Articolul precedentNiciodată singur
  Articolul următorDecalogul excelenței

  Am fost martoră la moartea lui

  Ştim, în adevăr, că, dacă se desface casa pământească a cortului nostru trupesc, avem o clădire în cer de la Dumnezeu, o casă care nu este făcută de mână, ci este veşnică. – 2 Corinteni 5:1

  Eram în schimbul de după-amiază. Pe secţie era linişte. Era prima dată când eram repartizată pe această secţie. Aveam şase pacienţi în grijă. Am evaluat rapid pacienţii şi am planificat îngrijirea pe care trebuia să le-o acord pentru a mă asigura că petreceam suficient timp cu fiecare dintre ei.

  În capătul salonului era o femeie de vârstă mijlocie, stând la căpătâiul unuia dintre pacienţi. Am aflat că ea era acolo de câteva zile, veghind şi îngrijindu-l pe soţul ei, care era în fază terminală.

  Înainte de a-mi termina planul de tratament pentru acea zi, doamna s-a ridicat şi mi-a şoptit: „Nu am mai mâncat nimic de ieri. Acasă nu am mai fost de câteva zile şi aş vrea să fac un duş. Pot să îl las cu dumneavoastră acum?”

  „Cu siguranţă”, i-am răspuns, după care a plecat.

  Aşteptând-o să se întoarcă, am avut ocazia să vorbesc cu soţul ei. Era conştient. L-am întrebat dacă pot să fac ceva pentru el.

  „Nu cred că mă poţi ajuta cu nimic acum.”

  „Pot să mă rog pentru dumneavoastră”, i-am spus eu. Apoi l-am întrebat dacă credea în Dumnezeu şi în Fiul Lui, Isus, care îi mântuieşte pe cei care cred în El. „Dumneavoastră credeţi în El?” Bărbatul a răspuns că da. „Doamne”, am început eu rugăciunea, „Te rog să îi dai acestui om pacea şi mângâierea Ta.”

  Câteva minute mai târziu, pacientul a închis ochii. M-am grăbit la patul lui, dar am văzut că nu mai avea puls. Am chemat medicul şi el a confirmat moartea bărbatului. Soţia celui decedat s-a întors din scurta ei vizită acasă. I-am spus ce se întâmplase.

  „Aţi dori să chemăm un preot?” a întrebat doctorul.

  „Nu”, a răspuns soţia. „Această asistentă deja a făcut partea preotului.”

  A sluji celor în nevoie este o lucrare încredinţată de Dumnezeu fiecărui lucrător al Său. Această lucrare nu îi binecuvântează doar pe ceilalţi, ci îmbogăţeşte vieţile celor care Îl caută Numele.

  Esperanza Aquino Mopera

  Am fost martoră la moartea lui - 2020. A sluji celor în nevoie este o lucrare încredinţată de Dumnezeu fiecărui lucrător al Său. Această lucrare nu îi binecuvântează doar pe ceilalţi, ci îmbogăţeşte vieţile celor care Îl caută Numele.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...