Articolul precedentNiciodată singur
  Articolul următorDecalogul excelenței

  Am fost martoră la moartea lui

  Ştim, în adevăr, că, dacă se desface casa pământească a cortului nostru trupesc, avem o clădire în cer de la Dumnezeu, o casă care nu este făcută de mână, ci este veşnică. – 2 Corinteni 5:1

  Eram în schimbul de după-amiază. Pe secţie era linişte. Era prima dată când eram repartizată pe această secţie. Aveam şase pacienţi în grijă. Am evaluat rapid pacienţii şi am planificat îngrijirea pe care trebuia să le-o acord pentru a mă asigura că petreceam suficient timp cu fiecare dintre ei.

  În capătul salonului era o femeie de vârstă mijlocie, stând la căpătâiul unuia dintre pacienţi. Am aflat că ea era acolo de câteva zile, veghind şi îngrijindu-l pe soţul ei, care era în fază terminală.

  Înainte de a-mi termina planul de tratament pentru acea zi, doamna s-a ridicat şi mi-a şoptit: „Nu am mai mâncat nimic de ieri. Acasă nu am mai fost de câteva zile şi aş vrea să fac un duş. Pot să îl las cu dumneavoastră acum?”

  „Cu siguranţă”, i-am răspuns, după care a plecat.

  Aşteptând-o să se întoarcă, am avut ocazia să vorbesc cu soţul ei. Era conştient. L-am întrebat dacă pot să fac ceva pentru el.

  „Nu cred că mă poţi ajuta cu nimic acum.”

  „Pot să mă rog pentru dumneavoastră”, i-am spus eu. Apoi l-am întrebat dacă credea în Dumnezeu şi în Fiul Lui, Isus, care îi mântuieşte pe cei care cred în El. „Dumneavoastră credeţi în El?” Bărbatul a răspuns că da. „Doamne”, am început eu rugăciunea, „Te rog să îi dai acestui om pacea şi mângâierea Ta.”

  Câteva minute mai târziu, pacientul a închis ochii. M-am grăbit la patul lui, dar am văzut că nu mai avea puls. Am chemat medicul şi el a confirmat moartea bărbatului. Soţia celui decedat s-a întors din scurta ei vizită acasă. I-am spus ce se întâmplase.

  „Aţi dori să chemăm un preot?” a întrebat doctorul.

  „Nu”, a răspuns soţia. „Această asistentă deja a făcut partea preotului.”

  A sluji celor în nevoie este o lucrare încredinţată de Dumnezeu fiecărui lucrător al Său. Această lucrare nu îi binecuvântează doar pe ceilalţi, ci îmbogăţeşte vieţile celor care Îl caută Numele.

  Esperanza Aquino Mopera

  Am fost martoră la moartea lui - 2020. A sluji celor în nevoie este o lucrare încredinţată de Dumnezeu fiecărui lucrător al Său. Această lucrare nu îi binecuvântează doar pe ceilalţi, ci îmbogăţeşte vieţile celor care Îl caută Numele.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...