Articolul precedentIsten ismeri a szívünket
  Articolul următorÎntrebarea Reginei Spaniei

  Alegeri

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. – Ioan 3:16

  Doar astăzi am verificat scrisorile primite ieri. Printre celelalte era o scrisoare într-un plic maro, pe care erau tipărite cuvintele: „A se deschide doar de către destinatar.” Când am deschis plicul, am descoperit rapid un cec pentru mai mult de patru sute cincizeci de dolari. În colţul din dreapta, jos, era o semnătură lizibilă. Dar, puţin mai sus de suma care trebuia să fie plătită, scris cu litere mari, îngroşate, erau cuvintele: „Acesta nu este un cec.”

  Compania care îmi trimisese plicul era dispusă să îmi ofere suma aceea dacă acceptam termenii şi condiţiile impuse de ei, toate scrise pe spatele documentului cu litere cât se poate de mici. Ei ar fi avut de câştigat mult peste patru sute cincizeci de dolari din acest schimb.

  Nici nu mai ştiu de câte ori a sunat telefonul când încercam să fac ceea ce îmi părea imposibil de făcut. Mă opream numaidecât pentru a răspunde la telefon doar pentru a discuta cu un agent de vânzări. În ciuda faptului că numărul meu de telefon este pe lista cu Nu suna, unii agenţi de vânzări tot reuşesc să dea de mine. Ei spun că mă sună deoarece nu doresc să pierd „marea ocazie” de care aş beneficia de pe urma produsului lor. În concluzie, produsul lor ar fi cel mai benefic pentru mine. De fapt, nu îşi pot imagina cum reuşesc să trăiesc în prezent fără el. În realitate, nu eu sunt beneficiara tranzacţiei anticipate. Eu sunt binefăcătoarea şi ei sunt beneficiarii.

  Satana foloseşte astăzi aceeaşi strategie pe care a folosit-o cu Eva în Grădină Edenului. La început, el încearcă să ne atragă atenţia. Apoi va încerca să ne facă să ne pierdem concentrarea. Şi, într-un final, se apropie şi, dacă nu suntem atenţi, devenim prada lui. El doreşte să ne înşele prin orice mijloace posibile. El vine la noi în diverse forme, mărimi şi modele. Din fericire pentru noi, Isus a biruit lumea (vezi Ioan 16:33). Dumnezeu Şi-a împlinit planul de mântuire prin sângele lui Isus, adevăratul Binefăcător. Eu aleg să fiu beneficiara jertfei Sale. Aştept cu nerăbdare să îmi primesc moştenirea. Dar tu?

  Tată, Îţi mulţumesc pentru jertfa Fiului Tău şi pentru mila, dragostea şi harul Tău!

  Cora A. Walker

  Alegeri - 2020. Dumnezeu Şi-a împlinit planul de mântuire prin sângele lui Isus, adevăratul Binefăcător. Eu aleg să fiu beneficiara jertfei Sale. Aştept cu nerăbdare să îmi primesc moştenirea. Dar tu?
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...