Articolul precedentMagasztald az Istent!
  Articolul următorMărșăluind până în zori

  Încrede-te și acceptă

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! – Proverbele 3:5

  Crezi în rugăciune? În Biblie stă scris: „Cereţi, şi vi se va da” (Matei 7:7). Dacă vrem să testăm validitatea rugăciunii şi să ne mărim credinţa, trebuie să începem prin a cere.

  În urmă cu trei luni am observat că atitudinea mea când pierdeam un lucru era diferită faţă de aceeaşi atitudine pe care o aveam în urmă cu câţiva ani. Am pierdut trei sute de dolari undeva în Maine sau Massachusetts. M-am rugat şi I-am cerut lui Dumnezeu să mă ajute să găsesc banii. Nu, nu am găsit banii în acel sfârşit de săptămână. Şi nu, nu mi-am găsit banii trimişi de cineva în cutia poştală.

  De obicei mă supăr, mă descurajez şi mă enervez pe mine însămi când pierd ceva, de exemplu un creion dintr-o cutie de opt creioane sau o carte pe care nu am terminat-o de citit.

  Dar am observat că de această dată am reacţionat diferit. Mi-am dat seama că spuneam: „Bine, Doamne. Probabil că ai considerat că altcineva avea mai mare nevoie decât mine de acei bani.”

  În săptămâna următoare mi-am dat seama că vaccinurile pe care trebuia să le fac în vederea unei călătorii misionare cu biserica mă costau 120 de dolari fiecare. În aceeaşi săptămână, în timp ce puneam rufele la spălat, din unul dintre buzunare a căzut un şerveţel. În acel şerveţel erau banii mei pierduţi. Dumnezeu să fie lăudat! Dacă El ar fi răspuns rugăciunii mele mai înainte, aş fi cheltuit banii pe altceva. Sincronizarea răspunsului lui Dumnezeu este perfectă. El nu răspunde nici prea repede, nici prea târziu. Dumnezeu răspunde întotdeauna la timp!

  După cum am menţionat mai devreme, dacă dorim să testăm eficienţa rugăciunii sau să ne mărim credinţa, trebuie să începem prin a cere ce dorim. Totuşi aceasta nu înseamnă că vom şi primi tot ce am cerut. Ca fiinţe păcătoase, noi putem acţiona imatur sau iresponsabil uneori, chiar putem refuza să urmăm planul lui Dumnezeu. Dar Isus a spus că, dacă cerem, vom primi. Este adevărat, doar dacă cerem lucruri care sunt după voia Lui (1 Ioan 5:14). Dumnezeu va răspunde spunând da, nu sau nu acum, ci mai târziu. Dumnezeu va răspunde!

  Prin această experienţă, Dumnezeu m-a învăţat din nou să cred cu adevărat – din adâncul inimii mele – în Cuvântul Său şi să mă încred în El. Sunt bucuroasă că acum răspund diferit când îmi pierd lucrurile, dar, mai important, sunt bucuroasă că am învăţat să cer şi să accept tot ce hotărăşte Dumnezeu.

  Wilma Feaster Daniels

  Încrede-te și acceptă - 2020. Prin această experienţă, Dumnezeu m-a învăţat din nou să cred cu adevărat - din adâncul inimii mele - în Cuvântul Său şi să mă încred în El. Sunt bucuroasă că acum răspund diferit când îmi pierd lucrurile, dar, mai important, sunt bucuroasă că am învăţat să cer şi să accept tot ce hotărăşte Dumnezeu.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...