Stânca și adăpostul meu

  A dat ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile şi au bătut în casa aceea, dar ea nu s-a prăbuşit, pentru că avea temelia zidită pe stâncă. – Matei 7:25

  Eu mă bucur de peisaj în timp ce soţul meu conduce maşina înspre Branson, Missouri. Pe drum trecem pe lângă ziduri de piatră care încadrează şoseaua. Este un peisaj superb! Îmi scot camera şi fac poze cu imaginile care îmi captează atenţia. Pe suprafaţa dură a stâncilor cresc copaci.

  Cum poate o plantă să crească pe stâncă şi să devină un copac mare şi puternic? Observ cum rădăcinile copacului şi-au făcut loc prin crăpăturile stâncii. Îmi imaginez că mai multe seminţe au căzut deodată pe stâncă, dar nu au supravieţuit. Mă gândesc cum acea sămânţă a căzut chiar în acea crăpătură. Chiar şi aşa exista pericolul ca acea sămânţă să fie mâncată de vreo pasăre. Ploaia puternică o putea duce din ascunzătoarea ei sau soarele puternic îi putea usca frunzele moi, care tocmai înmuguriseră. Întotdeauna există şi pericolul de a îngheţa. Totuşi, în copacul crescut pe stâncă, văd înţelepciunea lui Dumnezeu. Rădăcinile lui sunt înfipte adânc în peretele dur şi, când vântul bate, acel mic copac poate rezista. Domnul face ca rădăcinile lui să se înfigă adânc. Dar tot El trimite rouă liniştită şi ploaia revigorantă pentru a-l întări.

  La un moment dat în viaţă, poate că şi tu te vei simţi ca acest copac. Te simţi ca sămânţa căzută pe stâncă – o lume care uneori este dificilă şi indiferentă, o lume căreia nu îi pasă de tine. Simţi că boala şi durerea este pe cale să te ardă şi să îţi distrugă organismul sau că vântul puternic al criticilor vrea să te ia din cămin sau din biserică. Simţi ploaia puternică – acele probleme care te iau cu năvală – încercând să îţi dezrădăcineze credinţa.

  Dar nu te descuraja! Niciodată să nu uiţi imaginea acelui copac binecuvântat care supravieţuieşte în ciuda tuturor pericolelor în timp ce stă prins de stâncă. Tu eşti binecuvântată, căci viaţa ta este ancorată pe Stâncă, adică în Hristos! Studiază Cuvântul Lui pentru a-ţi înfige mai adânc rădăcinile credinţei. Îţi va hrăni sufletul şi te va ajuta să rezişti furtunilor vieţii. Când viaţa devine grea şi prea complicată, ţine-te tare de Stâncă şi El te va proteja. Fie ca ploaia reînviorătare a lui Dumnezeu şi rouă blândă de binecuvântări să ne întărească, să ne mângâie şi să ne încurajeze, dragi surori, făcând ca viaţa să fie mai suportabilă în timp ce învăţăm despre frumuseţea creşterii şi înfloririi în Isus Hristos.

  Damaris Prieto

  Stânca și adăpostul meu - 2020. Tu eşti binecuvântată, căci viaţa ta este ancorată pe Stâncă, adică în Hristos! Studiază Cuvântul Lui pentru a-ţi înfige mai adânc rădăcinile credinţei. Îţi va hrăni sufletul şi te va ajuta să rezişti furtunilor vieţii. Când viaţa devine grea şi prea complicată, ţine-te tare de Stâncă şi El te va proteja.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...