Un vapor, apoi nemurirea

  Doamne, spune-mi care este sfârşitul vieţii mele, care este măsura zilelor mele, ca să ştiu cât de trecător sunt. – Psalmii 39:4

  Bucuriile vieţii ne fac cu mâna. Răsăritul naşterii, bobocii tinereţii, râsul de la picnicuri, concerte, petreceri şi emoţia experienţelor de călătorie şi a realizărilor!

  Dar viaţa pe acest pământ nu ne rezervă doar bucurii. Există şi capcane ascunse: răni şi apoi cicatricile care rămân în urmă, dezamăgirile şi dezastrele. Totuşi continuăm să păşim înainte pe această cale, întâlnind oameni noi şi reîntâlnind prieteni vechi. Membrii familiei mai în vârstă trec în nefiinţă, şi cei tineri cresc, dar nu întotdeauna.

  Primrose a dat naştere unei fetiţe frumoase. Prietenii şi familia o iubeau pe cea nou-venită în familie. La scurt timp după aceea, într-o dimineaţă, Primrose s-a aplecat peste chiuveta de la bucătărie.

  „Simt o durere puternică în piept”, s-a plâns ea.

  Din nefericire, acea durere anunţa un infarct puternic la care nimeni nu se aştepta şi care a curmat viaţa unei tinere fermecătoare, la doar douăzeci şi opt de ani. Rudele şi prietenii nu şi-au imaginat niciodată că se va întâmpla acest lucru. A murit prea tânără!

  Următoarele trei zile, Winell, care trăia la rude, s-a îngrijit cu credincioşie de fetita pe care Primrose a lăsat-o în urma ei. Într-o seară, Winell, care îngrijea cu atâta drag de fiica lui Primrose, s-a dus la culcare la ora obişnuită. Dimineaţa, când nu a apărut, una dintre rude a spus: „Winell probabil că a adormit. Nu va ajunge la timp la programare în această dimineaţă, dacă nu se trezeşte acum. Merg la ea în cameră să văd de ce este încă în pat.” Dar nimeni nu a mai putut să o trezească pe Winell. În timpul nopţii, inima ei fragilă a cedat.

  Din nefericire, viaţa noastră pe acest pământ plin de păcat este ca un abur.

  Dar ne aşteaptă nemurirea. Nu vor mai fi fire albe, cancer, infarct, durere sau moarte – doar bucurie veşnică în prezenţa lui Isus, care „va schimba trupul stării noastre smerite şi-l va face asemenea trupului slavei Sale” (Filipeni 3:21).

  Hyacinth V. Caleb

  Un vapor, apoi nemurirea - 2020. Din nefericire, viaţa noastră pe acest pământ plin de păcat este ca un abur. Dar ne aşteaptă nemurirea. Nu vor mai fi fire albe, cancer, infarct, durere sau moarte - doar bucurie veşnică în prezenţa lui Isus, care „va schimba trupul stării noastre smerite şi-l va face asemenea trupului slavei Sale”
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...