Articolul precedentLeacul pentru egoism
  Articolul următorRămâi cu noi!

  Slujindu-le văduvelor

  Cinsteşte pe văduvele care sunt cu adevărat văduve. – 1 Timotei 5:3

  Cu siguranţă că fiecare dintre noi cunoaşte o văduvă. Poate chiar tu, dragă prietenă, eşti văduvă. Cât de încurajator este că în Biblie vedem că Dumnezeu a fost milostiv şi a protejat văduvele (almana, în ebraică) – femei cărora le-a murit soţul.

  Dumnezeu a prevăzut îngrijire socială şi financiară pentru siguranţa văduvelor vulnerabile din cultura patriarhală a Vechiului Testament (vezi Deuteronomul 24:19-21; 26:12,13 şi cartea Rut). Fără aceste legi, viaţa văduvelor ar fî fost de nesuportat.

  În timpurile Noului Testament, văduvele erau adesea vulnerabile şi sărace (vezi Luca 18:1-7), şi Isus s-a adresat nevoii lor.

  Iacov spune că vizitarea orfanilor şi a văduvelor este o demonstrare a religiei curate (vezi Iacov 1:27). Chiar şi astăzi, membrii familiei văduvei ar trebui încurajaţi să Îl cinstească pe Dumnezeu, ajutându-le, dacă ele nu se pot îngriji singure. Văduvele mai tinere sunt încurajate să obţină o educaţie şi să aibă o carieră pentru a le ajuta să îşi îmbunătăţească situaţia şi pentru a-şi purta de grijă. În situaţii în care văduvele poate nu au nevoie de susţinere financiară, biserica ar putea oferi susţinere profesională sau pastorală. Poate fi acordat ajutor legal profesional pentru văduvele care luptă să obţină ceea ce le aparţine de drept. Femeile ar trebui să îşi planifice să viziteze văduvele bisericii.

  Dacă o văduvă are copii, atât bărbaţii, cât şi femeile din biserică pot fi atenţi la nevoile şi dezvoltarea lor spirituală. Bărbaţi şi femei evlavioase îi pot asigura pe copiii văduvei că biserica este ca o familie pentru ei. Având această susţinere, văduvele pot simţi că poverile lor părinteşti au fost împărţite de bunăvoie şi cu alţii.

  Mulţi membri ai bisericii rămân singuri în viaţă fără să aibă vreo vină. Să nu îi ajutăm, atât cât putem, pe aceşti fraţi şi aceste surori în Hristos? Să nu facem tot ce putem pentru a-i ajuta să crească în credinţă în ciuda tuturor greutăţilor? Mai mult, Isus are o avertizare specială pentru cei care profită de văduve (vezi Luca 20:46,47).

  Haideţi să le slujim celor singuri şi nevoiaşi, pentru că ei sunt preţioşi în ochii lui Dumnezeu (vezi Zaharia 2:8).

  Christiana Agyenim-Boateng

  Slujindu-le văduvelor - 2020. Mulţi membri ai bisericii rămân singuri în viaţă fără să aibă vreo vină. Să nu îi ajutăm, atât cât putem, pe aceşti fraţi şi aceste surori în Hristos? Să nu facem tot ce putem pentru a-i ajuta să crească în credinţă în ciuda tuturor greutăţilor? Mai mult, Isus are o avertizare specială pentru cei care profită de văduve.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...