Articolul precedentSoluția
  Articolul următorDrumul crucii lui Hristos este drumul nostru

  Zdrobit, dar nu distrus

  Suntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strâmtorare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiţi; prigoniţi, dar nu părăsiţi; trântiţi jos, dar nu omorâţi. – 2 Corinteni 4:8,9

  Îmi amintesc de provocările cu care s-a confruntat familia mea când eram mică. Dar îmi amintesc şi că părinţii obişnuiau să spună: „Domnul este la cârmă.” Şi da, El întotdeauna a fost – şi încă este. Inima mea a fost atinsă când am depănat aceste amintiri din copilărie.

  În călătoria noastră creştină, adesea ne îndoim sub puterea impactului şi ne scufundăm în apele adânci ale durerii şi suferinţei. Curenţii puternici vin sub forma unor traume emoţionale, dezamăgiri şi trădări – chiar din partea celor care sunt aproape de inima noastră, poate chiar din partea oamenilor din casa Domnului. Puterea noastră de a supravieţui provocărilor nu o avem în noi, ci la Dumnezeu, care locuieşte în noi.

  În anul 2000 am avut un accident auto. Taxiul cu care eram s-a izbit de un parapet şi trei persoane au murit – şoferul de taxi şi alte două doamne, care stăteau în spate cu mine. Eu am suferit fracturi multiple la braţ şi am fost spitalizată mai multe luni. În spital, chirurgul ortoped şi echipa lui de medici m-au informat că hotărâseră să îmi amputeze braţul. Chirurgul a afirmat că, în opinia lui, amputarea era singura opţiune. Astfel că s-a stabilit data în care să îmi fie amputat braţul. Tristă şi disperată, nu îmi puteam imagina cum avea să fie viaţa mea fără un braţ.

  Familia m-a încurajat şi împreună am dus această situaţie înaintea Domnului în rugăciune mai multe zile la rând. Într-o dimineaţă a venit doctorul să mă consulte. După aceea a cerut să mi se facă mai multe analize. După ce a analizat rezultatele, a făcut o remarcă ciudată: „Doamnă”, a spus el, „mă gândeam că trebuie să vă amputez braţul, dar cred că sunt oameni care se roagă pentru dumneavoastră. Braţul dă semne neobişnuite de vindecare. Amputarea nu mai este necesară.”

  Sunt de acord cu apostolul Pavel care spune că deşti suntem zdrobiţi, nenorociţi şi deznădăjduiţi, totuşi nu suntem distruşi (vezi 2 Corinteni 4:8,9).

  În călătoria noastră spre ceruri, haideţi să păşim înainte cu încredere absolută în Dumnezeu, care ne-a chemat prin Hristos să aducem poverile vieţii noastre la El. Poate părea că suntem aplecaţi, dar nu trebuie să fim zdrobiţi. Dumnezeu ne va îndrepta din nou.

  Felicia Pepra-Mensah

  Zdrobit, dar nu distrus - 2020. În călătoria noastră spre ceruri, haideţi să păşim înainte cu încredere absolută în Dumnezeu, care ne-a chemat prin Hristos să aducem poverile vieţii noastre la El. Poate părea că suntem aplecaţi, dar nu trebuie să fim zdrobiţi. Dumnezeu ne va îndrepta din nou.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Pietricica din pantof

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

  Renunță la sare!

  Dumnezeu ne cere să călătorim pe un drum mai puțin bătătorit. Mai exact, uneori este foarte greu să lăsăm în urmă durerile, frustrările și mâhnirea. Uneori nu vrem să le lăsăm, pentru că, altminteri, ne-am pierde identitatea din prezent.

  Lanterna

  Eram uimită! Dumnezeu are o mie de căi de a avea grijă de noi. Chiar s-au împlinit cuvintele: „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!”

  Gustă să vezi bunătatea Sa!

  Da, Dumnezeu onorează credința simplă. Domnul nostru este răbdător în dragostea Sa pentru noi. El dorește să împlinească dorința inimilor noastre. Fiecare dintre noi este prețios pentru El. Dumnezeu este bun.

  Publicate astăzi

  Primul pas al tău

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Pietricica din pantof

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

  Titluri de nobleţe

  Textul de astăzi ne garantează apartenenţa şi demnitatea nu unei puteri nobiliare, ci a împăratului universului însuşi, şi nu numai pentru o zi, ci pentru întreaga veşnicie. Gândeşte-te la binecuvântata descendenţă de a fi copil al lui Dumnezeu şi la privilegiul de a-I sluji.

  Mulțumesc, Tată!

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Önhitt, gondtalan késlekedés

  „Ímé, eljövök, mint a tolvaj. Boldog, aki vigyáz és őrzi az ő ruháit, hogy mezítelen...