Articolul precedentMagasztald az Istent!
  Articolul următorMărșăluind până în zori

  Încrede-te și acceptă

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! – Proverbele 3:5

  Crezi în rugăciune? În Biblie stă scris: „Cereţi, şi vi se va da” (Matei 7:7). Dacă vrem să testăm validitatea rugăciunii şi să ne mărim credinţa, trebuie să începem prin a cere.

  În urmă cu trei luni am observat că atitudinea mea când pierdeam un lucru era diferită faţă de aceeaşi atitudine pe care o aveam în urmă cu câţiva ani. Am pierdut trei sute de dolari undeva în Maine sau Massachusetts. M-am rugat şi I-am cerut lui Dumnezeu să mă ajute să găsesc banii. Nu, nu am găsit banii în acel sfârşit de săptămână. Şi nu, nu mi-am găsit banii trimişi de cineva în cutia poştală.

  De obicei mă supăr, mă descurajez şi mă enervez pe mine însămi când pierd ceva, de exemplu un creion dintr-o cutie de opt creioane sau o carte pe care nu am terminat-o de citit.

  Dar am observat că de această dată am reacţionat diferit. Mi-am dat seama că spuneam: „Bine, Doamne. Probabil că ai considerat că altcineva avea mai mare nevoie decât mine de acei bani.”

  În săptămâna următoare mi-am dat seama că vaccinurile pe care trebuia să le fac în vederea unei călătorii misionare cu biserica mă costau 120 de dolari fiecare. În aceeaşi săptămână, în timp ce puneam rufele la spălat, din unul dintre buzunare a căzut un şerveţel. În acel şerveţel erau banii mei pierduţi. Dumnezeu să fie lăudat! Dacă El ar fi răspuns rugăciunii mele mai înainte, aş fi cheltuit banii pe altceva. Sincronizarea răspunsului lui Dumnezeu este perfectă. El nu răspunde nici prea repede, nici prea târziu. Dumnezeu răspunde întotdeauna la timp!

  După cum am menţionat mai devreme, dacă dorim să testăm eficienţa rugăciunii sau să ne mărim credinţa, trebuie să începem prin a cere ce dorim. Totuşi aceasta nu înseamnă că vom şi primi tot ce am cerut. Ca fiinţe păcătoase, noi putem acţiona imatur sau iresponsabil uneori, chiar putem refuza să urmăm planul lui Dumnezeu. Dar Isus a spus că, dacă cerem, vom primi. Este adevărat, doar dacă cerem lucruri care sunt după voia Lui (1 Ioan 5:14). Dumnezeu va răspunde spunând da, nu sau nu acum, ci mai târziu. Dumnezeu va răspunde!

  Prin această experienţă, Dumnezeu m-a învăţat din nou să cred cu adevărat – din adâncul inimii mele – în Cuvântul Său şi să mă încred în El. Sunt bucuroasă că acum răspund diferit când îmi pierd lucrurile, dar, mai important, sunt bucuroasă că am învăţat să cer şi să accept tot ce hotărăşte Dumnezeu.

  Wilma Feaster Daniels

  Încrede-te și acceptă - 2020. Prin această experienţă, Dumnezeu m-a învăţat din nou să cred cu adevărat - din adâncul inimii mele - în Cuvântul Său şi să mă încred în El. Sunt bucuroasă că acum răspund diferit când îmi pierd lucrurile, dar, mai important, sunt bucuroasă că am învăţat să cer şi să accept tot ce hotărăşte Dumnezeu.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...