Articolul precedentLeacul pentru egoism
  Articolul următorRămâi cu noi!

  Slujindu-le văduvelor

  Cinsteşte pe văduvele care sunt cu adevărat văduve. – 1 Timotei 5:3

  Cu siguranţă că fiecare dintre noi cunoaşte o văduvă. Poate chiar tu, dragă prietenă, eşti văduvă. Cât de încurajator este că în Biblie vedem că Dumnezeu a fost milostiv şi a protejat văduvele (almana, în ebraică) – femei cărora le-a murit soţul.

  Dumnezeu a prevăzut îngrijire socială şi financiară pentru siguranţa văduvelor vulnerabile din cultura patriarhală a Vechiului Testament (vezi Deuteronomul 24:19-21; 26:12,13 şi cartea Rut). Fără aceste legi, viaţa văduvelor ar fî fost de nesuportat.

  În timpurile Noului Testament, văduvele erau adesea vulnerabile şi sărace (vezi Luca 18:1-7), şi Isus s-a adresat nevoii lor.

  Iacov spune că vizitarea orfanilor şi a văduvelor este o demonstrare a religiei curate (vezi Iacov 1:27). Chiar şi astăzi, membrii familiei văduvei ar trebui încurajaţi să Îl cinstească pe Dumnezeu, ajutându-le, dacă ele nu se pot îngriji singure. Văduvele mai tinere sunt încurajate să obţină o educaţie şi să aibă o carieră pentru a le ajuta să îşi îmbunătăţească situaţia şi pentru a-şi purta de grijă. În situaţii în care văduvele poate nu au nevoie de susţinere financiară, biserica ar putea oferi susţinere profesională sau pastorală. Poate fi acordat ajutor legal profesional pentru văduvele care luptă să obţină ceea ce le aparţine de drept. Femeile ar trebui să îşi planifice să viziteze văduvele bisericii.

  Dacă o văduvă are copii, atât bărbaţii, cât şi femeile din biserică pot fi atenţi la nevoile şi dezvoltarea lor spirituală. Bărbaţi şi femei evlavioase îi pot asigura pe copiii văduvei că biserica este ca o familie pentru ei. Având această susţinere, văduvele pot simţi că poverile lor părinteşti au fost împărţite de bunăvoie şi cu alţii.

  Mulţi membri ai bisericii rămân singuri în viaţă fără să aibă vreo vină. Să nu îi ajutăm, atât cât putem, pe aceşti fraţi şi aceste surori în Hristos? Să nu facem tot ce putem pentru a-i ajuta să crească în credinţă în ciuda tuturor greutăţilor? Mai mult, Isus are o avertizare specială pentru cei care profită de văduve (vezi Luca 20:46,47).

  Haideţi să le slujim celor singuri şi nevoiaşi, pentru că ei sunt preţioşi în ochii lui Dumnezeu (vezi Zaharia 2:8).

  Christiana Agyenim-Boateng

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...