Articolul precedentMuntele Sinai
  Articolul următorIubirea de fiu și umbra morții

  Nu sunt singură

  Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te”? Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face. – Iosua 1:9

  Aveam cam douăzeci şi unu de ani când am mers să îmi vizitez părinţii. Satul este situat cam la şapte kilometri de drumul principal, iar drumul care ducea spre sat trecea prÎntr-o pădure. La acea vreme nu existau mijloace de transport foarte dese, aşa că trebuia să alegi între a aştepta un mijloc de transport ore în şir sau a merge pe jos.

  Într-o dimineaţă am mers în oraş cu fratele meu mai mic, care avea doar zece ani. Pe drumul de întoarcere spre sat, după ce am parcurs cam trei kilometri, fratele meu a început să se simtă slăbit. Nu a trecut mult şi nu a mai putut umbla. Mulţumită Celui Atotputernic, cineva a trecut pe lângă noi cu o motocicletă. L-am implorat pe motociclist să îl ducă pe fratele meu în sat ca să primească îngrijiri medicale imediate. „Mai sunt doar patru kilometri”, am spus eu. „Eu voi merge acasă pe jos.” „Nu, nu poţi”, a insistat fratele meu. „Nu te voi lăsa singură în mijlocul pădurii!” Ştia că mi-ar fi fost frică să rămân singură. Dar nu aveam altă opţiune decât să îl trimit pe el înainte cu motocicleta pentru a primi îngrijirile necesare.

  Din fire, eu sunt o persoană fricoasă, chiar şi când mama sau alţi adulţi sunt în preajmă. În acel moment îmi era frică în special ca nu cumva să iasă ceva (o fantomă poate?) dintre copaci şi să mă atace. Totuşi nu aveam ce să fac decât să merg singură prin pădurea deasă! Niciodată nu am fost atât de speriată ca în acea zi. Mi-au trecut prin minte tot felul de scenarii în timp ce mergeam.

  Din nefericire, la acea vreme, încă nu învăţasem să mă bizui pe făgăduinţele din Biblie ale lui Dumnezeu. Dar El a păşit dincolo de necunoştinţa mea şi mi-a întărit picioarele şi inima pentru restul călătoriei. Cât de bine îmi amintesc şi acum momentul în care am văzut casele din sat şi pe mama alergând spre mine!

  Astăzi ştiu că nu am fost singură pe acea cărare – îngerii păşeau alături de mine. Mai ştiu şi că îngerii lui Dumnezeu sunt cu tine chiar şi atunci când tu nu ceri protecţia Lui, aşa cum s-a întâmplat în cazul meu.

  Cum putem răspunde unei bunătăţi atât de mari? Care va fi răspunsul tău?

  Adolphine Zian

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...