Articolul precedentSoluția
  Articolul următorDrumul crucii lui Hristos este drumul nostru

  Zdrobit, dar nu distrus

  Suntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strâmtorare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiţi; prigoniţi, dar nu părăsiţi; trântiţi jos, dar nu omorâţi. – 2 Corinteni 4:8,9

  Îmi amintesc de provocările cu care s-a confruntat familia mea când eram mică. Dar îmi amintesc şi că părinţii obişnuiau să spună: „Domnul este la cârmă.” Şi da, El întotdeauna a fost – şi încă este. Inima mea a fost atinsă când am depănat aceste amintiri din copilărie.

  În călătoria noastră creştină, adesea ne îndoim sub puterea impactului şi ne scufundăm în apele adânci ale durerii şi suferinţei. Curenţii puternici vin sub forma unor traume emoţionale, dezamăgiri şi trădări – chiar din partea celor care sunt aproape de inima noastră, poate chiar din partea oamenilor din casa Domnului. Puterea noastră de a supravieţui provocărilor nu o avem în noi, ci la Dumnezeu, care locuieşte în noi.

  În anul 2000 am avut un accident auto. Taxiul cu care eram s-a izbit de un parapet şi trei persoane au murit – şoferul de taxi şi alte două doamne, care stăteau în spate cu mine. Eu am suferit fracturi multiple la braţ şi am fost spitalizată mai multe luni. În spital, chirurgul ortoped şi echipa lui de medici m-au informat că hotărâseră să îmi amputeze braţul. Chirurgul a afirmat că, în opinia lui, amputarea era singura opţiune. Astfel că s-a stabilit data în care să îmi fie amputat braţul. Tristă şi disperată, nu îmi puteam imagina cum avea să fie viaţa mea fără un braţ.

  Familia m-a încurajat şi împreună am dus această situaţie înaintea Domnului în rugăciune mai multe zile la rând. Într-o dimineaţă a venit doctorul să mă consulte. După aceea a cerut să mi se facă mai multe analize. După ce a analizat rezultatele, a făcut o remarcă ciudată: „Doamnă”, a spus el, „mă gândeam că trebuie să vă amputez braţul, dar cred că sunt oameni care se roagă pentru dumneavoastră. Braţul dă semne neobişnuite de vindecare. Amputarea nu mai este necesară.”

  Sunt de acord cu apostolul Pavel care spune că deşti suntem zdrobiţi, nenorociţi şi deznădăjduiţi, totuşi nu suntem distruşi (vezi 2 Corinteni 4:8,9).

  În călătoria noastră spre ceruri, haideţi să păşim înainte cu încredere absolută în Dumnezeu, care ne-a chemat prin Hristos să aducem poverile vieţii noastre la El. Poate părea că suntem aplecaţi, dar nu trebuie să fim zdrobiţi. Dumnezeu ne va îndrepta din nou.

  Felicia Pepra-Mensah

  Zdrobit, dar nu distrus - 2020. În călătoria noastră spre ceruri, haideţi să păşim înainte cu încredere absolută în Dumnezeu, care ne-a chemat prin Hristos să aducem poverile vieţii noastre la El. Poate părea că suntem aplecaţi, dar nu trebuie să fim zdrobiţi. Dumnezeu ne va îndrepta din nou.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Sămânța pe cale – partea 1

  Inima mea era atât de învârtoșată, încât spinii au început să fie modul meu de exprimare. Spinii – modalitatea de a-i răni pe alții atunci când eu sufeream. Semănătorul a aruncat sămânţa și între spini. Apoi, ceva s-a întâmplat.

  Tu vei reveni!

  Roagă-te pentru acei oameni dedicați care dăruiesc din timpul și din talentele lor, care slujesc ca prezbiteri, diaconi, diaconi de ordine și instructoare pentru copii, pregătind flanelograful și decupajele, dar și restul membrilor de la biserică!

  Să cultivăm în inima noastră bunătatea

  Dacă vom arăta mai mult interes față de nevoile altora, aceasta va lumina fața lor, le va ușura povara și va face minuni în inima fiecăruia dintre ei. Să-L rugăm pe Tatăl să ne ajute să cuprindem cu dragoste viețile altora.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...