Articolul precedentUn model deosebit
  Articolul următorÎnapoi la Ierusalim

  Franklin, rățușca proastă

  Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte – Proverbele 14:12

  Eram foarte bucuroasă că noua noastră casă avea un eleşteu, iar o răţuşcă albă plutea pe apă. Vara a trecut şi am început să ne pregătim pentru iarnă, dar aveam o problemă – răţuşca noastră. Era evident de ce vechii proprietari îl lăsaseră pe Franklin acolo. El nu putea fi prins. Venea bucuros când îl hrăneai, dar, la cea mai mică mişcare, se refugia înapoi pe lac. Afară s-a răcit tot mai tare şi noi ne întrebam cum să îl prindem şi să îl punem la adăpost. Apoi s-a întâmplat inevitabilul. Temperaturile au scăzut şi a început să ningă.

  Când am ajuns acasă, Franklin înota într-o zonă mică, singura porţiune în care apa nu îngheţase. Gheaţa era destul de groasă, încât să susţină animalele de pradă, dar nu şi pe noi. Apoi am văzut ochii sclipitori ai unei vulpi în întunericul nopţii. Am strigat: „Trebuie să îl salvăm pe Franklin!” Prakash, soţul meu, a fugit să îşi ia barca. Aşezat la cârmă fără vestă de salvare, s-a avântat curajos pe gheaţă. Cu mult efort, el a dat la vâsle şi barca a alunecat pe gheaţă, pe care a spart-o în doar câţiva metri. În mod repetat, prora bărcii se ridica pe gheaţă, aluneca puţin în direcţia raţei şi apoi cădea în apă.

  Franklin a sărit din ochiul de apă neîngheţat şi a luat-o la fugă pe gheaţă. Era mult prea rapid pentru mica barcă stângace. Cu plasa în mână, Prakash a încercat să ducă barca cât mai aproape de Franklin, dar, de fiecare dată, raţa fugea de el. Am pus mâncare ca să îl ademenim pe Franklin la mal. Dar nu a ieşit din apă nici pentru o secundă. Prakash, foarte priceput pentru un „cowboy” nepalez, a încercat să îl prindă pe Franklin cu frânghia, dar lasoul nu a ajuns până la el. În cele din urmă, ne-am dat bătuţi şi ne-am întors în casă, îngheţaţi şi descurajaţi. În dimineaţa următoare l-am găsit pe Franklin îngheţat pe gheaţă.

  Deşi am fost foarte trişti că am pierdut răţuşca, experienţa aceasta ne-a amintit de imaginea de ansamblu. Şi noi putem fi la fel ca Franklin, bucurându-ne de propria viaţă în timp ce înotăm după bunul plac. Dar, la un moment dar, totul poate îngheţa în jurul nostru, iar păcatul ne conduce într-o capcană periculoasă. Doar Isus ne poate salva şi El doreşte să facă acest lucru, dar noi trebuie să cooperăm cu eforturile Sale de salvare. Doar atunci ne poate conduce la adăpost.

  Primăvara viitoare voi cumpăra o raţă şi o voi învăţa să stea la adăpost înainte de a-i da drumul pe lac. Între timp, eu voi încerca să mă apropii de Salvatorul meu, care a pregătit un adăpost uimitor pentru mine!

  Sherry Shrestha

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...