Memento

  Moise şi-a întins mâna spre mare. Şi Domnul a pus marea în mişcare printr-un vânt dinspre răsărit, care a suflat cu putere toată noaptea; el a uscat marea, şi apele s-au despărţit în două. Copiii lui Israel au trecut prin mijlocul mării ca pe uscat, şi apele stăteau ca un zid la dreapta şi la stânga lor. – Exodul 14:21,22

  Cu mintea absentă am întins mâna să deschid uşa centrului comunitar. O rafală de vânt rece mi-a mângâiat faţa când uşile automate s-au deschis.

  Într-o clipă, gândul mi-a zburat la momentul când Moise şi-a înălţat toiagul deasupra Mării Roşii, în timp ce soldaţii faraonului înaintau grăbiţi în carele lor, suflând groază spre mulţimea celor care încercau să scape. Un vânt puternic a început să bată de îndată ce Moise ajunsese pe malul celălalt. Dumnezeul Atotputernic al lui Avraam, Isaac şi Iacov era prezent şi înaintea lui Moise s-au înălţat două ziduri de apă – înghiţind ceea ce înainte părea a fi marea disperării. Mii de oameni au păşit înainte pe pământ uscat, în tăcere absolută, nedorind ca momentul eliberării să fie doar un vis.

  Cu totul ciudat, în acea clipă am simţit furia furtunii şi emoţia de nedescris a mamelor şi taţilor, simţind că libertatea era la îndemâna lor. Dar la fel de repede cum a apărut această călătorie în timp, în inima mea visătoare, tot la fel de repede s-a evaporat în răcoarea nopţii, în timp ce eu mă îndreptam înspre maşina care mă aştepta, dându-mi seama că Dumnezeu încă salvează.

  În urmă cu douăzeci de ani, un prieten de familie, dr. Tom, ne-a împărtăşit un citat scris de Ellen G. White. La acea vreme, eu mă pregăteam să găzduiesc o întâlnire a oamenilor de afaceri în Coreea de Sud. Fiind misionar de mulţi ani în diverse părţi ale lumii, dr. Tom ştia că viaţa poate fi nesigură uneori. Am fost atinsă de înţelepciunea lui şi, când am dat peste o operă de artă în care era reprezentat Moise stând în faţa Mării Roşii, am simţit asigurarea personală a lui Dumnezeu că această poveste trebuia să fie punctul central al acelui loc, International Servicemen’s Center din Seoul, Coreea. Am ştiut că acel memento din partea lui Dumnezeu şi cuvintele lui Ellen G. White s-au împletit pentru a oferi mângâiere tuturor celor care intrau în acel loc, departe de casă: „Cărarea pe care te conduce Dumnezeu poate trece prin pustie sau prin mare, dar este o cărare sigură.” (Ellen G. White, Patriarhi şi profeţi, p. 290, în orig.)

  Nancy (Neuharth) Troyer

  Memento - 2020. La fel de repede cum a apărut această călătorie în timp, în inima mea visătoare, tot la fel de repede s-a evaporat în răcoarea nopţii, în timp ce eu mă îndreptam înspre maşina care mă aştepta, dându-mi seama că Dumnezeu încă salvează.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...