O inimă curată

  Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic! – Psalmii 51:10

  M-am îndrăgostit de toamnă. A fost o eliberare după căldura verii din Michigan. Am fost uimită de opera de artă a creaţiei uimitoare a lui Dumnezeu expusă în culorile ca de foc ale peisajului care mă înconjura. Când ne-am mutat în California, am plantat un copac ale cărui frunze seamănă cu arţarul. L-am îngrijit în speranţa că, într-o zi, mă voi putea bucura de frumuseţea lui. Nu am fost deloc dezamăgită. Vara, bolta deasă a copacului ne-a oferit umbră în căldura californiană toridă. Pe măsură ce s-a apropiat toamna, frunzele verzi s-au transformat uşor în auriu, purpuriu, galben şi portocaliu, îmbrăcând întregul copac în culorile aprinse ale sezonului. Iarna, vântul puternic a văduvit copacul de frumuseţea lui şi frunzele maronii erau acum împrăştiate pe trotuar. Superbul copac de dinainte stătea dezbrăcat, iar ramurile sale goale pictau o siluetă interesantă în soarele care era la asfinţit.

  Ani mai târziu, gazonul din curte a început să băltească, fiind umed şi apos. Într-o zi ploioasă, zonele din jurul ţevilor de scurgere s-au inundat, înecând plantele din apropiere. În loc să dreneze apa complet, curgerea prin canalul de scurgere era doar un şiroi firav înspre stradă, zile întregi, iar în jurul canalului de scurgere a început să crească muşchi. Am încercat să curăţ ţevile cât de bine am putut cu un băţ, cât îmi ajungea, dar fără rezultate. Undeva era o problemă. Un peisagist s-a ocupat de situaţie. Ţevile care au fost scoase la suprafaţă arătau că rădăcinile copacului pe care îl plantasem înfundaseră ţevile, împiedicând apa să se mai scurgă. Eu plantasem un arbore-de-gumă (al cărui frunziş este superb), fără să ştiu că rădăcinile lui agresive ar putea înfunda ţevile şi crăpa pavajul. Plantasem copacul greşit în locul greşit! O investiţie proastă şi o lecţie învăţată. Copacul trebuia tăiat! M-a costat cam două mii de dolari să tai copacul, să înlocuiesc sistemul de scurgere şi să refac gazonul pentru a readuce curtea la forma ei iniţială.

  Nu suntem şi noi asemenea arborelui-de-gumă, admiraţi pentru frumuseţea exterioară, dar inimile noastre produc rădăcina mândriei, a aroganţei, a prejudecăţii şi a egoismului care ne pot dăuna sufletului? Înainte să se producă vreo pagubă, să îi cerem Stăpânului Creator să ne cureţe inimile de rădăcinile nedorite ca să putem transmite frumuseţea Lui în viaţa noastră.

  Îmi plac culorile tomnatice ale arborelui-de-gumă, dar, pe viitor, aleg să îi admir frumuseţea de la distanţă.

  Evelyn Porteza Tabingo

  O inimă curată - 2020. Nu suntem şi noi asemenea arborelui-de-gumă, admiraţi pentru frumuseţea exterioară, dar inimile noastre produc rădăcina mândriei, a aroganţei, a prejudecăţii şi a egoismului care ne pot dăuna sufletului? Înainte să se producă vreo pagubă, să îi cerem Stăpânului Creator să ne cureţe inimile de rădăcinile nedorite ca să putem transmite frumuseţea Lui în viaţa noastră.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...