Articolul precedentExprimarea bucuriei
  Articolul următorColectori de timp

  El stă lângă mine, El stă lângă tine

  „Nimeni, Doamne” l-a răspuns ea. Şi Isus i-a zis: Nici Eu nu te osândesc. Du-te şi să nu mai păcătuieşti.” – Ioan 8:11

  Se zvoneşte că Janealine este hamil, a spus mama mea, în timp ce conducea cu grijă. (Hamil înseamnă însărcinată în indoneziană.) Eu şi Janealine, cea mai bună prietenă a mea de peste zece ani, aveam aceeaşi moştenire culturală. Piesele puzzle-lui începeau să se aşeze: creşterea în greutate a lui Janealine în timpul sezonului sportiv, faptul că întotdeauna se întorcea cu faţa spre perete când îşi schimba tricoul şi atitudinea ei subit tăcută! Observasem şi eu, dar încă nu eram sigură că era însărcinată sau nu. Am fost şocată când am primit vestea şi am rămas tăcută în timp ce mama mea, profitând de ocazie, a început să-mi spună ce înseamnă o sarcină la o vârstă nepotrivită.

  Janealine era acum ştirea oraşului – „oraş” însemnând comunitatea indoneziană extinsă. Sarcinile printre adolescente erau ceva relativ nou în istoria comunităţii noastre. Ba mai mult, fiecare coleg şi lucrător de la şcoala creştină pe care o frecventaserăm împreună doreau să afle unde anume greşiseră ei. Şi eu mi-am pus aceeaşi întrebare. După ce şocul iniţial s-a mai potolit, mi-am luat un angajament verbal şi personal să mă plec pe genunchi şi să mă rog pentru acest cuplu. Dar întreaga poveste era atât de tragică, încât nu am reuşit să fac nimic. L-am implorat pe Dumnezeu să o ajute pe cea mai bună prietenă a mea şi să îi fie Prietenul de care avea nevoie şi care eu nu puteam fi.

  Atunci, Janealine m-a rugat să îi fiu domnişoară de onoare. Simţindu-mă onorată şi entuziasmată, m-am întors să văd pe cine mai alesese. Au început să îmi curgă lacrimi de nostalgie când am văzut printre cele alese fete cu care copilăriserăm. După atâţia ani, ele erau tot lângă ea, chiar şi în acest pas din viaţa ei.

  Cărturarii şi fariseii au adus o femeie prinsă în preacurvie să fie ucisă cu pietre, dar nu doar cu pietre, ci şi cu cuvinte pline de ură şi cu opinii personale. Isus vedea păcatele lor, dar nu Şi-a iubit vrăjmaşii mai puţin din această cauză. El nu a iubit-o pe femeia prinsă în preacurvie mai puţin. El a stat alături de ea şi a ales să nu o condamne. Iertarea Lui a încurajat-o să nu mai păcătuiască şi să descopere dragostea lui Isus Hristos. Acea dragoste pe care am avut-o faţă de Janealine ea o are acum faţă de frumosul ei băiat.

  Când ne luptăm să arătăm iubire faţă de cei care au păcătuit, cuvintele şi faptele lui Hristos ne obligă să ne întrebăm: Ce păcate am făcut eu, care nu diferă atât de mult de ale lor? Isus ne ajută să îi iertăm pe ceilalţi aşa cum ne iartă El.

  Prin puterea lui Hristos, îi putem iubi pe toţi la fel şi putem sta curajoşi alături de cei în nevoie.

  Celine Lumowa

  El stă lângă mine, El stă lângă tine - 2020. Când ne luptăm să arătăm iubire faţă de cei care au păcătuit, cuvintele şi faptele lui Hristos ne obligă să ne întrebăm: Ce păcate am făcut eu, care nu diferă atât de mult de ale lor? Isus ne ajută să îi iertăm pe ceilalţi aşa cum ne iartă El.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?