Articolul precedentMultitasking cu Dumnezeu
  Articolul următorA douăzeci și cincea zi

  Rămâi cu mine

  Cine mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu rămâne în Mine, şi Eu rămân în el. – Ioan 6:56

  Îmi place să gătesc. Îmi place să gătesc sănătos. Fiul meu mă numeşte un „magician” al sănătăţii, deşi nu ştie exact ce înseamnă acest cuvânt. Ideea din mintea lui este: Mama este obsedată (moderat) de gătitul sănătos.

  În zilele bune mă aşez şi planific mesele pentru o săptămână, căutând reţete şi împărţind listele de cumpărături între cele trei locuri în care trebuie să merg pentru a cumpăra anumite produse. Planificarea îmi ia cam o oră, poate mai mult dacă includ şi reţete noi. Apoi mersul la cumpărături, pentru care am nevoie de cel puţin trei ore, maximum cinci, în funcţie de cât de liniştiţi sunt copiii în acea zi. După ce ne întoarcem acasă descărcăm cumpărăturile şi le punem la locul lor. În acea după-amiază, şi probabil încă câteva ore din ziua următoare, spăl, toc, curăţ, într-un cuvânt pregătesc ingredientele până când majoritatea reţetelor fie sunt gata preparate, fie sunt gata pentru a fi amestecate rapid. Deşi aşa nu sunt nevoită să petrec foarte mult timp în bucătărie în timpul săptămânii, fiecare preparat necesită cel puţin o jumătate de oră pentru a ajunge din frigider pe masă şi apoi mai este nevoie de timp şi pentru strângerea mesei.

  Petrec foarte mult timp gândindu-mă ce să gătesc şi gătind efectiv. Dar recent m-am întrebat cât de mult timp petrec mâncând şi bând din hrana spirituală. Am momentele devoţionale de dimineaţă (30-60 de minute), apoi altarul familial, rugăciunea pentru masă şi altarul de seară. Dar tot acest timp nu însumează nici pe departe timpul pe care îl petrec în fiecare săptămână pentru hrana fizică a familiei. Desigur, dacă mai adaugi şi timpul petrecut la biserică în Sabat, timpul total se măreşte considerabil. Totuşi, cât anume din acel timp îl petrec în mod voit cu Dumnezeu şi cât este doar interacţiune socială?

  Isus a spus că cel care mănâncă din „trupul” Său şi bea „sângele” Său rămâne în El. Aşa că dacă „mănânc şi beau” din Hristos, trebuie să o fac în mod voit, tot aşa cum fac cu hrana fizică. Trebuie să citesc, să mă rog şi chiar să memorez Cuvântul Său. Pe parcursul zile îmi propun să vin înaintea Lui cu ajutorul Noului Testament sau al Psalmilor pe care îi păstrez în buzunare sau a versetelor biblice pe care le-am lipit pe dulap. A rămâne nu este un accident. Este o alegere continuă, intenţionată, în cele din urmă, această rămânere în El devine automată – face parte din tine. La fel ca respiraţia. La fel ca hrana.

  Jennifer Day

  Rămâi cu mine - 2020. Trebuie să citesc, să mă rog şi chiar să memorez Cuvântul Său. Pe parcursul zile îmi propun să vin înaintea Lui cu ajutorul Noului Testament sau al Psalmilor pe care îi păstrez în buzunare sau a versetelor biblice pe care le-am lipit pe dulap.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...