Articolul precedentGyakorolj önuralmat!
  Articolul următorPiatra albă

  Dumnezeu pregătește calea

  Ca să ne sculăm şi să ne suim la Betel; căci acolo voi ridica un altar Dumnezeului care m-a ascultat în ziua necazului meu şi care a fost cu mine în călătoria pe care am făcut-o. – Geneza 35:3

  Era o dimineaţă normală de septembrie, într-o zi de vineri, când am pornit, ca de obicei, înspre magazin pentru a cumpăra cele necesare pentru sfârşitul de săptămână.

  Ieşind din magazin, cam în jurul amiezii, m-am îndreptat cu căruciorul de cumpărături spre maşină; soarele cald din Texas mi-a mângâiat faţa. Am simţit dorinţa deja obişnuită de a mă grăbi spre acasă pentru a o vedea pe mama, care locuia cu mine. Întotdeauna mă grăbeam înapoi spre casă. Ştiam că nu puteam să o las singură foarte mult timp.

  Am deschis portbagajul maşinii şi am început să pun cumpărăturile acolo. Văzând că mă lupt cu un pepene verde mare, un bărbat puţin chel, cu pantaloni de culoare kaki şi tricou alb, a venit înspre mine din parcare. „Doamnă, Dumnezeu mi-a arătat că trebuie să vă ofer o binecuvântare astăzi. Vă pot ajuta să puneţi cumpărăturile în portbagaj?”

  „Nu, mulţumesc”, i-am răspuns eu. „Cred că mă descurc.”

  „Ei bine”, a spus el, „atunci aş putea să vă duc eu căruţul de cumpărături înapoi?

  „Desigur. Chiar se poate.” A luat căruţul Iară să mai spună ceva şi eu am plecat acasă, neştiind că îmi voi mai aminti de acel incident mai târziu.

  Soţul meu, Tom, a trecut la odihnă în după-amiaza acelei zile, dându-mi emoţiile şi gândurile peste cap. După doar două zile, retrăind din nou şi din nou acea zi tragică, mi-am amintit de bărbatul din parcare. Dacă ar fi fost doar un om obişnuit, atunci Dumnezeu l-a folosit să îmi vorbească cu bunătate. Totuşi, după părerea mea, eu cred că un înger al lui Dumnezeu a venit la dreapta mea înainte de acea tragedie, pentru a-mi spune că Dumnezeu era cu mine. Acea întâlnire mi-a amintit că Dumnezeu va fi cu mine toată veşnicia – oricare ar fi experienţele prin care trec. Dumnezeu a ales să îmi spună că El era cu mine şi a facut-o intr-un mod care va rămâne în mintea mea pentru totdeauna ca o mângâiere şi o încurajare.

  Dumnezeu întotdeauna este alături de noi. El vorbeşte intr-un mod în care, dacă ascultăm, ne va ajuta să ştim că prezenţa Lui este cu noi pentru a ne mângâia. „Tămăduieşte pe cei cu inima zdrobită şi le leagă rănile” (Psalmii 147:3).

  Nathalie Regmund

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...