Articolul precedentExprimarea bucuriei
  Articolul următorColectori de timp

  El stă lângă mine, El stă lângă tine

  „Nimeni, Doamne” l-a răspuns ea. Şi Isus i-a zis: Nici Eu nu te osândesc. Du-te şi să nu mai păcătuieşti.” – Ioan 8:11

  Se zvoneşte că Janealine este hamil, a spus mama mea, în timp ce conducea cu grijă. (Hamil înseamnă însărcinată în indoneziană.) Eu şi Janealine, cea mai bună prietenă a mea de peste zece ani, aveam aceeaşi moştenire culturală. Piesele puzzle-lui începeau să se aşeze: creşterea în greutate a lui Janealine în timpul sezonului sportiv, faptul că întotdeauna se întorcea cu faţa spre perete când îşi schimba tricoul şi atitudinea ei subit tăcută! Observasem şi eu, dar încă nu eram sigură că era însărcinată sau nu. Am fost şocată când am primit vestea şi am rămas tăcută în timp ce mama mea, profitând de ocazie, a început să-mi spună ce înseamnă o sarcină la o vârstă nepotrivită.

  Janealine era acum ştirea oraşului – „oraş” însemnând comunitatea indoneziană extinsă. Sarcinile printre adolescente erau ceva relativ nou în istoria comunităţii noastre. Ba mai mult, fiecare coleg şi lucrător de la şcoala creştină pe care o frecventaserăm împreună doreau să afle unde anume greşiseră ei. Şi eu mi-am pus aceeaşi întrebare. După ce şocul iniţial s-a mai potolit, mi-am luat un angajament verbal şi personal să mă plec pe genunchi şi să mă rog pentru acest cuplu. Dar întreaga poveste era atât de tragică, încât nu am reuşit să fac nimic. L-am implorat pe Dumnezeu să o ajute pe cea mai bună prietenă a mea şi să îi fie Prietenul de care avea nevoie şi care eu nu puteam fi.

  Atunci, Janealine m-a rugat să îi fiu domnişoară de onoare. Simţindu-mă onorată şi entuziasmată, m-am întors să văd pe cine mai alesese. Au început să îmi curgă lacrimi de nostalgie când am văzut printre cele alese fete cu care copilăriserăm. După atâţia ani, ele erau tot lângă ea, chiar şi în acest pas din viaţa ei.

  Cărturarii şi fariseii au adus o femeie prinsă în preacurvie să fie ucisă cu pietre, dar nu doar cu pietre, ci şi cu cuvinte pline de ură şi cu opinii personale. Isus vedea păcatele lor, dar nu Şi-a iubit vrăjmaşii mai puţin din această cauză. El nu a iubit-o pe femeia prinsă în preacurvie mai puţin. El a stat alături de ea şi a ales să nu o condamne. Iertarea Lui a încurajat-o să nu mai păcătuiască şi să descopere dragostea lui Isus Hristos. Acea dragoste pe care am avut-o faţă de Janealine ea o are acum faţă de frumosul ei băiat.

  Când ne luptăm să arătăm iubire faţă de cei care au păcătuit, cuvintele şi faptele lui Hristos ne obligă să ne întrebăm: Ce păcate am făcut eu, care nu diferă atât de mult de ale lor? Isus ne ajută să îi iertăm pe ceilalţi aşa cum ne iartă El.

  Prin puterea lui Hristos, îi putem iubi pe toţi la fel şi putem sta curajoşi alături de cei în nevoie.

  Celine Lumowa

  El stă lângă mine, El stă lângă tine - 2020. Când ne luptăm să arătăm iubire faţă de cei care au păcătuit, cuvintele şi faptele lui Hristos ne obligă să ne întrebăm: Ce păcate am făcut eu, care nu diferă atât de mult de ale lor? Isus ne ajută să îi iertăm pe ceilalţi aşa cum ne iartă El.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...