şi atunci când ne împotrivim eforturilor Sale pentru noi, El nu renunţă. El este un Dumnezeu al celei de-a doua şanse. Când suntem indiferenţi faţă de iniţiativele Sale, El încearcă o altă cale de a ne atrage atenţia. Motivul pentru care El doreşte să ne salveze este iubirea pe care ne-o poartă. El ne-a creat şi ne-a răscumpărat prin jertfa Fiului Său pe Calvar.

  Cea mai bună asigurare a deplinei libertăţi este o relaţie personală cu El. Aceasta înseamnă să petrecem timp cu El în fiecare zi, să interacţionăm cu El prin studierea Bibliei, rugăciune şi meditaţie. Astfel, împotrivirea faţă de voia Sa dispare şi găsim plăcere în a urma învăţăturile şi poruncile Sale. Cine vrei să fie la cârma vieţii tale?

  Marian M. Hart-Gay

  Libertate deplină - 2020. Cea mai bună asigurare a deplinei libertăţi este o relaţie personală cu El. Aceasta înseamnă să petrecem timp cu El în fiecare zi, să interacţionăm cu El prin studierea Bibliei, rugăciune şi meditaţie. Astfel, împotrivirea faţă de voia Sa dispare şi găsim plăcere în a urma învăţăturile şi poruncile Sale.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...