Lasă ca dragostea lui Dumnezeu să strălucească în tine!

  Şi dacă nu găsiţi cu cale să slujiţi Domnului, alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinţii voştri dincolo de Râu, sau dumnezeilor amoriţilor în a căror ţară locuiţi. Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului. – Iosua 24:15

  De ce nu mă apreciază şi pe mine cineva măcar o dată? m-am plâns eu într-o seară. Asta după o zi în care soţul meu a fost prea ocupat ca să îmi ofere o îmbrăţişare, fiul meu mai mare mormăia doar răspunsuri monosilabice la întrebările mele şi băiatul cel mic întotdeauna avea nevoie de ceva de la mine. Apoi am auzit telefonul sunând. O soră de la biserică m-a invitat să iau parte la o conferinţă a femeilor şi m-a rugat să pregătesc câteva gânduri din Iosua 24:15. Deşi am fost de acord, în sinea mea am spus: Poate că nu este cel mai potrivit moment să vorbesc despre acest verset, deoarece eu sunt atât de nemulţumită acum de viaţa mea. Ce aş putea să le spun celorlalţi despre acest subiect?

  Când am recitit acest verset cunoscut de mine, pronumele eu şi mea au căpătat o semnificaţie nouă: „eu şi casa mea”. Atunci mi-a vorbit glasul blând şi dulce al Duhului Sfânt. „Da, de aici începe totul – cu tine. Comunicarea cu fiul tău începe de la tine. Atmosfera din cămin începe de la tine. Dacă ai o inimă iubitoare în familia ta, atunci toată casa ta va fi plină de căldură şi iubire!” Cu umilinţă I-am cerut Domnului să mă ierte. Eu aşteptasem ca alţii să facă ceea ce trebuia să înceapă de la mine. Cu lacrimi de recunoştinţă I-am mulţumit Domnului pentru exemplul Său. El a fost primul care a venit şi ne-a abordat cu dragoste, cu bunătate şi cu iertare.

  În acea seară am luat hotărârea să fiu prima din familie care să înceapă să facă primul pas. Nu doream să aştept până când soţul meu venea la mine. În schimb, făceam tot ce puteam, ori de câte ori puteam, să îi ofer o îmbrăţişare. Nu mai strigam la copiii mei şi nici nu mai aşteptam ca ei să îmi vorbească frumos. Eu eram prima care le vorbea frumos, cu iubire, şi le arătam cât de preţioşi sunt pentru mine. Fac tot ce pot ca în fiecare zi să îmi umplu inima cu dragostea lui Isus şi să o las să strălucească din mine către fiecare persoană cu care mă întâlnesc în acea zi.

  Astăzi, dacă viaţa nu este aşa cum ţi-ai fi dorit, atunci fă paşi înspre schimbare – şi începe cu tind Ia hotărârea de a fi prima care oferă iubire, care iartă şi care poartă de grijă. Când ne comportăm ca nişte cetăţeni ai cerului, pacea lui Dumnezeu ne va umple inima.

  Irina Begas

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...