Trimite-l pe Gabriel, acum!

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  Familia mea a ajuns în Nairobi, Kenya, pe 22 august 1990. Eram acolo pentru a sluji ca misionari studenţilor bisericii noastre care frecventau universităţi publice. Ray, soţul meu, era capelan al bisericii din acea zonă. Chiar înainte de încheierea celor şapte ani de slujire în acel loc, am plecat într-o vacanţă de familie în Mombasa, pe coasta Kenyei. Ziua de naştere a fiului nostru mai mic, Andrew, era pe 16 august, adică în ultima zi a călătoriei.

  Am hotărât să plecăm spre casă mai devreme, pentru că nişte prieteni, care au fost atacaţi, bătuţi şi jefuiţi în urmă cu câteva săptămâni, ne-au avertizat să nu ne prindă întunericul pe drum. Dar noi am tot oprit pentru a ne cumpăra suveniruri. Se făcea tot mai târziu şi eu începusem să mă neliniştesc. Ultima noastră oprire a fost la o benzinărie. Porniţi apoi la drum, am auzit un psuee! de la una din roţi. Ştiam că nu este de bine. Ray şi Ricky, fiul nostru cel mare, au ieşit din maşină pentru a schimba roata. Dar au descoperit că erau două roţi dezumflate!

  Ah, Doamne! Era clar că hoţii puseseră o scândură cu cuie pe drum. Eu şi Andrew am rămas în maşină, în spate, tremurând şi rugându-ne, în timp ce Ray şi Ricky au încercat să oprească vreo maşină care trecea pentru a ne ajuta. Nu a oprit nimeni, ştiind cu toţii ce li s-a întâmplat în trecut şoferilor care au oprit în acea zonă. Am strigat la Dumnezeu: „Doamne, ai milă! Trimite-l pe Gabriel, acum!”

  În scurt timp a oprit un camion mare cu doi bărbaţi. Ne-au rugat să mergem cu ei. Eu şi Andrew, împreună cu cele două roţi dezumflate, am mers cu ei până la benzinăria din care plecaserăm noi. Dar Ray şi Ricky au rămas la maşină. În tot acest timp ne-am rugat pentru siguranţa lor. În loc să ne lase la benzinărie şi să îşi continue drumul, cei doi bărbaţi (îngeri?) au rămas cu noi, au dus roţile la umflat şi ne-au dus înapoi la maşină, unde îi lăsaserăm pe Ray şi Ricky.

  Apropiindu-ne de zonă, am văzut ceva incredibil! Un alt camion (un alt înger?), oprind să ajute, şi-a parcat maşina de-a lungul drumului, blocând traficul pe ambele părţi! Se formase o coloană de aproximativ un kilometru de maşini şi camioane pe ambele sensuri! Cam doisprezece oameni, având diverse arme de apărare, îi păzeau pe fiul şi pe soţul meu lângă maşină. Câţiva bărbaţi au ridicat maşina şi alţii au pus roţile. L-am lăudat pe Dumnezeu pentru că a trimis îngeri să ne protejeze!

  Joan Collins-Ricketts

  Trimite-l pe Gabriel, acum! - 2020. Cam doisprezece oameni, având diverse arme de apărare, îi păzeau pe fiul şi pe soţul meu lângă maşină. Câţiva bărbaţi au ridicat maşina şi alţii au pus roţile. L-am lăudat pe Dumnezeu pentru că a trimis îngeri să ne protejeze!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Pietricica din pantof

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

  Renunță la sare!

  Dumnezeu ne cere să călătorim pe un drum mai puțin bătătorit. Mai exact, uneori este foarte greu să lăsăm în urmă durerile, frustrările și mâhnirea. Uneori nu vrem să le lăsăm, pentru că, altminteri, ne-am pierde identitatea din prezent.

  Lanterna

  Eram uimită! Dumnezeu are o mie de căi de a avea grijă de noi. Chiar s-au împlinit cuvintele: „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!”

  Gustă să vezi bunătatea Sa!

  Da, Dumnezeu onorează credința simplă. Domnul nostru este răbdător în dragostea Sa pentru noi. El dorește să împlinească dorința inimilor noastre. Fiecare dintre noi este prețios pentru El. Dumnezeu este bun.

  Publicate astăzi

  Primul pas al tău

  Atunci când consideră necesar, Dumnezeu ne impulsionează prin îndemnuri și simțăminte. De cele mai multe ori, El are nevoie de un om care să-l ajute pe unul din copiii Lui să facă primul pas. Ar fi posibil să Se folosească și de tine în planurile Lui?

  Pietricica din pantof

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

  Titluri de nobleţe

  Textul de astăzi ne garantează apartenenţa şi demnitatea nu unei puteri nobiliare, ci a împăratului universului însuşi, şi nu numai pentru o zi, ci pentru întreaga veşnicie. Gândeşte-te la binecuvântata descendenţă de a fi copil al lui Dumnezeu şi la privilegiul de a-I sluji.

  Mulțumesc, Tată!

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Önhitt, gondtalan késlekedés

  „Ímé, eljövök, mint a tolvaj. Boldog, aki vigyáz és őrzi az ő ruháit, hogy mezítelen...