Trimite-l pe Gabriel, acum!

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  Familia mea a ajuns în Nairobi, Kenya, pe 22 august 1990. Eram acolo pentru a sluji ca misionari studenţilor bisericii noastre care frecventau universităţi publice. Ray, soţul meu, era capelan al bisericii din acea zonă. Chiar înainte de încheierea celor şapte ani de slujire în acel loc, am plecat într-o vacanţă de familie în Mombasa, pe coasta Kenyei. Ziua de naştere a fiului nostru mai mic, Andrew, era pe 16 august, adică în ultima zi a călătoriei.

  Am hotărât să plecăm spre casă mai devreme, pentru că nişte prieteni, care au fost atacaţi, bătuţi şi jefuiţi în urmă cu câteva săptămâni, ne-au avertizat să nu ne prindă întunericul pe drum. Dar noi am tot oprit pentru a ne cumpăra suveniruri. Se făcea tot mai târziu şi eu începusem să mă neliniştesc. Ultima noastră oprire a fost la o benzinărie. Porniţi apoi la drum, am auzit un psuee! de la una din roţi. Ştiam că nu este de bine. Ray şi Ricky, fiul nostru cel mare, au ieşit din maşină pentru a schimba roata. Dar au descoperit că erau două roţi dezumflate!

  Ah, Doamne! Era clar că hoţii puseseră o scândură cu cuie pe drum. Eu şi Andrew am rămas în maşină, în spate, tremurând şi rugându-ne, în timp ce Ray şi Ricky au încercat să oprească vreo maşină care trecea pentru a ne ajuta. Nu a oprit nimeni, ştiind cu toţii ce li s-a întâmplat în trecut şoferilor care au oprit în acea zonă. Am strigat la Dumnezeu: „Doamne, ai milă! Trimite-l pe Gabriel, acum!”

  În scurt timp a oprit un camion mare cu doi bărbaţi. Ne-au rugat să mergem cu ei. Eu şi Andrew, împreună cu cele două roţi dezumflate, am mers cu ei până la benzinăria din care plecaserăm noi. Dar Ray şi Ricky au rămas la maşină. În tot acest timp ne-am rugat pentru siguranţa lor. În loc să ne lase la benzinărie şi să îşi continue drumul, cei doi bărbaţi (îngeri?) au rămas cu noi, au dus roţile la umflat şi ne-au dus înapoi la maşină, unde îi lăsaserăm pe Ray şi Ricky.

  Apropiindu-ne de zonă, am văzut ceva incredibil! Un alt camion (un alt înger?), oprind să ajute, şi-a parcat maşina de-a lungul drumului, blocând traficul pe ambele părţi! Se formase o coloană de aproximativ un kilometru de maşini şi camioane pe ambele sensuri! Cam doisprezece oameni, având diverse arme de apărare, îi păzeau pe fiul şi pe soţul meu lângă maşină. Câţiva bărbaţi au ridicat maşina şi alţii au pus roţile. L-am lăudat pe Dumnezeu pentru că a trimis îngeri să ne protejeze!

  Joan Collins-Ricketts

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Stăruie întotdeauna în rugăciune

  Dragă Isus, oricare este situația mea astăzi, știu că Tu ai un plan. Ajută-mă să mă rog și să mă încred în Tine, să fiu convinsă că Tu mă vei călăuzi până la împlinirea planului Tău. Dumnezeu întotdeauna aude rugăciunile și le răspunde!

  Dragoste și dăruire

  Cum ar arăta „selfie-ul” veșnic al lui Isus? Cred că ar fi o față zâmbitoare, cu ochi pătrunzători, cu brațele întinse, invitându-ne pe toți – cu dragoste pentru copiii Săi. Descrierea ar fi cam așa: „Veniți la Mine (...) și Eu vă voi da odihnă.”

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...