Asemenea Lui

  Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră. – Geneza 1:26

  Ce văd când privesc în oglindă?

  Să fiu sinceră, văd buzele şi înfăţişarea mamei mele. Văd nasul şi dinţii stricaţi ai tatălui meu. Deşi seamăn foarte mult cu mama, eu nu sunt la fel de frumoasă ca ea. Faţa mea este lată, ca a tatălui meu, dar, incredibil, am urechile mari ale mamei mele. Sunt o combinaţie dintre tata şi mama.

  Duhul Sfânt îmi vorbeşte acum şi îmi spune să privesc din nou. El îmi spune să privesc îndelung la reflecţia pe care o văd în oglindă. Aşa şi fac. Ce văd?

  Ei bine, mă gândesc, văd o mână de ţărână prăfuită şi învechită, modelată după chipul lui Dumnezeu. Uau! Nu cred că Dumnezeu arată ca mine – eu sunt prea urâtă! Chiar aşa? îmi spune Duhul Sfânt. Valerie, Îl faci mincinos pe Dumnezeu?

  Nu, m-am grăbit eu să răspund. Nu aş spune asta niciodată.

  Biblia îmi spune că am fost creată să semăn cu cineva. „Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut” (Geneza 1:27).

  Uau! Eu am fost făcută după asemănarea lui Dumnezeu. Dar, în tot acest timp, Satana mi-a spus minciuni despre mine şi m-a făcut să mă simt urâtă. El este un înşelător. Oricine este creat după asemănarea şi chipul lui Dumnezeu nu poate fi urât.

  Vrăjmaşul sufletelor vrea ca noi să avem o imagine negativă despre noi tot timpul. Dacă ne poate face să credem că suntem urâţi, poate că va reuşi să ne facă să nu mai credem că Dumnezeu ne iubeşte cu o iubire divină atât de mare, încât oamenii muritori nu au putut să o înţeleagă – pot doar să o simtă. Dragostea lui Dumnezeu este atât de profundă, încât, „pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi” (vezi Romani 5:8). El a întins dragostea şi harul Său atât de departe, încât să ne poată cuprinde chiar şi atunci când suntem mânjiţi de urâţenia păcatului. În ochii lui Dumnezeu, păcatul este urât – nu noi.

  De fapt, „sunt o făptură aşa de minunată” (Psalmii 139:14). Te provoc să priveşti în oglindă şi să îi spui persoanei care se uită la tine: „Eşti frumoasă. Eşti unică. Dumnezeu te-a creat ca o capodoperă. Nu mai este nimeni ca tine. Aminteşte-ţi să Îi mulţumeşti Lui pentru tot ce a făcut pentru tine.”

  Valerie Fisher Green

  Asemenea Lui - 2020. De fapt, „sunt o făptură aşa de minunată”. Te provoc să priveşti în oglindă şi să îi spui persoanei care se uită la tine: „Eşti frumoasă. Eşti unică. Dumnezeu te-a creat ca o capodoperă. Nu mai este nimeni ca tine. Aminteşte-ţi să Îi mulţumeşti Lui pentru tot ce a făcut pentru tine.”
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...