Lasă ca dragostea lui Dumnezeu să strălucească în tine!

  Şi dacă nu găsiţi cu cale să slujiţi Domnului, alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinţii voştri dincolo de Râu, sau dumnezeilor amoriţilor în a căror ţară locuiţi. Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului. – Iosua 24:15

  De ce nu mă apreciază şi pe mine cineva măcar o dată? m-am plâns eu într-o seară. Asta după o zi în care soţul meu a fost prea ocupat ca să îmi ofere o îmbrăţişare, fiul meu mai mare mormăia doar răspunsuri monosilabice la întrebările mele şi băiatul cel mic întotdeauna avea nevoie de ceva de la mine. Apoi am auzit telefonul sunând. O soră de la biserică m-a invitat să iau parte la o conferinţă a femeilor şi m-a rugat să pregătesc câteva gânduri din Iosua 24:15. Deşi am fost de acord, în sinea mea am spus: Poate că nu este cel mai potrivit moment să vorbesc despre acest verset, deoarece eu sunt atât de nemulţumită acum de viaţa mea. Ce aş putea să le spun celorlalţi despre acest subiect?

  Când am recitit acest verset cunoscut de mine, pronumele eu şi mea au căpătat o semnificaţie nouă: „eu şi casa mea”. Atunci mi-a vorbit glasul blând şi dulce al Duhului Sfânt. „Da, de aici începe totul – cu tine. Comunicarea cu fiul tău începe de la tine. Atmosfera din cămin începe de la tine. Dacă ai o inimă iubitoare în familia ta, atunci toată casa ta va fi plină de căldură şi iubire!” Cu umilinţă I-am cerut Domnului să mă ierte. Eu aşteptasem ca alţii să facă ceea ce trebuia să înceapă de la mine. Cu lacrimi de recunoştinţă I-am mulţumit Domnului pentru exemplul Său. El a fost primul care a venit şi ne-a abordat cu dragoste, cu bunătate şi cu iertare.

  În acea seară am luat hotărârea să fiu prima din familie care să înceapă să facă primul pas. Nu doream să aştept până când soţul meu venea la mine. În schimb, făceam tot ce puteam, ori de câte ori puteam, să îi ofer o îmbrăţişare. Nu mai strigam la copiii mei şi nici nu mai aşteptam ca ei să îmi vorbească frumos. Eu eram prima care le vorbea frumos, cu iubire, şi le arătam cât de preţioşi sunt pentru mine. Fac tot ce pot ca în fiecare zi să îmi umplu inima cu dragostea lui Isus şi să o las să strălucească din mine către fiecare persoană cu care mă întâlnesc în acea zi.

  Astăzi, dacă viaţa nu este aşa cum ţi-ai fi dorit, atunci fă paşi înspre schimbare – şi începe cu tind Ia hotărârea de a fi prima care oferă iubire, care iartă şi care poartă de grijă. Când ne comportăm ca nişte cetăţeni ai cerului, pacea lui Dumnezeu ne va umple inima.

  Irina Begas

  Lasă ca dragostea lui Dumnezeu să strălucească în tine! - 2020. Astăzi, dacă viaţa nu este aşa cum ţi-ai fi dorit, atunci fă paşi înspre schimbare - şi începe cu tind Ia hotărârea de a fi prima care oferă iubire, care iartă şi care poartă de grijă. Când ne comportăm ca nişte cetăţeni ai cerului, pacea lui Dumnezeu ne va umple inima.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...