Asemenea Lui

  Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră. – Geneza 1:26

  Ce văd când privesc în oglindă?

  Să fiu sinceră, văd buzele şi înfăţişarea mamei mele. Văd nasul şi dinţii stricaţi ai tatălui meu. Deşi seamăn foarte mult cu mama, eu nu sunt la fel de frumoasă ca ea. Faţa mea este lată, ca a tatălui meu, dar, incredibil, am urechile mari ale mamei mele. Sunt o combinaţie dintre tata şi mama.

  Duhul Sfânt îmi vorbeşte acum şi îmi spune să privesc din nou. El îmi spune să privesc îndelung la reflecţia pe care o văd în oglindă. Aşa şi fac. Ce văd?

  Ei bine, mă gândesc, văd o mână de ţărână prăfuită şi învechită, modelată după chipul lui Dumnezeu. Uau! Nu cred că Dumnezeu arată ca mine – eu sunt prea urâtă! Chiar aşa? îmi spune Duhul Sfânt. Valerie, Îl faci mincinos pe Dumnezeu?

  Nu, m-am grăbit eu să răspund. Nu aş spune asta niciodată.

  Biblia îmi spune că am fost creată să semăn cu cineva. „Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut” (Geneza 1:27).

  Uau! Eu am fost făcută după asemănarea lui Dumnezeu. Dar, în tot acest timp, Satana mi-a spus minciuni despre mine şi m-a făcut să mă simt urâtă. El este un înşelător. Oricine este creat după asemănarea şi chipul lui Dumnezeu nu poate fi urât.

  Vrăjmaşul sufletelor vrea ca noi să avem o imagine negativă despre noi tot timpul. Dacă ne poate face să credem că suntem urâţi, poate că va reuşi să ne facă să nu mai credem că Dumnezeu ne iubeşte cu o iubire divină atât de mare, încât oamenii muritori nu au putut să o înţeleagă – pot doar să o simtă. Dragostea lui Dumnezeu este atât de profundă, încât, „pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi” (vezi Romani 5:8). El a întins dragostea şi harul Său atât de departe, încât să ne poată cuprinde chiar şi atunci când suntem mânjiţi de urâţenia păcatului. În ochii lui Dumnezeu, păcatul este urât – nu noi.

  De fapt, „sunt o făptură aşa de minunată” (Psalmii 139:14). Te provoc să priveşti în oglindă şi să îi spui persoanei care se uită la tine: „Eşti frumoasă. Eşti unică. Dumnezeu te-a creat ca o capodoperă. Nu mai este nimeni ca tine. Aminteşte-ţi să Îi mulţumeşti Lui pentru tot ce a făcut pentru tine.”

  Valerie Fisher Green

  Asemenea Lui - 2020. De fapt, „sunt o făptură aşa de minunată”. Te provoc să priveşti în oglindă şi să îi spui persoanei care se uită la tine: „Eşti frumoasă. Eşti unică. Dumnezeu te-a creat ca o capodoperă. Nu mai este nimeni ca tine. Aminteşte-ţi să Îi mulţumeşti Lui pentru tot ce a făcut pentru tine.”
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...