Dumnezeu poartă de grijă

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

  În trecut, când îmi pierdeam ceva, ca de exemplu cheile de la casă, mă nelinişteam încercând în zadar să le găsesc singură. Am irosit timp, energie şi putere când ar fi trebuit doar să înalţ o rugăciune simplă şi să pun toate poverile mele asupra Domnului.

  Rugăciunea este cheia care ne ajută să facem faţă problemelor vieţii şi în ea este putere. Când am gustat şi am văzut cum Dumnezeu îşi împlineşte făgăduinţele, ce pace şi linişte ne umple sufletul tulburat!

  Îmi amintesc de un incident care a avut loc chiar după ce ne-am mutat în noua casă, în vara anului 2016. Peste tot erau doar cutii. Cam pe la miezul nopţii, mi-am dat seama că nu aveam la îndemână paşaportul fiului nostru. Aveam nevoie de el numaidecât pentru a completa un formular important care trebuia trimis. Dar nici urmă de paşaport.

  Ne-am adunat cu toţii, ne-am rugat şi am început din nou căutarea. Am trecut prin toate cutiile, am căutat în fiecare colţişor. De ce nu îl puteam găsi? Obosită, m-am întrebat neliniştită: Oare va trebui să pierdem timp şi bani pentru a face un alt paşaport? Somnul începuse să îşi ceară drepturile, aşa că am încheiat căutarea pentru acea seară. M-am rugat şi m-am dus la culcare cu o întrebare în minte: Oare în ce cutie ar putea fi? În dimineaţa următoare am sugerat ca fiul meu, Andy, să se uite într-o cutie mai mică. Apoi am plecat la serviciu cu aceeaşi cerere în inimă. Abia în dimineaţa următoare a reuşit Andy să găsească paşaportul. Inimile noastre s-au umplut de bucurie! Am văzut că Dumnezeu încă Se îngrijeşte de noi şi doreşte să cerem împlinirea făgăduinţelor Sale şi să simţim bunătatea Sa.

  Versetul de astăzi este unul dintre preferatele mele deoarece mă asigură că îmi pot lăsa toate poverile şi grijile la Domnul. El are timp pentru fiecare dintre noi. Partea noastră în acest proces este să venim la El şi să îi spunem totul. Am pierdut simplitatea vieţii din cauză că suntem încontinuu pe fugă. Fiind atât de ocupaţi, uneori uităm de Creatorul nostru, care ne aşteaptă să îl căutăm. La fel cum Dumnezeu a purtat de grijă poporului Său în vechime, El face şi astăzi tot aşa. Noi trebuie să cerem, să căutăm şi să credem în Dumnezeu. El este credincios şi întotdeauna ne va ajuta la vreme de nevoie.

  Tată, fie ca rugăciunile noastre să fie sincere şi credinţa noastră să fie puternică, punând toate poverile doar la picioarele Tale. Amin!

  Helen Riches Jacob

  Dumnezeu poartă de grijă - 2020. La fel cum Dumnezeu a purtat de grijă poporului Său în vechime, El face şi astăzi tot aşa. Noi trebuie să cerem, să căutăm şi să credem în Dumnezeu. El este credincios şi întotdeauna ne va ajuta la vreme de nevoie.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...