Asemenea Lui

  Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră. – Geneza 1:26

  Ce văd când privesc în oglindă?

  Să fiu sinceră, văd buzele şi înfăţişarea mamei mele. Văd nasul şi dinţii stricaţi ai tatălui meu. Deşi seamăn foarte mult cu mama, eu nu sunt la fel de frumoasă ca ea. Faţa mea este lată, ca a tatălui meu, dar, incredibil, am urechile mari ale mamei mele. Sunt o combinaţie dintre tata şi mama.

  Duhul Sfânt îmi vorbeşte acum şi îmi spune să privesc din nou. El îmi spune să privesc îndelung la reflecţia pe care o văd în oglindă. Aşa şi fac. Ce văd?

  Ei bine, mă gândesc, văd o mână de ţărână prăfuită şi învechită, modelată după chipul lui Dumnezeu. Uau! Nu cred că Dumnezeu arată ca mine – eu sunt prea urâtă! Chiar aşa? îmi spune Duhul Sfânt. Valerie, Îl faci mincinos pe Dumnezeu?

  Nu, m-am grăbit eu să răspund. Nu aş spune asta niciodată.

  Biblia îmi spune că am fost creată să semăn cu cineva. „Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut” (Geneza 1:27).

  Uau! Eu am fost făcută după asemănarea lui Dumnezeu. Dar, în tot acest timp, Satana mi-a spus minciuni despre mine şi m-a făcut să mă simt urâtă. El este un înşelător. Oricine este creat după asemănarea şi chipul lui Dumnezeu nu poate fi urât.

  Vrăjmaşul sufletelor vrea ca noi să avem o imagine negativă despre noi tot timpul. Dacă ne poate face să credem că suntem urâţi, poate că va reuşi să ne facă să nu mai credem că Dumnezeu ne iubeşte cu o iubire divină atât de mare, încât oamenii muritori nu au putut să o înţeleagă – pot doar să o simtă. Dragostea lui Dumnezeu este atât de profundă, încât, „pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi” (vezi Romani 5:8). El a întins dragostea şi harul Său atât de departe, încât să ne poată cuprinde chiar şi atunci când suntem mânjiţi de urâţenia păcatului. În ochii lui Dumnezeu, păcatul este urât – nu noi.

  De fapt, „sunt o făptură aşa de minunată” (Psalmii 139:14). Te provoc să priveşti în oglindă şi să îi spui persoanei care se uită la tine: „Eşti frumoasă. Eşti unică. Dumnezeu te-a creat ca o capodoperă. Nu mai este nimeni ca tine. Aminteşte-ţi să Îi mulţumeşti Lui pentru tot ce a făcut pentru tine.”

  Valerie Fisher Green

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...