Un vapor, apoi nemurirea

  Doamne, spune-mi care este sfârşitul vieţii mele, care este măsura zilelor mele, ca să ştiu cât de trecător sunt. – Psalmii 39:4

  Bucuriile vieţii ne fac cu mâna. Răsăritul naşterii, bobocii tinereţii, râsul de la picnicuri, concerte, petreceri şi emoţia experienţelor de călătorie şi a realizărilor!

  Dar viaţa pe acest pământ nu ne rezervă doar bucurii. Există şi capcane ascunse: răni şi apoi cicatricile care rămân în urmă, dezamăgirile şi dezastrele. Totuşi continuăm să păşim înainte pe această cale, întâlnind oameni noi şi reîntâlnind prieteni vechi. Membrii familiei mai în vârstă trec în nefiinţă, şi cei tineri cresc, dar nu întotdeauna.

  Primrose a dat naştere unei fetiţe frumoase. Prietenii şi familia o iubeau pe cea nou-venită în familie. La scurt timp după aceea, într-o dimineaţă, Primrose s-a aplecat peste chiuveta de la bucătărie.

  „Simt o durere puternică în piept”, s-a plâns ea.

  Din nefericire, acea durere anunţa un infarct puternic la care nimeni nu se aştepta şi care a curmat viaţa unei tinere fermecătoare, la doar douăzeci şi opt de ani. Rudele şi prietenii nu şi-au imaginat niciodată că se va întâmpla acest lucru. A murit prea tânără!

  Următoarele trei zile, Winell, care trăia la rude, s-a îngrijit cu credincioşie de fetita pe care Primrose a lăsat-o în urma ei. Într-o seară, Winell, care îngrijea cu atâta drag de fiica lui Primrose, s-a dus la culcare la ora obişnuită. Dimineaţa, când nu a apărut, una dintre rude a spus: „Winell probabil că a adormit. Nu va ajunge la timp la programare în această dimineaţă, dacă nu se trezeşte acum. Merg la ea în cameră să văd de ce este încă în pat.” Dar nimeni nu a mai putut să o trezească pe Winell. În timpul nopţii, inima ei fragilă a cedat.

  Din nefericire, viaţa noastră pe acest pământ plin de păcat este ca un abur.

  Dar ne aşteaptă nemurirea. Nu vor mai fi fire albe, cancer, infarct, durere sau moarte – doar bucurie veşnică în prezenţa lui Isus, care „va schimba trupul stării noastre smerite şi-l va face asemenea trupului slavei Sale” (Filipeni 3:21).

  Hyacinth V. Caleb

  Un vapor, apoi nemurirea - 2020. Din nefericire, viaţa noastră pe acest pământ plin de păcat este ca un abur. Dar ne aşteaptă nemurirea. Nu vor mai fi fire albe, cancer, infarct, durere sau moarte - doar bucurie veşnică în prezenţa lui Isus, care „va schimba trupul stării noastre smerite şi-l va face asemenea trupului slavei Sale”
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...