Dumnezeu este întotdeauna la timp

  Când se îngâna ziua cu noaptea, Isus a venit la ei, umblând pe mare. – Matei 14:25

  Te-ai rugat vreodată stăruitor pentru o situaţie disperată după care să fii nevoită să aştepţi mult timp înainte să vezi vreo dovadă că Dumnezeu ţi-a auzit rugăciunea şi că a făcut paşi pentru a-ţi răspunde? Cu siguranţă, multe dintre noi am avut o astfel de experienţă. Şi ucenicii lui Hristos au trecut prin aşa ceva.

  În Matei, capitolul 14, citim o relatare despre ucenicii lui Isus care se aflau într-o barcă purtată de vânt şi valuri în mijlocul unei furtuni puternice de pe Marea Galileei. Într-un final, când părea că urmau să piară, a venit Isus la ei, umblând pe ape, în a patra strajă a nopţii. A patra strajă era ultima din noapte, chiar înainte de răsărit. Asta înseamnă că ucenicii au fost pe mare multe ore în timpul acestei furtuni grozave. Se pare că Isus a venit la ei chiar în ultima clipă. Când a venit, El a adus siguranţă.

  Această relatare îmi aminteşte că întârzierile lui Dumnezeu nu sunt neapărat renegări. În fiecare clipă, Isus a ştiut ce face. De ce a aşteptat atât de mult înainte să intervină? Probabil că aştepta până îşi epuizau toate resursele de a se salva singuri, apoi ei ar fi fost cu totul dispuşi să se încreadă în El pe deplin.

  Salvamarii îţi pot spune că adesea persoana cel mai greu de salvat este persoana cuprinsă de panică şi disperare, care chiar luptă împotriva eforturilor celui ce încearcă să o salveze. Dar când o persoană a ajuns la epuizare, când el sau ea nu mai are pic de energie, salvamarul poate prinde victima cu o strângere care nu îi pune în pericol pe niciunul dintre ei şi apoi o duce într-un loc sigur.

  Tot aşa, Dumnezeu va permite uneori să ajungem la capătul funiei, la capătul resurselor noastre, ca să ne facă să ne încredem atât de mult, încât să ne putem prinde de El când va alege timpul şi modul în care ne va salva din diferitele situaţii în care ne vom afla.

  În furtună, ucenicilor le era teamă şi erau epuizaţi. Şi ţie îţi este teamă şi eşti epuizată? Ascultă-L pe Isus care îţi spune personal: „Eu sunt; nu îţi fie teamă!” În cea mai întunecată noapte, El doreşte să preia controlul bărcii tale purtate de furtună pentru a te duce la destinaţie.

  Tată, Îţi mulţumesc că sincronizarea Ta este întotdeauna perfectă.

  Cecilia Amoakohene

  Dumnezeu este întotdeauna la timp - 2020. În furtună, ucenicilor le era teamă şi erau epuizaţi. Şi ţie îţi este teamă şi eşti epuizată? Ascultă-L pe Isus care îţi spune personal: „Eu sunt; nu îţi fie teamă!” În cea mai întunecată noapte, El doreşte să preia controlul bărcii tale purtate de furtună pentru a te duce la destinaţie.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...