Articolul precedentNoe și consumul de carne
  Articolul următorCrucificarea

  Când cade o vrabie

  Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuşi niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. Cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi. Deci să nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii. – Matei 10:29-31

  Poc! Sticla din spatele meu s-a cutremurat puţin şi eu am sărit repede în picioare, asemenea celorlalte două persoane din cameră.

  „A fost o pasăre!” a strigat Susie, sora mea, cât eu îndreptam scaunul de pe care tocmai mă ridicasem şi mă îndreptam spre fereastră. Chiar era o pasăre. „Ia un lighean şi un prosop”, a spus ea în timp ce deschidea uşa înspre cerdac. Am luat lucrurile şi apoi m-am dus la sora mea care stătea lângă o vrabie ce tremura, paralizată, întinsă pe o parte, năucită şi speriată. Nu se putea ridica. Susie a ridicat-o cu blândeţe şi a pus-o în cuibul improvizat. Am dus-o înăuntru, unde era cald şi bine. Sita pusă peste lighean permitea ca pasărea să respire şi ne lăsa pe noi să o vedem. Nu părea să aibă vreo rană.

  Apoi ne-am rugat pentru micuţa pasăre. „Doamne, a căzut o vrabie”, am spus noi. „Te rugăm să o atingi, să o vindeci şi să îi dai putere să zboare din nou şi să fie liberă. Îţi mulţumim!” Micuţa vrabie s-a luptat puţin imediat după aceea şi a stat pe micuţele ei picioare. În cele din urmă, s-a ridicat nesigură. Apoi a început să se mişte cu mai mare uşurinţă. Ştiam că sosise timpul. Am pus ligheanul afară pe iarbă şi am dat la o parte sita. Pasărea a zburat până în cel mai apropiat copac, unde s-a oprit puţin înainte să îşi continue zborul.

  „Doamne, Îţi mulţumim”, am spus amândouă. „Îţi mulţumim că Te îngrijeşti chiar şi de o vrăbiuţă şi de toate creaturile vii. Îţi mulţumim că Te îngrijeşti de noi.” Ne-am întors înăuntru şi ne-am alăturat celorlalţi din casă, recunoscătoare pentru recuperare şi recunoscătoare pentru lecţia primită. Dumnezeu, care poartă de grijă chiar şi celor mai mici şi nesemnificative creaturi ale Sale – şi le iubeşte -, nu va face mai puţin pentru noi. Nu există lucru pe care El să nu îl facă pentru noi şi ştim asta deoarece El a plătit preţul suprem ca să ne răscumpere.

  Noi nu ne vom izbi de geam fără ca El să observe; nu vom fi răniţi fără ca El să facă ceva. El ne va ridica, ne va ţine în braţe cu blândeţe şi noi vom fi în siguranţă. El se va asigura că ne vom vindeca şi vom zbura din nou.

  Carolyn K. Karlstrom

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...