Articolul precedentGyakorolj önuralmat!
  Articolul următorPiatra albă

  Dumnezeu pregătește calea

  Ca să ne sculăm şi să ne suim la Betel; căci acolo voi ridica un altar Dumnezeului care m-a ascultat în ziua necazului meu şi care a fost cu mine în călătoria pe care am făcut-o. – Geneza 35:3

  Era o dimineaţă normală de septembrie, într-o zi de vineri, când am pornit, ca de obicei, înspre magazin pentru a cumpăra cele necesare pentru sfârşitul de săptămână.

  Ieşind din magazin, cam în jurul amiezii, m-am îndreptat cu căruciorul de cumpărături spre maşină; soarele cald din Texas mi-a mângâiat faţa. Am simţit dorinţa deja obişnuită de a mă grăbi spre acasă pentru a o vedea pe mama, care locuia cu mine. Întotdeauna mă grăbeam înapoi spre casă. Ştiam că nu puteam să o las singură foarte mult timp.

  Am deschis portbagajul maşinii şi am început să pun cumpărăturile acolo. Văzând că mă lupt cu un pepene verde mare, un bărbat puţin chel, cu pantaloni de culoare kaki şi tricou alb, a venit înspre mine din parcare. „Doamnă, Dumnezeu mi-a arătat că trebuie să vă ofer o binecuvântare astăzi. Vă pot ajuta să puneţi cumpărăturile în portbagaj?”

  „Nu, mulţumesc”, i-am răspuns eu. „Cred că mă descurc.”

  „Ei bine”, a spus el, „atunci aş putea să vă duc eu căruţul de cumpărături înapoi?

  „Desigur. Chiar se poate.” A luat căruţul Iară să mai spună ceva şi eu am plecat acasă, neştiind că îmi voi mai aminti de acel incident mai târziu.

  Soţul meu, Tom, a trecut la odihnă în după-amiaza acelei zile, dându-mi emoţiile şi gândurile peste cap. După doar două zile, retrăind din nou şi din nou acea zi tragică, mi-am amintit de bărbatul din parcare. Dacă ar fi fost doar un om obişnuit, atunci Dumnezeu l-a folosit să îmi vorbească cu bunătate. Totuşi, după părerea mea, eu cred că un înger al lui Dumnezeu a venit la dreapta mea înainte de acea tragedie, pentru a-mi spune că Dumnezeu era cu mine. Acea întâlnire mi-a amintit că Dumnezeu va fi cu mine toată veşnicia – oricare ar fi experienţele prin care trec. Dumnezeu a ales să îmi spună că El era cu mine şi a facut-o intr-un mod care va rămâne în mintea mea pentru totdeauna ca o mângâiere şi o încurajare.

  Dumnezeu întotdeauna este alături de noi. El vorbeşte intr-un mod în care, dacă ascultăm, ne va ajuta să ştim că prezenţa Lui este cu noi pentru a ne mângâia. „Tămăduieşte pe cei cu inima zdrobită şi le leagă rănile” (Psalmii 147:3).

  Nathalie Regmund

  Dumnezeu pregătește calea - 2020. Dumnezeu întotdeauna este alături de noi. El vorbeşte intr-un mod în care, dacă ascultăm, ne va ajuta să ştim că prezenţa Lui este cu noi pentru a ne mângâia. „Tămăduieşte pe cei cu inima zdrobită şi le leagă rănile”
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...