Un vapor, apoi nemurirea

Doamne, spune-mi care este sfârşitul vieţii mele, care este măsura zilelor mele, ca să ştiu cât de trecător sunt. – Psalmii 39:4

Bucuriile vieţii ne fac cu mâna. Răsăritul naşterii, bobocii tinereţii, râsul de la picnicuri, concerte, petreceri şi emoţia experienţelor de călătorie şi a realizărilor!

Dar viaţa pe acest pământ nu ne rezervă doar bucurii. Există şi capcane ascunse: răni şi apoi cicatricile care rămân în urmă, dezamăgirile şi dezastrele. Totuşi continuăm să păşim înainte pe această cale, întâlnind oameni noi şi reîntâlnind prieteni vechi. Membrii familiei mai în vârstă trec în nefiinţă, şi cei tineri cresc, dar nu întotdeauna.

Primrose a dat naştere unei fetiţe frumoase. Prietenii şi familia o iubeau pe cea nou-venită în familie. La scurt timp după aceea, într-o dimineaţă, Primrose s-a aplecat peste chiuveta de la bucătărie.

„Simt o durere puternică în piept”, s-a plâns ea.

Din nefericire, acea durere anunţa un infarct puternic la care nimeni nu se aştepta şi care a curmat viaţa unei tinere fermecătoare, la doar douăzeci şi opt de ani. Rudele şi prietenii nu şi-au imaginat niciodată că se va întâmpla acest lucru. A murit prea tânără!

Următoarele trei zile, Winell, care trăia la rude, s-a îngrijit cu credincioşie de fetita pe care Primrose a lăsat-o în urma ei. Într-o seară, Winell, care îngrijea cu atâta drag de fiica lui Primrose, s-a dus la culcare la ora obişnuită. Dimineaţa, când nu a apărut, una dintre rude a spus: „Winell probabil că a adormit. Nu va ajunge la timp la programare în această dimineaţă, dacă nu se trezeşte acum. Merg la ea în cameră să văd de ce este încă în pat.” Dar nimeni nu a mai putut să o trezească pe Winell. În timpul nopţii, inima ei fragilă a cedat.

Din nefericire, viaţa noastră pe acest pământ plin de păcat este ca un abur.

Dar ne aşteaptă nemurirea. Nu vor mai fi fire albe, cancer, infarct, durere sau moarte – doar bucurie veşnică în prezenţa lui Isus, care „va schimba trupul stării noastre smerite şi-l va face asemenea trupului slavei Sale” (Filipeni 3:21).

Hyacinth V. Caleb

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video