Articolul precedentEu nu…
  Articolul următorIată Omul!

  Libertate deplină

  Supuneţi-vă dar lui Dumnezeu. Impotriviţi-vă diavolului, şi el va fugi de la voi. – lacov 4:7

  Sopârlele Gecko se găsesc pretutindeni în Florida. Ele sunt văzute adesea în locurile însorite de afară şi sunt cu totul paşnice. Doar atunci când intră în casă dau de necaz. Adesea, ele caută căldura, căţărându-se pe tocul uşii pentru a intra în verandă. Când uşa este deschisă, sar şi adesea reuşesc să intre. Şi, când intră şopârla Gecko înăuntru, este foarte greu să o prinzi şi să o eliberezi din nou afară cât de repede posibil. Totuşi, adesea, reuşeşte să scape de mine, alergând şi ascunzânduse sub mobilă sau în spatele jaluzelelor. Se mişcă repede, evitând să fie prinsă. Oricât aş încerca, nu reuşesc să o găsesc ca să o eliberez afară, unde ar fi în siguranţă. De obicei, aşa îşi găseşte sfârşitul această mică creatură. Se întâmplă ca după câteva zile să găsesc vreuna deshidratată, moartă, pe undeva pe sub mobilă sau în vreun colţ. Dacă şopârla Gecko ar fi cooperat cu eforturile mele de a încerca să o salvez, i-aş fi putut reda libertatea mult dorită.

  Adesea şi noi suntem la fel ca şopârlele Gecko care intră în casă. Dorinţa noastră de independenţă sau încăpăţânarea noastră ne face să reacţionăm într-un mod care ne aduce şi mai multe probleme spirituale, financiare, sociale sau fizice. Dacă minţile noastre sunt îndreptate spre libertate prin propriile eforturi, atunci cădem pradă ispitelor lui Satana. În ciuda avertizărilor din partea familiei, a prietenilor, din partea propriei conştiinţe şi a îndemnurilor Duhului Sfânt, adesea alegem o cale care ne duce la consecinţe de nedorit. În ce dezastru ne aflăm atunci!

  La fel ca eforturile mele intense de a-i oferi o cale de scăpare micuţei şopârle, este Cineva care face la fel pentru fiecare dintre noi. Tatăl nostru iubitor doreşte să ne conducă şi să ne călăuzească, cu ajutorul Duhului Sfânt, pe cărarea neprihănirii. Chiar şi atunci când ne împotrivim eforturilor Sale pentru noi, El nu renunţă. El este un Dumnezeu al celei de-a doua şanse. Când suntem indiferenţi faţă de iniţiativele Sale, El încearcă o altă cale de a ne atrage atenţia. Motivul pentru care El doreşte să ne salveze este iubirea pe care ne-o poartă. El ne-a creat şi ne-a răscumpărat prin jertfa Fiului Său pe Calvar.

  Cea mai bună asigurare a deplinei libertăţi este o relaţie personală cu El. Aceasta înseamnă să petrecem timp cu El în fiecare zi, să interacţionăm cu El prin studierea Bibliei, rugăciune şi meditaţie. Astfel, împotrivirea faţă de voia Sa dispare şi găsim plăcere în a urma învăţăturile şi poruncile Sale. Cine vrei să fie la cârma vieţii tale?

  Marian M. Hart-Gay

  Libertate deplină - 2020. Cea mai bună asigurare a deplinei libertăţi este o relaţie personală cu El. Aceasta înseamnă să petrecem timp cu El în fiecare zi, să interacţionăm cu El prin studierea Bibliei, rugăciune şi meditaţie. Astfel, împotrivirea faţă de voia Sa dispare şi găsim plăcere în a urma învăţăturile şi poruncile Sale.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...