Articolul precedentInfluencerul vieții tale
  Articolul următorCu toții vrem mai mult

  Comoara din junglă

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. – Romani 8:28

  La o adunare de tabără organizată de biserică în jungla din Sri Lanka, unde eu şi soţul meu pastor slujeam ca misionari, am observat o fetiţă în mulţimea adunată în jurul maşinii noastre. Micuţă şi slabă, cu ochi trişti şi singuratici, ea s-a uitat cu o dorinţă în ochii ei direct la ursuleţul Winnie the Pooh care se vedea pe geamul din spate al maşinii. Băieţelul nostru, Stephen, a început să vorbească cu ea, dar privirea ei era aţintită spre ursuleţul din geam. El i-a făcut semn cu mâna să intre în maşină, unde i-a dat ursuleţul. Ea a strâns cu gingăşie ursuleţul blănos şi moale.

  „O putem lua acasă?” m-a întrebat Stephen. „Ştii că eu m-am rugat pentru o surioară şi acum Isus mi-a răspuns rugăciunii!” A încuiat uşile maşinii ca nu cumva să „scape” noua lui prietenă. După ce am aflat că o altă familie de misionari se îngrijea de micuţa orfană fragilă, i-am întrebat, la insistenţele lui Stephen, dacă fetiţa ar putea veni în vizită la noi câteva zile. Ei au fost de acord şi ne-au adus o pungă mică din hârtie în care erau, din păcate, toate lucrurile ei. Când familia de misionari ne-a contactat o săptămână mai târziu pentru a întreba când să vină după fată, le-am spus că ne-am cercetat bine inimile şi mica noastră comoară din junglă s-a lipit de noi atât de tare, încât nu voiam să ne mai despărţim de ea. Aşa că am adoptat-o ca fiică a noastră şi sora lui Stephen. Când am zburat în Statele Unite în concediu, ea a mers la tribunal, împreună cu alţi patru sute de oameni, şi a depus jurământul pentru a fi cetăţean al Statelor Unite; mâna ei micuţă ţinea cu mândrie un mic steag american. Ce sărbătoare plină de daruri şi baloane am avut după aceea!

  Mi-aş dori să pot spune că apoi am trăit fericiţi până la adânci bătrâneşti, dar încă ne aşteaptă multe încercări pe cale şi multe lacrimi vor mai curge. Totuşi lecţia pe care am învăţat-o cu toţii ne-a adus mai aproape unii de alţii şi de Tatăl nostru ceresc. Se spune că Leonardo da Vinci a afirmat următoarele: „Obstacolele nu mă pot strivi; fiecare obstacol produce o rezolvare riguroasă. Cel care este concentrat doar pe o stea nu îşi va schimba părerea.”

  Dacă şi tu te gândeşti să adopţi o comoară în familia ta, aş vrea să te încurajez să păşeşti înainte în Domnul. Nu există chemare mai înaltă. Vei avea de înfruntat greutăţi şi încercări, dar „prin rănile Lui suntem tămăduiţi” (Isaia 53:5). Mai mult, dimineaţa aduce bucurie.

  Patty L. Hyland

  Comoara din junglă - 2020. Dacă şi tu te gândeşti să adopţi o comoară în familia ta, aş vrea să te încurajez să păşeşti înainte în Domnul. Nu există chemare mai înaltă. Vei avea de înfruntat greutăţi şi încercări, dar „prin rănile Lui suntem tămăduiţi” (Isaia 53:5). Mai mult, dimineaţa aduce bucurie.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...