O inimă curată

  Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic! – Psalmii 51:10

  M-am îndrăgostit de toamnă. A fost o eliberare după căldura verii din Michigan. Am fost uimită de opera de artă a creaţiei uimitoare a lui Dumnezeu expusă în culorile ca de foc ale peisajului care mă înconjura. Când ne-am mutat în California, am plantat un copac ale cărui frunze seamănă cu arţarul. L-am îngrijit în speranţa că, într-o zi, mă voi putea bucura de frumuseţea lui. Nu am fost deloc dezamăgită. Vara, bolta deasă a copacului ne-a oferit umbră în căldura californiană toridă. Pe măsură ce s-a apropiat toamna, frunzele verzi s-au transformat uşor în auriu, purpuriu, galben şi portocaliu, îmbrăcând întregul copac în culorile aprinse ale sezonului. Iarna, vântul puternic a văduvit copacul de frumuseţea lui şi frunzele maronii erau acum împrăştiate pe trotuar. Superbul copac de dinainte stătea dezbrăcat, iar ramurile sale goale pictau o siluetă interesantă în soarele care era la asfinţit.

  Ani mai târziu, gazonul din curte a început să băltească, fiind umed şi apos. Într-o zi ploioasă, zonele din jurul ţevilor de scurgere s-au inundat, înecând plantele din apropiere. În loc să dreneze apa complet, curgerea prin canalul de scurgere era doar un şiroi firav înspre stradă, zile întregi, iar în jurul canalului de scurgere a început să crească muşchi. Am încercat să curăţ ţevile cât de bine am putut cu un băţ, cât îmi ajungea, dar fără rezultate. Undeva era o problemă. Un peisagist s-a ocupat de situaţie. Ţevile care au fost scoase la suprafaţă arătau că rădăcinile copacului pe care îl plantasem înfundaseră ţevile, împiedicând apa să se mai scurgă. Eu plantasem un arbore-de-gumă (al cărui frunziş este superb), fără să ştiu că rădăcinile lui agresive ar putea înfunda ţevile şi crăpa pavajul. Plantasem copacul greşit în locul greşit! O investiţie proastă şi o lecţie învăţată. Copacul trebuia tăiat! M-a costat cam două mii de dolari să tai copacul, să înlocuiesc sistemul de scurgere şi să refac gazonul pentru a readuce curtea la forma ei iniţială.

  Nu suntem şi noi asemenea arborelui-de-gumă, admiraţi pentru frumuseţea exterioară, dar inimile noastre produc rădăcina mândriei, a aroganţei, a prejudecăţii şi a egoismului care ne pot dăuna sufletului? Înainte să se producă vreo pagubă, să îi cerem Stăpânului Creator să ne cureţe inimile de rădăcinile nedorite ca să putem transmite frumuseţea Lui în viaţa noastră.

  Îmi plac culorile tomnatice ale arborelui-de-gumă, dar, pe viitor, aleg să îi admir frumuseţea de la distanţă.

  Evelyn Porteza Tabingo

  O inimă curată - 2020. Nu suntem şi noi asemenea arborelui-de-gumă, admiraţi pentru frumuseţea exterioară, dar inimile noastre produc rădăcina mândriei, a aroganţei, a prejudecăţii şi a egoismului care ne pot dăuna sufletului? Înainte să se producă vreo pagubă, să îi cerem Stăpânului Creator să ne cureţe inimile de rădăcinile nedorite ca să putem transmite frumuseţea Lui în viaţa noastră.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...