Articolul precedentNoe și consumul de carne
  Articolul următorCrucificarea

  Când cade o vrabie

  Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuşi niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. Cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi. Deci să nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii. – Matei 10:29-31

  Poc! Sticla din spatele meu s-a cutremurat puţin şi eu am sărit repede în picioare, asemenea celorlalte două persoane din cameră.

  „A fost o pasăre!” a strigat Susie, sora mea, cât eu îndreptam scaunul de pe care tocmai mă ridicasem şi mă îndreptam spre fereastră. Chiar era o pasăre. „Ia un lighean şi un prosop”, a spus ea în timp ce deschidea uşa înspre cerdac. Am luat lucrurile şi apoi m-am dus la sora mea care stătea lângă o vrabie ce tremura, paralizată, întinsă pe o parte, năucită şi speriată. Nu se putea ridica. Susie a ridicat-o cu blândeţe şi a pus-o în cuibul improvizat. Am dus-o înăuntru, unde era cald şi bine. Sita pusă peste lighean permitea ca pasărea să respire şi ne lăsa pe noi să o vedem. Nu părea să aibă vreo rană.

  Apoi ne-am rugat pentru micuţa pasăre. „Doamne, a căzut o vrabie”, am spus noi. „Te rugăm să o atingi, să o vindeci şi să îi dai putere să zboare din nou şi să fie liberă. Îţi mulţumim!” Micuţa vrabie s-a luptat puţin imediat după aceea şi a stat pe micuţele ei picioare. În cele din urmă, s-a ridicat nesigură. Apoi a început să se mişte cu mai mare uşurinţă. Ştiam că sosise timpul. Am pus ligheanul afară pe iarbă şi am dat la o parte sita. Pasărea a zburat până în cel mai apropiat copac, unde s-a oprit puţin înainte să îşi continue zborul.

  „Doamne, Îţi mulţumim”, am spus amândouă. „Îţi mulţumim că Te îngrijeşti chiar şi de o vrăbiuţă şi de toate creaturile vii. Îţi mulţumim că Te îngrijeşti de noi.” Ne-am întors înăuntru şi ne-am alăturat celorlalţi din casă, recunoscătoare pentru recuperare şi recunoscătoare pentru lecţia primită. Dumnezeu, care poartă de grijă chiar şi celor mai mici şi nesemnificative creaturi ale Sale – şi le iubeşte -, nu va face mai puţin pentru noi. Nu există lucru pe care El să nu îl facă pentru noi şi ştim asta deoarece El a plătit preţul suprem ca să ne răscumpere.

  Noi nu ne vom izbi de geam fără ca El să observe; nu vom fi răniţi fără ca El să facă ceva. El ne va ridica, ne va ţine în braţe cu blândeţe şi noi vom fi în siguranţă. El se va asigura că ne vom vindeca şi vom zbura din nou.

  Carolyn K. Karlstrom

  Când cade o vrabie - 2020. Noi nu ne vom izbi de geam fără ca El să observe; nu vom fi răniţi fără ca El să facă ceva. El ne va ridica, ne va ţine în braţe cu blândeţe şi noi vom fi în siguranţă. El se va asigura că ne vom vindeca şi vom zbura din nou.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...