Călătoria

  Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit. – Matei 24:13

  În septembrie 2010, după multă rugăciune şi discuţii cu câţiva prieteni care aveau titluri academice, am hotărât să mă înscriu la doctorat. Nu ştiu de ce, dar am avut impresia că optsprezece luni de zile erau suficiente pentru a obţine un doctorat. Spre surprinderea şi dezamăgirea mea, am aflat că lucrurile nu stăteau aşa!

  În timp, călătoria mea a fost presărată cu multe provocări. Le-am pierdut pe mama, pe bunica (care a murit la doar două luni după ce am început cursurile), patru prietene foarte apropiate şi o colegă de serviciu, apoi doi unchi. A trebuit să îngheţ un an şcolar, am trecut prin două intervenţii chirurgicale majore şi am fost numită reprezentantul legal al bunurilor mamei mele. Pe lângă toată această dramă, a trebuit să îmi schimb şi subiectul lucrării de cercetare, şi metodele de lucru. Printre altele, am reuşit să îmi păstrez locul de muncă şi mintea sănătoasă.

  Într-un final, ani mai târziu, m-am pregătit pentru prima susţinere orală şi am muncit din greu pentru a-mi finaliza lucrarea. Când am început ultima fază a acestei călătorii academice, mi-am reamintit de multele binecuvântări şi provocări care ne însoţesc în călătoria noastră spirituală. Deşi adesea sunt obosită, am cerut şi m-am încrezut în făgăduinţele lui Dumnezeu, asemenea celei din Psalmii 121:1,2. Matei 24:13 ne prezintă clar răsplata pe care o vor primi cei care vor rezista. Au fost momente în care mi-am dorit să renunţ la această călătorie, dar timpul investit şi sacrificiile financiare fuseseră prea mari. Mai mult, când mă gândesc că Hristos S-a jertfit în locul meu, dragostea Lui îmi dă putere să rămân în cursă.

  Renunţarea la călătoria creştină nu este o opţiune. Premiul suprem pe care îl aşteptăm este să îl vedem pe Isus faţă în faţă. După ani de trudă, în cele din urmă am terminat doctoratul. Din nefericire, când Isus va veni, diploma mea nu va avea nicio valoare. Nu îmi va fi de folos în ceruri, nici nu mă va ajuta să ajung în împărăţia Lui. Ceea ce contează cel mai mult este caracterul meu şi cuvintele plăcute pe care Mântuitorul mi le va adresa: „Bine, Barbara, rob bun şi credincios. Intră în locul pe care l-am pregătit pentru tine.”

  „Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit” (Matei 24:13). Haideţi să alergăm în această cursă. Răsplata nu este din această lume.

  Barbara Stovall

  Călătoria - 2020. Au fost momente în care mi-am dorit să renunţ la această călătorie, dar timpul investit şi sacrificiile financiare fuseseră prea mari. Mai mult, când mă gândesc că Hristos S-a jertfit în locul meu, dragostea Lui îmi dă putere să rămân în cursă.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...