Articolul precedentLeacul pentru egoism
  Articolul următorRămâi cu noi!

  Slujindu-le văduvelor

  Cinsteşte pe văduvele care sunt cu adevărat văduve. – 1 Timotei 5:3

  Cu siguranţă că fiecare dintre noi cunoaşte o văduvă. Poate chiar tu, dragă prietenă, eşti văduvă. Cât de încurajator este că în Biblie vedem că Dumnezeu a fost milostiv şi a protejat văduvele (almana, în ebraică) – femei cărora le-a murit soţul.

  Dumnezeu a prevăzut îngrijire socială şi financiară pentru siguranţa văduvelor vulnerabile din cultura patriarhală a Vechiului Testament (vezi Deuteronomul 24:19-21; 26:12,13 şi cartea Rut). Fără aceste legi, viaţa văduvelor ar fî fost de nesuportat.

  În timpurile Noului Testament, văduvele erau adesea vulnerabile şi sărace (vezi Luca 18:1-7), şi Isus s-a adresat nevoii lor.

  Iacov spune că vizitarea orfanilor şi a văduvelor este o demonstrare a religiei curate (vezi Iacov 1:27). Chiar şi astăzi, membrii familiei văduvei ar trebui încurajaţi să Îl cinstească pe Dumnezeu, ajutându-le, dacă ele nu se pot îngriji singure. Văduvele mai tinere sunt încurajate să obţină o educaţie şi să aibă o carieră pentru a le ajuta să îşi îmbunătăţească situaţia şi pentru a-şi purta de grijă. În situaţii în care văduvele poate nu au nevoie de susţinere financiară, biserica ar putea oferi susţinere profesională sau pastorală. Poate fi acordat ajutor legal profesional pentru văduvele care luptă să obţină ceea ce le aparţine de drept. Femeile ar trebui să îşi planifice să viziteze văduvele bisericii.

  Dacă o văduvă are copii, atât bărbaţii, cât şi femeile din biserică pot fi atenţi la nevoile şi dezvoltarea lor spirituală. Bărbaţi şi femei evlavioase îi pot asigura pe copiii văduvei că biserica este ca o familie pentru ei. Având această susţinere, văduvele pot simţi că poverile lor părinteşti au fost împărţite de bunăvoie şi cu alţii.

  Mulţi membri ai bisericii rămân singuri în viaţă fără să aibă vreo vină. Să nu îi ajutăm, atât cât putem, pe aceşti fraţi şi aceste surori în Hristos? Să nu facem tot ce putem pentru a-i ajuta să crească în credinţă în ciuda tuturor greutăţilor? Mai mult, Isus are o avertizare specială pentru cei care profită de văduve (vezi Luca 20:46,47).

  Haideţi să le slujim celor singuri şi nevoiaşi, pentru că ei sunt preţioşi în ochii lui Dumnezeu (vezi Zaharia 2:8).

  Christiana Agyenim-Boateng

  Slujindu-le văduvelor - 2020. Mulţi membri ai bisericii rămân singuri în viaţă fără să aibă vreo vină. Să nu îi ajutăm, atât cât putem, pe aceşti fraţi şi aceste surori în Hristos? Să nu facem tot ce putem pentru a-i ajuta să crească în credinţă în ciuda tuturor greutăţilor? Mai mult, Isus are o avertizare specială pentru cei care profită de văduve.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...