Călătoria

  Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit. – Matei 24:13

  În septembrie 2010, după multă rugăciune şi discuţii cu câţiva prieteni care aveau titluri academice, am hotărât să mă înscriu la doctorat. Nu ştiu de ce, dar am avut impresia că optsprezece luni de zile erau suficiente pentru a obţine un doctorat. Spre surprinderea şi dezamăgirea mea, am aflat că lucrurile nu stăteau aşa!

  În timp, călătoria mea a fost presărată cu multe provocări. Le-am pierdut pe mama, pe bunica (care a murit la doar două luni după ce am început cursurile), patru prietene foarte apropiate şi o colegă de serviciu, apoi doi unchi. A trebuit să îngheţ un an şcolar, am trecut prin două intervenţii chirurgicale majore şi am fost numită reprezentantul legal al bunurilor mamei mele. Pe lângă toată această dramă, a trebuit să îmi schimb şi subiectul lucrării de cercetare, şi metodele de lucru. Printre altele, am reuşit să îmi păstrez locul de muncă şi mintea sănătoasă.

  Într-un final, ani mai târziu, m-am pregătit pentru prima susţinere orală şi am muncit din greu pentru a-mi finaliza lucrarea. Când am început ultima fază a acestei călătorii academice, mi-am reamintit de multele binecuvântări şi provocări care ne însoţesc în călătoria noastră spirituală. Deşi adesea sunt obosită, am cerut şi m-am încrezut în făgăduinţele lui Dumnezeu, asemenea celei din Psalmii 121:1,2. Matei 24:13 ne prezintă clar răsplata pe care o vor primi cei care vor rezista. Au fost momente în care mi-am dorit să renunţ la această călătorie, dar timpul investit şi sacrificiile financiare fuseseră prea mari. Mai mult, când mă gândesc că Hristos S-a jertfit în locul meu, dragostea Lui îmi dă putere să rămân în cursă.

  Renunţarea la călătoria creştină nu este o opţiune. Premiul suprem pe care îl aşteptăm este să îl vedem pe Isus faţă în faţă. După ani de trudă, în cele din urmă am terminat doctoratul. Din nefericire, când Isus va veni, diploma mea nu va avea nicio valoare. Nu îmi va fi de folos în ceruri, nici nu mă va ajuta să ajung în împărăţia Lui. Ceea ce contează cel mai mult este caracterul meu şi cuvintele plăcute pe care Mântuitorul mi le va adresa: „Bine, Barbara, rob bun şi credincios. Intră în locul pe care l-am pregătit pentru tine.”

  „Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit” (Matei 24:13). Haideţi să alergăm în această cursă. Răsplata nu este din această lume.

  Barbara Stovall

  Călătoria - 2020. Au fost momente în care mi-am dorit să renunţ la această călătorie, dar timpul investit şi sacrificiile financiare fuseseră prea mari. Mai mult, când mă gândesc că Hristos S-a jertfit în locul meu, dragostea Lui îmi dă putere să rămân în cursă.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...