Trimite-l pe Gabriel, acum!

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  Familia mea a ajuns în Nairobi, Kenya, pe 22 august 1990. Eram acolo pentru a sluji ca misionari studenţilor bisericii noastre care frecventau universităţi publice. Ray, soţul meu, era capelan al bisericii din acea zonă. Chiar înainte de încheierea celor şapte ani de slujire în acel loc, am plecat într-o vacanţă de familie în Mombasa, pe coasta Kenyei. Ziua de naştere a fiului nostru mai mic, Andrew, era pe 16 august, adică în ultima zi a călătoriei.

  Am hotărât să plecăm spre casă mai devreme, pentru că nişte prieteni, care au fost atacaţi, bătuţi şi jefuiţi în urmă cu câteva săptămâni, ne-au avertizat să nu ne prindă întunericul pe drum. Dar noi am tot oprit pentru a ne cumpăra suveniruri. Se făcea tot mai târziu şi eu începusem să mă neliniştesc. Ultima noastră oprire a fost la o benzinărie. Porniţi apoi la drum, am auzit un psuee! de la una din roţi. Ştiam că nu este de bine. Ray şi Ricky, fiul nostru cel mare, au ieşit din maşină pentru a schimba roata. Dar au descoperit că erau două roţi dezumflate!

  Ah, Doamne! Era clar că hoţii puseseră o scândură cu cuie pe drum. Eu şi Andrew am rămas în maşină, în spate, tremurând şi rugându-ne, în timp ce Ray şi Ricky au încercat să oprească vreo maşină care trecea pentru a ne ajuta. Nu a oprit nimeni, ştiind cu toţii ce li s-a întâmplat în trecut şoferilor care au oprit în acea zonă. Am strigat la Dumnezeu: „Doamne, ai milă! Trimite-l pe Gabriel, acum!”

  În scurt timp a oprit un camion mare cu doi bărbaţi. Ne-au rugat să mergem cu ei. Eu şi Andrew, împreună cu cele două roţi dezumflate, am mers cu ei până la benzinăria din care plecaserăm noi. Dar Ray şi Ricky au rămas la maşină. În tot acest timp ne-am rugat pentru siguranţa lor. În loc să ne lase la benzinărie şi să îşi continue drumul, cei doi bărbaţi (îngeri?) au rămas cu noi, au dus roţile la umflat şi ne-au dus înapoi la maşină, unde îi lăsaserăm pe Ray şi Ricky.

  Apropiindu-ne de zonă, am văzut ceva incredibil! Un alt camion (un alt înger?), oprind să ajute, şi-a parcat maşina de-a lungul drumului, blocând traficul pe ambele părţi! Se formase o coloană de aproximativ un kilometru de maşini şi camioane pe ambele sensuri! Cam doisprezece oameni, având diverse arme de apărare, îi păzeau pe fiul şi pe soţul meu lângă maşină. Câţiva bărbaţi au ridicat maşina şi alţii au pus roţile. L-am lăudat pe Dumnezeu pentru că a trimis îngeri să ne protejeze!

  Joan Collins-Ricketts

  Trimite-l pe Gabriel, acum! - 2020. Cam doisprezece oameni, având diverse arme de apărare, îi păzeau pe fiul şi pe soţul meu lângă maşină. Câţiva bărbaţi au ridicat maşina şi alţii au pus roţile. L-am lăudat pe Dumnezeu pentru că a trimis îngeri să ne protejeze!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Sămânța pe cale – partea 1

  Inima mea era atât de învârtoșată, încât spinii au început să fie modul meu de exprimare. Spinii – modalitatea de a-i răni pe alții atunci când eu sufeream. Semănătorul a aruncat sămânţa și între spini. Apoi, ceva s-a întâmplat.

  Tu vei reveni!

  Roagă-te pentru acei oameni dedicați care dăruiesc din timpul și din talentele lor, care slujesc ca prezbiteri, diaconi, diaconi de ordine și instructoare pentru copii, pregătind flanelograful și decupajele, dar și restul membrilor de la biserică!

  Să cultivăm în inima noastră bunătatea

  Dacă vom arăta mai mult interes față de nevoile altora, aceasta va lumina fața lor, le va ușura povara și va face minuni în inima fiecăruia dintre ei. Să-L rugăm pe Tatăl să ne ajute să cuprindem cu dragoste viețile altora.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...