Stânca și adăpostul meu

  A dat ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile şi au bătut în casa aceea, dar ea nu s-a prăbuşit, pentru că avea temelia zidită pe stâncă. – Matei 7:25

  Eu mă bucur de peisaj în timp ce soţul meu conduce maşina înspre Branson, Missouri. Pe drum trecem pe lângă ziduri de piatră care încadrează şoseaua. Este un peisaj superb! Îmi scot camera şi fac poze cu imaginile care îmi captează atenţia. Pe suprafaţa dură a stâncilor cresc copaci.

  Cum poate o plantă să crească pe stâncă şi să devină un copac mare şi puternic? Observ cum rădăcinile copacului şi-au făcut loc prin crăpăturile stâncii. Îmi imaginez că mai multe seminţe au căzut deodată pe stâncă, dar nu au supravieţuit. Mă gândesc cum acea sămânţă a căzut chiar în acea crăpătură. Chiar şi aşa exista pericolul ca acea sămânţă să fie mâncată de vreo pasăre. Ploaia puternică o putea duce din ascunzătoarea ei sau soarele puternic îi putea usca frunzele moi, care tocmai înmuguriseră. Întotdeauna există şi pericolul de a îngheţa. Totuşi, în copacul crescut pe stâncă, văd înţelepciunea lui Dumnezeu. Rădăcinile lui sunt înfipte adânc în peretele dur şi, când vântul bate, acel mic copac poate rezista. Domnul face ca rădăcinile lui să se înfigă adânc. Dar tot El trimite rouă liniştită şi ploaia revigorantă pentru a-l întări.

  La un moment dat în viaţă, poate că şi tu te vei simţi ca acest copac. Te simţi ca sămânţa căzută pe stâncă – o lume care uneori este dificilă şi indiferentă, o lume căreia nu îi pasă de tine. Simţi că boala şi durerea este pe cale să te ardă şi să îţi distrugă organismul sau că vântul puternic al criticilor vrea să te ia din cămin sau din biserică. Simţi ploaia puternică – acele probleme care te iau cu năvală – încercând să îţi dezrădăcineze credinţa.

  Dar nu te descuraja! Niciodată să nu uiţi imaginea acelui copac binecuvântat care supravieţuieşte în ciuda tuturor pericolelor în timp ce stă prins de stâncă. Tu eşti binecuvântată, căci viaţa ta este ancorată pe Stâncă, adică în Hristos! Studiază Cuvântul Lui pentru a-ţi înfige mai adânc rădăcinile credinţei. Îţi va hrăni sufletul şi te va ajuta să rezişti furtunilor vieţii. Când viaţa devine grea şi prea complicată, ţine-te tare de Stâncă şi El te va proteja. Fie ca ploaia reînviorătare a lui Dumnezeu şi rouă blândă de binecuvântări să ne întărească, să ne mângâie şi să ne încurajeze, dragi surori, făcând ca viaţa să fie mai suportabilă în timp ce învăţăm despre frumuseţea creşterii şi înfloririi în Isus Hristos.

  Damaris Prieto

  Stânca și adăpostul meu - 2020. Tu eşti binecuvântată, căci viaţa ta este ancorată pe Stâncă, adică în Hristos! Studiază Cuvântul Lui pentru a-ţi înfige mai adânc rădăcinile credinţei. Îţi va hrăni sufletul şi te va ajuta să rezişti furtunilor vieţii. Când viaţa devine grea şi prea complicată, ţine-te tare de Stâncă şi El te va proteja.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...