Articolul precedentTe-ai plictisit cumva?
  Articolul următorHristoși și profeți mincinoși

  Parenting practic

  Să luăm seama la umbletele noastre (…) Să ne înălţăm inimile cu mâinile spre Dumnezeu din cer. – Plângerile lui leremia 3:40,41

  Zig Ziglar ar fi afirmat că părinţii care sunt modele bune pentru copiii lor vor creşte copii care vor gândi pozitiv. Dacă acest lucru este adevărat în lumea seculară, cu atât mai important este ca părinţii creştini să fie modele pozitive pentru copiii lor! Dumnezeu a creat omenirea după chipul Lui şi oamenii trebuiau să se înmulţească şi să umple pământul. Totuşi păcatul a mânjit frumuseţea şi caracterul creaţiei. Din acest motiv, a forma bărbaţi şi femei care să aibă trăsăturile caracterului lui Dumnezeu a devenit o sarcină delicată care cere gândire, dedicare şi disciplină în Domnul.

  Părinţii eficienţi trebuie să fie transformaţi prin Hristos. Singura cale prin care poţi creşte un copilaş inocent şi vulnerabil în această lume plină de păcat şi stricăciune este ca părinţii să fie convertiţi în Hristos. Ca părinţi sau modele, caracterele noastre şi spiritualitatea trebuie să fie călăuzite de Cuvântul lui Dumnezeu prin rugăciune şi studierea Bibliei. Cuvântul lui Dumnezeu pune în mintea noastră imaginea binelui şi ne ajută să ne debarasăm de tendinţele înspre rău moştenite şi cultivate.

  Când suntem cu adevărat convertiţi, atunci vom fi capabili să modelăm şi să punem idealuri înalte pentru viaţa altcuiva. Acest lucru depinde de capacitatea noastră de a asculta şi de a pune în practică principiile divine pe care le aflăm din Cuvântul lui Dumnezeu. Aceasta este datoria fiecărui lider, profesor şi model faţă de copiii din viaţa noastră. Când primim inspiraţie, călăuzire şi putere din partea Duhului Sfânt în fiecare zi, atunci împărtăşim – conştient sau inconştient – aceste binecuvântări cu copiii pe care îi conducem la Hristos.

  A împărtăşi aceste binecuvântări ne ajută să aplicăm adevărul pe care îl găsim în Proverbele 22:6: „Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” Este nevoie de dragoste, timp şi disciplină pentru a-l învăţa calea cea bună. Să nu uităm să petrecem timp de calitate cu copiii noştri. Trebuie să reflectăm caracterul lui Dumnezeu în faţa copiilor. Făgăduinţa încurajatoare a lui Dumnezeu este sigură.

  Ce bucurie este să îţi vezi copiii crescând şi mergând pe calea care îi duce spre veşnicie!

  Margaret A. Anti

  Parenting practic - 2020. Este nevoie de dragoste, timp şi disciplină pentru a-l învăţa pe copil calea cea bună. Să nu uităm să petrecem timp de calitate cu copiii noştri. Trebuie să reflectăm caracterul lui Dumnezeu în faţa copiilor. Făgăduinţa încurajatoare a lui Dumnezeu este sigură.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...