Articolul precedentMultitasking cu Dumnezeu
  Articolul următorA douăzeci și cincea zi

  Rămâi cu mine

  Cine mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu rămâne în Mine, şi Eu rămân în el. – Ioan 6:56

  Îmi place să gătesc. Îmi place să gătesc sănătos. Fiul meu mă numeşte un „magician” al sănătăţii, deşi nu ştie exact ce înseamnă acest cuvânt. Ideea din mintea lui este: Mama este obsedată (moderat) de gătitul sănătos.

  În zilele bune mă aşez şi planific mesele pentru o săptămână, căutând reţete şi împărţind listele de cumpărături între cele trei locuri în care trebuie să merg pentru a cumpăra anumite produse. Planificarea îmi ia cam o oră, poate mai mult dacă includ şi reţete noi. Apoi mersul la cumpărături, pentru care am nevoie de cel puţin trei ore, maximum cinci, în funcţie de cât de liniştiţi sunt copiii în acea zi. După ce ne întoarcem acasă descărcăm cumpărăturile şi le punem la locul lor. În acea după-amiază, şi probabil încă câteva ore din ziua următoare, spăl, toc, curăţ, într-un cuvânt pregătesc ingredientele până când majoritatea reţetelor fie sunt gata preparate, fie sunt gata pentru a fi amestecate rapid. Deşi aşa nu sunt nevoită să petrec foarte mult timp în bucătărie în timpul săptămânii, fiecare preparat necesită cel puţin o jumătate de oră pentru a ajunge din frigider pe masă şi apoi mai este nevoie de timp şi pentru strângerea mesei.

  Petrec foarte mult timp gândindu-mă ce să gătesc şi gătind efectiv. Dar recent m-am întrebat cât de mult timp petrec mâncând şi bând din hrana spirituală. Am momentele devoţionale de dimineaţă (30-60 de minute), apoi altarul familial, rugăciunea pentru masă şi altarul de seară. Dar tot acest timp nu însumează nici pe departe timpul pe care îl petrec în fiecare săptămână pentru hrana fizică a familiei. Desigur, dacă mai adaugi şi timpul petrecut la biserică în Sabat, timpul total se măreşte considerabil. Totuşi, cât anume din acel timp îl petrec în mod voit cu Dumnezeu şi cât este doar interacţiune socială?

  Isus a spus că cel care mănâncă din „trupul” Său şi bea „sângele” Său rămâne în El. Aşa că dacă „mănânc şi beau” din Hristos, trebuie să o fac în mod voit, tot aşa cum fac cu hrana fizică. Trebuie să citesc, să mă rog şi chiar să memorez Cuvântul Său. Pe parcursul zile îmi propun să vin înaintea Lui cu ajutorul Noului Testament sau al Psalmilor pe care îi păstrez în buzunare sau a versetelor biblice pe care le-am lipit pe dulap. A rămâne nu este un accident. Este o alegere continuă, intenţionată, în cele din urmă, această rămânere în El devine automată – face parte din tine. La fel ca respiraţia. La fel ca hrana.

  Jennifer Day

  Rămâi cu mine - 2020. Trebuie să citesc, să mă rog şi chiar să memorez Cuvântul Său. Pe parcursul zile îmi propun să vin înaintea Lui cu ajutorul Noului Testament sau al Psalmilor pe care îi păstrez în buzunare sau a versetelor biblice pe care le-am lipit pe dulap.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...