Bucuria de a dărui

  Pe cine dă cu bucurie îl iubeşte Dumnezeu. – 2 Corinteni 9:7

  Ti-ai luat timp vreodată să te gândeşti la toate lucrurile pe care le-ai putea face dacă ai primi o mulţime de bani? Trebuie să mărturisesc că uneori mă gândesc, în primul rând, aş pune deoparte 10% pentru zecime, o altă sumă pentru darurile pe care în mod regulat le aduc la biserică şi apoi aş mai pune deoparte bani pentru proiecte misionare sau caritabile speciale. După aceea, m-aş bucura să îi ajut pe cei care ar avea nevoie de un mic (sau mare) ajutor financiar. Desigur, taxele guvernamentale şi-ar cere şi ele drepturile din noua mea avere.

  Este distractiv să visăm ce am face cu mai mulţi bani, dar nu am niciun unchi bogat care să mă treacă în testamentul lui. Nu voi câştiga la loterie, pentru că nu îmi cumpăr bilete la loto. Aşa că tot ce pot să fac este să visez. Oare chiar aşa să fie? Pentru că mai sunt şi alte căi de a le aduce bucurie celorlalţi.

  Îmi amintesc de un sfârşit de an, când eu şi cele două surori mai mari eram doar nişte copile. Familia nu avea bani să ne cumpere cadouri. Mama ne-a făcut haine, aşa că aveam nişte resturi de material rămas de la rochii. Le-a cusut împreună şi ne-a făcut şorţuri din ele, cu siguranţă având inima împovărată, dar nouă ne-au plăcut „şorţurile noastre artizanale” şi am fost foarte fericite când le-am primit, de parcă fuseseră cumpărate de la cine ştie ce firmă! Cu siguranţă că bucuria noastră a fost o binecuvântare pentru ea.

  Timpul poate fi un alt dar. Când eu şi soţul meu, Ted, ne-am pensionat, după mulţi ani în care ne-am concentrat în special asupra lucrului şi a bisericii, ne-am dorit să facem ceva şi pentru comunitatea în care trăiam. Meals on Wheels, proiect prin care cei care nu se pot deplasa de la domiciliu primesc hrană acasă, tocmai îşi începea activitatea în zona noastră, aşa că ne-am înscris să ajutăm la livrarea hranei. După ce am fost intervievaţi şi am fost acceptaţi, un alt cuplu a mers împreună cu noi ca să învăţăm unde să mergem şi cum să procedăm. Apoi am mers doar noi.

  Această lucrare ne-a adus mari recompense şi am continuat să livrăm hrană timp de cincisprezece ani. Am ajuns să cunoaştem şi să ne îngrijim de mulţi oameni în drumul nostru, Chiar am reuşit să implicăm şi alţi membri din biserică să ni se alăture.

  Ultima dată când Ted a condus maşina, cu doar câteva săptămâni înainte de a pierde lupta lungă cu cancerul, a făcut-o pentru a le duce hrană altora.

  Peste tot în jur sunt mulţi oameni şi multe zone în care există nevoi. De ce nu cauţi ceva ce poţi să faci doar pentru bucuria de a dărui? Nu uita că Dumnezeu iubeşte dătătorul vesel!

  Mary Jane Graves

  Bucuria de a dărui - 2020. Peste tot în jur sunt mulţi oameni şi multe zone în care există nevoi. De ce nu cauţi ceva ce poţi să faci doar pentru bucuria de a dărui? Nu uita că Dumnezeu iubeşte dătătorul vesel!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...