Articolul precedentNu ești singur!
  Articolul următorDarul văduvei

  Viață, speranță și adevăr

  Ea a făcut o juruinţă şi a zis: „Doamne, Dumnezeul oştirilor! Dacă vei binevoi să cauţi spre întristarea roabei Tale, dacă-Ţi vei aduce aminte de mine şi nu vei uita pe roaba Ta şi dacă vei da roabei Tale un copil de parte bărbătească, îl voi închina Domnului pentru toate zilele vieţii lui, şi brici nu va trece peste capul lui.” – 1 Samuel 1:11

  Ai simţit vreodată amărăciune în suflet? Dacă da, poţi să simţi împreună cu o femeie din Biblie. Numele ei este Ana şi povestea ei începe cu multă nelinişte şi amărăciune în suflet. Apoi ea s-a rugat Domnului şi a făcut o juruinţă. Putem găsi încurajare în povestea ei.

  Ana era căsătorită, dar nu putea rămâne însărcinată. Ca lucrurile să fie şi mai rele, cealaltă soţie a lui Elcana, Penina, a putut avea nu unul, ci mai mulţi copii. Acest lucru i-a dat Peninei simţământul de superioritate şi putere asupra Anei. Batjocurile ei au adăugat şi mai multă amărăciune Anei în problema ei. La Paşte, Ana a mers, foarte slăbită, la templu pentru a se ruga. Cei puternici din această lume adesea îi iau în râs pe cei slabi, dar Dumnezeu aude şi le salvează pe cele asemenea Anei.

  Rugăciunea ei, când s-a întors la templu cu fiul pe care i-l dăduse Dumnezeu, vorbeşte despre aroganţa celui mândru, a cărui lume neînsemnată şi semeaţă nu se poate compara cu cunoştinţa lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere şi este foarte vastă. ,Arcul celor puternici s-a sfărâmat”, spune ea, „şi cei slabi sunt încinşi cu putere” (2 Samuel 2:4).

  „Mi se bucură inima în Domnul, puterea mea a fost înălţată de Domnul” (1 Samuel 2:1). Ana a recunoscut că tăria ei venea de la Domnul, nu din ea însăşi. Ea nu s-a mândrit cu tăria ei, ci s-a bucurat că Domnul a putut să-l facă puternic pe cel slab. Povestea Anei ne descoperă ce este în inima lui Dumnezeu. Dorinţa ei de a avea un copil cu siguranţă că i-a fost pusă în inimă chiar de Dumnezeu. Elcana nu înţelegea de ce Ana nu putea fi mulţumită cu ce avea. Chiar şi preotul de la templu, Eli, a mustrat-o pentru rugăciunea ei plină de înflăcărare, acuzând-o că era beată. Deşi Penina o batjocorea şi Eli o mustrase, Ana a fost ascultată de Dumnezeu. El nu a certat-o pentru că nu era mulţumită. El ne înţelege sentimentele şi ne invită să venim la El cu cererile noastre (Filipeni 4:6). Povestea Anei ne învaţă şi că Dumnezeu poate folosi slăbiciunea umană pentru a face lucruri măreţe. Samuel, fiul Anei, a crescut şi a devenit un mare om al lui Dumnezeu.

  Nu renunţa la speranţă, Dumnezeu ascultă. Să nu uiţi că în tot ce face Dumnezeu are un scop, chiar dacă acum nu Îl înţelegem.

  Diana Ocran

  Viață, speranță și adevăr - 2020. Nu renunţa la speranţă, Dumnezeu ascultă. Să nu uiţi că în tot ce face Dumnezeu are un scop, chiar dacă acum nu Îl înţelegem.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...