Articolul precedentInfluencerul vieții tale
  Articolul următorCu toții vrem mai mult

  Comoara din junglă

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. – Romani 8:28

  La o adunare de tabără organizată de biserică în jungla din Sri Lanka, unde eu şi soţul meu pastor slujeam ca misionari, am observat o fetiţă în mulţimea adunată în jurul maşinii noastre. Micuţă şi slabă, cu ochi trişti şi singuratici, ea s-a uitat cu o dorinţă în ochii ei direct la ursuleţul Winnie the Pooh care se vedea pe geamul din spate al maşinii. Băieţelul nostru, Stephen, a început să vorbească cu ea, dar privirea ei era aţintită spre ursuleţul din geam. El i-a făcut semn cu mâna să intre în maşină, unde i-a dat ursuleţul. Ea a strâns cu gingăşie ursuleţul blănos şi moale.

  „O putem lua acasă?” m-a întrebat Stephen. „Ştii că eu m-am rugat pentru o surioară şi acum Isus mi-a răspuns rugăciunii!” A încuiat uşile maşinii ca nu cumva să „scape” noua lui prietenă. După ce am aflat că o altă familie de misionari se îngrijea de micuţa orfană fragilă, i-am întrebat, la insistenţele lui Stephen, dacă fetiţa ar putea veni în vizită la noi câteva zile. Ei au fost de acord şi ne-au adus o pungă mică din hârtie în care erau, din păcate, toate lucrurile ei. Când familia de misionari ne-a contactat o săptămână mai târziu pentru a întreba când să vină după fată, le-am spus că ne-am cercetat bine inimile şi mica noastră comoară din junglă s-a lipit de noi atât de tare, încât nu voiam să ne mai despărţim de ea. Aşa că am adoptat-o ca fiică a noastră şi sora lui Stephen. Când am zburat în Statele Unite în concediu, ea a mers la tribunal, împreună cu alţi patru sute de oameni, şi a depus jurământul pentru a fi cetăţean al Statelor Unite; mâna ei micuţă ţinea cu mândrie un mic steag american. Ce sărbătoare plină de daruri şi baloane am avut după aceea!

  Mi-aş dori să pot spune că apoi am trăit fericiţi până la adânci bătrâneşti, dar încă ne aşteaptă multe încercări pe cale şi multe lacrimi vor mai curge. Totuşi lecţia pe care am învăţat-o cu toţii ne-a adus mai aproape unii de alţii şi de Tatăl nostru ceresc. Se spune că Leonardo da Vinci a afirmat următoarele: „Obstacolele nu mă pot strivi; fiecare obstacol produce o rezolvare riguroasă. Cel care este concentrat doar pe o stea nu îşi va schimba părerea.”

  Dacă şi tu te gândeşti să adopţi o comoară în familia ta, aş vrea să te încurajez să păşeşti înainte în Domnul. Nu există chemare mai înaltă. Vei avea de înfruntat greutăţi şi încercări, dar „prin rănile Lui suntem tămăduiţi” (Isaia 53:5). Mai mult, dimineaţa aduce bucurie.

  Patty L. Hyland

  Comoara din junglă - 2020. Dacă şi tu te gândeşti să adopţi o comoară în familia ta, aş vrea să te încurajez să păşeşti înainte în Domnul. Nu există chemare mai înaltă. Vei avea de înfruntat greutăţi şi încercări, dar „prin rănile Lui suntem tămăduiţi” (Isaia 53:5). Mai mult, dimineaţa aduce bucurie.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...