Dumnezeu este întotdeauna la timp

  Când se îngâna ziua cu noaptea, Isus a venit la ei, umblând pe mare. – Matei 14:25

  Te-ai rugat vreodată stăruitor pentru o situaţie disperată după care să fii nevoită să aştepţi mult timp înainte să vezi vreo dovadă că Dumnezeu ţi-a auzit rugăciunea şi că a făcut paşi pentru a-ţi răspunde? Cu siguranţă, multe dintre noi am avut o astfel de experienţă. Şi ucenicii lui Hristos au trecut prin aşa ceva.

  În Matei, capitolul 14, citim o relatare despre ucenicii lui Isus care se aflau într-o barcă purtată de vânt şi valuri în mijlocul unei furtuni puternice de pe Marea Galileei. Într-un final, când părea că urmau să piară, a venit Isus la ei, umblând pe ape, în a patra strajă a nopţii. A patra strajă era ultima din noapte, chiar înainte de răsărit. Asta înseamnă că ucenicii au fost pe mare multe ore în timpul acestei furtuni grozave. Se pare că Isus a venit la ei chiar în ultima clipă. Când a venit, El a adus siguranţă.

  Această relatare îmi aminteşte că întârzierile lui Dumnezeu nu sunt neapărat renegări. În fiecare clipă, Isus a ştiut ce face. De ce a aşteptat atât de mult înainte să intervină? Probabil că aştepta până îşi epuizau toate resursele de a se salva singuri, apoi ei ar fi fost cu totul dispuşi să se încreadă în El pe deplin.

  Salvamarii îţi pot spune că adesea persoana cel mai greu de salvat este persoana cuprinsă de panică şi disperare, care chiar luptă împotriva eforturilor celui ce încearcă să o salveze. Dar când o persoană a ajuns la epuizare, când el sau ea nu mai are pic de energie, salvamarul poate prinde victima cu o strângere care nu îi pune în pericol pe niciunul dintre ei şi apoi o duce într-un loc sigur.

  Tot aşa, Dumnezeu va permite uneori să ajungem la capătul funiei, la capătul resurselor noastre, ca să ne facă să ne încredem atât de mult, încât să ne putem prinde de El când va alege timpul şi modul în care ne va salva din diferitele situaţii în care ne vom afla.

  În furtună, ucenicilor le era teamă şi erau epuizaţi. Şi ţie îţi este teamă şi eşti epuizată? Ascultă-L pe Isus care îţi spune personal: „Eu sunt; nu îţi fie teamă!” În cea mai întunecată noapte, El doreşte să preia controlul bărcii tale purtate de furtună pentru a te duce la destinaţie.

  Tată, Îţi mulţumesc că sincronizarea Ta este întotdeauna perfectă.

  Cecilia Amoakohene

  Dumnezeu este întotdeauna la timp - 2020. În furtună, ucenicilor le era teamă şi erau epuizaţi. Şi ţie îţi este teamă şi eşti epuizată? Ascultă-L pe Isus care îţi spune personal: „Eu sunt; nu îţi fie teamă!” În cea mai întunecată noapte, El doreşte să preia controlul bărcii tale purtate de furtună pentru a te duce la destinaţie.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...