Articolul precedentCât cântărește rugăciunea ta?
  Articolul următorDă-mi întâietate

  O poveste de spus

  Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea, în slăbiciune, este făcută desăvârşită.” Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. – 2 Corinteni 12:9

  Kintsugi este o formă de artă japoneză care a luat naştere în secolul al XV-lea, când un împărat japonez şi-a spart ceaşca de ceai preferată din greşeală. Iubea nespus acea ceaşcă şi a hotărât să facă orice pentru a o restaura. Din moment ce artizanii chinezi erau deja renumiţi pentru acest tip de reparaţii, el le-a trimis ceaşca lor. Când a primit-o înapoi, a fost profund dezamăgit de rezultate. Aşa că a hotărât să vadă ce puteau face meşterii japonezi pentru a-i repara ceaşca. Sunt sigură că împăratul a fost încântat cu munca artizanilor japonezi, care au reparat şi au lăcuit ceaşca de ceai cu un amestec din praf de aur şi răşină, dându-i vasului spart un aspect nou şi frumos, astfel fiind folositor din nou.

  Bucăţile sparte care au fost reparate au o poveste de spus – povestea restaurării. În unele culturi, un obiect spart este aruncat şi considerat inutil şi nedemn. Dar nu aşa îi priveşte Hristos pe oamenii care au fost zdrobiţi. Când Hristos restaurează prin sângele Său ceea ce a fost stricat, eu şi cu tine devenim mai preţioşi decât argintul şi aurul.

  Care este povestea vieţii tale? Te-ai simţit vreodată tristă, ruşinată sau nevrednică? Poate te simţi aşa din cauza unui abuz, a dependenţelor, a unei căsătorii eşuate, a copiilor care sunt departe de biserică, a greşelilor din trecutul tău sau a deciziilor proaste. Ai simţit vreodată că nu poţi fi folositoare pentru Dumnezeu din cauza trecutului tău? Iată vestea bună! Noi valorăm infinit mai mult decât o ceaşcă de ceai! El ne iubeşte şi este gata să ne restaureze! „Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi” (2 Corinteni 5:17). În loc să permiţi poveştii tale să te facă să te simţi neînsemnată, lasă-L pe Dumnezeu să te atingă şi să te transforme în ceva folositor şi demn.

  Pune bazele unui proiect misionar folosind experienţele care te fac unică şi specială. Spune-ţi povestea, cum Duhul Sfânt a intrat în inima ta şi a aplicat praful de aur care face ca viaţa ta să strălucească! „Scoală-te, luminează-te! Căci lumina ta vine şi slava Domnului răsare peste tine” (Isaia 60:1).

  Guadalupe Savariz de Alvarado

  O poveste de spus - 2020. Pune bazele unui proiect misionar folosind experienţele care te fac unică şi specială. Spune-ţi povestea, cum Duhul Sfânt a intrat în inima ta şi a aplicat praful de aur care face ca viaţa ta să strălucească! „Scoală-te, luminează-te! Căci lumina ta vine şi slava Domnului răsare peste tine” (Isaia 60:1).
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...