Articolul precedentMagasztald az Istent!
  Articolul următorMărșăluind până în zori

  Încrede-te și acceptă

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! – Proverbele 3:5

  Crezi în rugăciune? În Biblie stă scris: „Cereţi, şi vi se va da” (Matei 7:7). Dacă vrem să testăm validitatea rugăciunii şi să ne mărim credinţa, trebuie să începem prin a cere.

  În urmă cu trei luni am observat că atitudinea mea când pierdeam un lucru era diferită faţă de aceeaşi atitudine pe care o aveam în urmă cu câţiva ani. Am pierdut trei sute de dolari undeva în Maine sau Massachusetts. M-am rugat şi I-am cerut lui Dumnezeu să mă ajute să găsesc banii. Nu, nu am găsit banii în acel sfârşit de săptămână. Şi nu, nu mi-am găsit banii trimişi de cineva în cutia poştală.

  De obicei mă supăr, mă descurajez şi mă enervez pe mine însămi când pierd ceva, de exemplu un creion dintr-o cutie de opt creioane sau o carte pe care nu am terminat-o de citit.

  Dar am observat că de această dată am reacţionat diferit. Mi-am dat seama că spuneam: „Bine, Doamne. Probabil că ai considerat că altcineva avea mai mare nevoie decât mine de acei bani.”

  În săptămâna următoare mi-am dat seama că vaccinurile pe care trebuia să le fac în vederea unei călătorii misionare cu biserica mă costau 120 de dolari fiecare. În aceeaşi săptămână, în timp ce puneam rufele la spălat, din unul dintre buzunare a căzut un şerveţel. În acel şerveţel erau banii mei pierduţi. Dumnezeu să fie lăudat! Dacă El ar fi răspuns rugăciunii mele mai înainte, aş fi cheltuit banii pe altceva. Sincronizarea răspunsului lui Dumnezeu este perfectă. El nu răspunde nici prea repede, nici prea târziu. Dumnezeu răspunde întotdeauna la timp!

  După cum am menţionat mai devreme, dacă dorim să testăm eficienţa rugăciunii sau să ne mărim credinţa, trebuie să începem prin a cere ce dorim. Totuşi aceasta nu înseamnă că vom şi primi tot ce am cerut. Ca fiinţe păcătoase, noi putem acţiona imatur sau iresponsabil uneori, chiar putem refuza să urmăm planul lui Dumnezeu. Dar Isus a spus că, dacă cerem, vom primi. Este adevărat, doar dacă cerem lucruri care sunt după voia Lui (1 Ioan 5:14). Dumnezeu va răspunde spunând da, nu sau nu acum, ci mai târziu. Dumnezeu va răspunde!

  Prin această experienţă, Dumnezeu m-a învăţat din nou să cred cu adevărat – din adâncul inimii mele – în Cuvântul Său şi să mă încred în El. Sunt bucuroasă că acum răspund diferit când îmi pierd lucrurile, dar, mai important, sunt bucuroasă că am învăţat să cer şi să accept tot ce hotărăşte Dumnezeu.

  Wilma Feaster Daniels

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...