Articolul precedentCât cântărește rugăciunea ta?
  Articolul următorDă-mi întâietate

  O poveste de spus

  Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea, în slăbiciune, este făcută desăvârşită.” Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. – 2 Corinteni 12:9

  Kintsugi este o formă de artă japoneză care a luat naştere în secolul al XV-lea, când un împărat japonez şi-a spart ceaşca de ceai preferată din greşeală. Iubea nespus acea ceaşcă şi a hotărât să facă orice pentru a o restaura. Din moment ce artizanii chinezi erau deja renumiţi pentru acest tip de reparaţii, el le-a trimis ceaşca lor. Când a primit-o înapoi, a fost profund dezamăgit de rezultate. Aşa că a hotărât să vadă ce puteau face meşterii japonezi pentru a-i repara ceaşca. Sunt sigură că împăratul a fost încântat cu munca artizanilor japonezi, care au reparat şi au lăcuit ceaşca de ceai cu un amestec din praf de aur şi răşină, dându-i vasului spart un aspect nou şi frumos, astfel fiind folositor din nou.

  Bucăţile sparte care au fost reparate au o poveste de spus – povestea restaurării. În unele culturi, un obiect spart este aruncat şi considerat inutil şi nedemn. Dar nu aşa îi priveşte Hristos pe oamenii care au fost zdrobiţi. Când Hristos restaurează prin sângele Său ceea ce a fost stricat, eu şi cu tine devenim mai preţioşi decât argintul şi aurul.

  Care este povestea vieţii tale? Te-ai simţit vreodată tristă, ruşinată sau nevrednică? Poate te simţi aşa din cauza unui abuz, a dependenţelor, a unei căsătorii eşuate, a copiilor care sunt departe de biserică, a greşelilor din trecutul tău sau a deciziilor proaste. Ai simţit vreodată că nu poţi fi folositoare pentru Dumnezeu din cauza trecutului tău? Iată vestea bună! Noi valorăm infinit mai mult decât o ceaşcă de ceai! El ne iubeşte şi este gata să ne restaureze! „Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi” (2 Corinteni 5:17). În loc să permiţi poveştii tale să te facă să te simţi neînsemnată, lasă-L pe Dumnezeu să te atingă şi să te transforme în ceva folositor şi demn.

  Pune bazele unui proiect misionar folosind experienţele care te fac unică şi specială. Spune-ţi povestea, cum Duhul Sfânt a intrat în inima ta şi a aplicat praful de aur care face ca viaţa ta să strălucească! „Scoală-te, luminează-te! Căci lumina ta vine şi slava Domnului răsare peste tine” (Isaia 60:1).

  Guadalupe Savariz de Alvarado

  O poveste de spus - 2020. Pune bazele unui proiect misionar folosind experienţele care te fac unică şi specială. Spune-ţi povestea, cum Duhul Sfânt a intrat în inima ta şi a aplicat praful de aur care face ca viaţa ta să strălucească! „Scoală-te, luminează-te! Căci lumina ta vine şi slava Domnului răsare peste tine” (Isaia 60:1).
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...