Dumnezeu pregătește calea

Ca să ne sculăm şi să ne suim la Betel; căci acolo voi ridica un altar Dumnezeului care m-a ascultat în ziua necazului meu şi care a fost cu mine în călătoria pe care am făcut-o. – Geneza 35:3

Era o dimineaţă normală de septembrie, într-o zi de vineri, când am pornit, ca de obicei, înspre magazin pentru a cumpăra cele necesare pentru sfârşitul de săptămână.

Ieşind din magazin, cam în jurul amiezii, m-am îndreptat cu căruciorul de cumpărături spre maşină; soarele cald din Texas mi-a mângâiat faţa. Am simţit dorinţa deja obişnuită de a mă grăbi spre acasă pentru a o vedea pe mama, care locuia cu mine. Întotdeauna mă grăbeam înapoi spre casă. Ştiam că nu puteam să o las singură foarte mult timp.

Am deschis portbagajul maşinii şi am început să pun cumpărăturile acolo. Văzând că mă lupt cu un pepene verde mare, un bărbat puţin chel, cu pantaloni de culoare kaki şi tricou alb, a venit înspre mine din parcare. „Doamnă, Dumnezeu mi-a arătat că trebuie să vă ofer o binecuvântare astăzi. Vă pot ajuta să puneţi cumpărăturile în portbagaj?”

„Nu, mulţumesc”, i-am răspuns eu. „Cred că mă descurc.”

„Ei bine”, a spus el, „atunci aş putea să vă duc eu căruţul de cumpărături înapoi?

„Desigur. Chiar se poate.” A luat căruţul Iară să mai spună ceva şi eu am plecat acasă, neştiind că îmi voi mai aminti de acel incident mai târziu.

Soţul meu, Tom, a trecut la odihnă în după-amiaza acelei zile, dându-mi emoţiile şi gândurile peste cap. După doar două zile, retrăind din nou şi din nou acea zi tragică, mi-am amintit de bărbatul din parcare. Dacă ar fi fost doar un om obişnuit, atunci Dumnezeu l-a folosit să îmi vorbească cu bunătate. Totuşi, după părerea mea, eu cred că un înger al lui Dumnezeu a venit la dreapta mea înainte de acea tragedie, pentru a-mi spune că Dumnezeu era cu mine. Acea întâlnire mi-a amintit că Dumnezeu va fi cu mine toată veşnicia – oricare ar fi experienţele prin care trec. Dumnezeu a ales să îmi spună că El era cu mine şi a facut-o intr-un mod care va rămâne în mintea mea pentru totdeauna ca o mângâiere şi o încurajare.

Dumnezeu întotdeauna este alături de noi. El vorbeşte intr-un mod în care, dacă ascultăm, ne va ajuta să ştim că prezenţa Lui este cu noi pentru a ne mângâia. „Tămăduieşte pe cei cu inima zdrobită şi le leagă rănile” (Psalmii 147:3).

Nathalie Regmund

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor