Bucuria de a dărui

  Pe cine dă cu bucurie îl iubeşte Dumnezeu. – 2 Corinteni 9:7

  Ti-ai luat timp vreodată să te gândeşti la toate lucrurile pe care le-ai putea face dacă ai primi o mulţime de bani? Trebuie să mărturisesc că uneori mă gândesc, în primul rând, aş pune deoparte 10% pentru zecime, o altă sumă pentru darurile pe care în mod regulat le aduc la biserică şi apoi aş mai pune deoparte bani pentru proiecte misionare sau caritabile speciale. După aceea, m-aş bucura să îi ajut pe cei care ar avea nevoie de un mic (sau mare) ajutor financiar. Desigur, taxele guvernamentale şi-ar cere şi ele drepturile din noua mea avere.

  Este distractiv să visăm ce am face cu mai mulţi bani, dar nu am niciun unchi bogat care să mă treacă în testamentul lui. Nu voi câştiga la loterie, pentru că nu îmi cumpăr bilete la loto. Aşa că tot ce pot să fac este să visez. Oare chiar aşa să fie? Pentru că mai sunt şi alte căi de a le aduce bucurie celorlalţi.

  Îmi amintesc de un sfârşit de an, când eu şi cele două surori mai mari eram doar nişte copile. Familia nu avea bani să ne cumpere cadouri. Mama ne-a făcut haine, aşa că aveam nişte resturi de material rămas de la rochii. Le-a cusut împreună şi ne-a făcut şorţuri din ele, cu siguranţă având inima împovărată, dar nouă ne-au plăcut „şorţurile noastre artizanale” şi am fost foarte fericite când le-am primit, de parcă fuseseră cumpărate de la cine ştie ce firmă! Cu siguranţă că bucuria noastră a fost o binecuvântare pentru ea.

  Timpul poate fi un alt dar. Când eu şi soţul meu, Ted, ne-am pensionat, după mulţi ani în care ne-am concentrat în special asupra lucrului şi a bisericii, ne-am dorit să facem ceva şi pentru comunitatea în care trăiam. Meals on Wheels, proiect prin care cei care nu se pot deplasa de la domiciliu primesc hrană acasă, tocmai îşi începea activitatea în zona noastră, aşa că ne-am înscris să ajutăm la livrarea hranei. După ce am fost intervievaţi şi am fost acceptaţi, un alt cuplu a mers împreună cu noi ca să învăţăm unde să mergem şi cum să procedăm. Apoi am mers doar noi.

  Această lucrare ne-a adus mari recompense şi am continuat să livrăm hrană timp de cincisprezece ani. Am ajuns să cunoaştem şi să ne îngrijim de mulţi oameni în drumul nostru, Chiar am reuşit să implicăm şi alţi membri din biserică să ni se alăture.

  Ultima dată când Ted a condus maşina, cu doar câteva săptămâni înainte de a pierde lupta lungă cu cancerul, a făcut-o pentru a le duce hrană altora.

  Peste tot în jur sunt mulţi oameni şi multe zone în care există nevoi. De ce nu cauţi ceva ce poţi să faci doar pentru bucuria de a dărui? Nu uita că Dumnezeu iubeşte dătătorul vesel!

  Mary Jane Graves

  Bucuria de a dărui - 2020. Peste tot în jur sunt mulţi oameni şi multe zone în care există nevoi. De ce nu cauţi ceva ce poţi să faci doar pentru bucuria de a dărui? Nu uita că Dumnezeu iubeşte dătătorul vesel!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...