Articolul precedentSinguri acasă?
  Articolul următorDrumul spre Emaus

  Noi suntem cei mai mari dușmani ai noștri

  Preaiubiţilor, dacă nu ne osândeşte inima noastră, avem îndrăzneală la Dumnezeu. Şi orice vom cere vom căpăta de la El, fiindcă păzim poruncile Lui şi facem ce este plăcut înaintea Lui. – 1 Ioan 3:21,22

  „Ce se întâmplă cu faţa ta?” Faţa fetiţei mele – din creştetul capului până la umeri – era inflamată, cu coji şi bubiţe. Ceea ce avea ea se numea „crustă de lapte”. Niciunul dintre unguentele pe care le aveam nu a dat vreun rezultat. Acum, vineri dimineaţa, starea ei s-a înrăutăţit. Ziua următoare trebuia să aibă loc binecuvântarea în biserică! Oare prietenii vor crede că eu i-amjacut ceva? m-am întrebat. Ar trebui să amânăm momentul binecuvântării?

  Când i-am împărtăşit şi soţului meu preocuparea mea, el a spus: „Să nu ne pripim.” Răspunsul lui venea gândindu-se la episoadele dificile din timpul sarcinii care anunţau o naştere înainte de termen, ceea ce s-a şi întâmplat. Şi totuşi o aveam pe micuţa noastră. Ce dorea soţul meu să spună era: „Fii recunoscătoare că o avem, în loc să te concentrezi pe problema ei de acum.” Dar, pentru a mă linişti, am dus copila la medic în aceeaşi zi. El ne-a povestit ce experienţă a avut cu fiul lui când a avut „crusta de lapte”. Familia tocmai se pregătea pentru o şedinţă foto. Membrii familiei au schimbat locul în poză pentru a ascunde crusta de lapte cât mai mult posibil. Această experienţă era exact ce aveam eu nevoie să aud. M-a asigurat că fetiţa mea avea să fie bine şi am plecat de la cabinet cu o reţetă pentru un tratament care să-i grăbească vindecarea.

  Serviciul de binecuvântare a fost foarte frumos. Contrar temerilor mele de dinainte, nici măcar unul dintre membrii familiei sau prieteni, care m-au încurajat foarte mult, nu m-au învinovăţit pe mine pentru problema fetiţei. Majoritatea au avut de-a face şi ei cu „crusta de lapte”, aşa că aveau multe sfaturi. Cineva chiar mi-a recomandat un tratament. Am fost atât de fericită că nu am amânat evenimentul, îmi făcusem griji inutile, crezând că vor da vina pe mine.

  Nici Dumnezeu nu ne condamnă, ci doreşte să ne ajute şi să ne susţină. „Nu suntem lăsaţi să luptăm de unii singuri împotriva eului sau a naturii păcătoase, în puterea noastră mărginită. Isus este un Ajutor puternic, un sprijin care nu dă greş niciodată… Nimeni nu trebuie să eşueze sau să fie descurajat când au fost făcute pregătiri atât de ample pentru noi.” (Ellen G. White, Our High Calling (Hagerstown, MD: Review and Herald, 2000), p. 88.)

  Shevonne Dyer-Philips

  Noi suntem cei mai mari dușmani ai noștri - 2020. „Nu suntem lăsaţi să luptăm de unii singuri împotriva eului sau a naturii păcătoase, în puterea noastră mărginită. Isus este un Ajutor puternic, un sprijin care nu dă greş niciodată... Nimeni nu trebuie să eşueze sau să fie descurajat când au fost făcute pregătiri atât de ample pentru noi.” Ellen G. White
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...