Alții, dar nu Rahav…

  Ea îi suise pe acoperiş şi-i ascunsese sub nişte mănunchiuri de in, pe care le întinsese pe acoperiş. – Iosua 2:6

  Ai avut vreodată întrebări despre povestea lui Rahav din Biblie? Eu am avut. De exemplu, de ce doi bărbaţi din Israel trebuiau să găzduiască în casa lui Rahav, care era desfrânată? Nu erau acolo prinţi, bătrâni sau bărbaţi sau femei mai bune în Ierihon la care să fi stat? Cum putea Dumnezeu să folosească o femeie păcătoasă ca Rahav? Dar noi toţi am păcătuit. Dumnezeu ne cunoaşte pe toţi la fel cum o cunoştea pe Rahav (vezi Psalmii 139:4). El ne-a ales pe noi, la fel ca pe Rahav, să împlinim planurile Sale. Să privim la caracteristicile pozitive din viaţa acestei femei curajoase.

  În primul rând, Rahav a ales să îşi pună încrederea în Dumnezeul lui Israel. Celor doi israeliţi aflaţi în misiune sfântă, ea le-a spus: „Ştiu că Domnul v-a dat ţara aceasta. (…) Fiindcă am auzit cum, la ieşirea voastră din Egipt, Domnul a secat înaintea voastră apele Mării Roşii (…), căci Domnul Dumnezeul vostru este Dumnezeu sus în ceruri şi jos pe pământ” (Iosua 2:9-11). Rahav şi-a bazat credinţa pe puterea şi grija de netăgăduit ale lui Dumnezeu faţă de poporul Lui.

  În al doilea rând, Rahav nu doar că s-a încrezut în Dumnezeu, dar ea şi-a smerit inima înaintea Lui prin ascultare. Deşi împăratul Ierihonului îi trimisese o solie, dorind să afle încotro se îndreptau iscoadele israelite, ea şi-a riscat viaţa pentru a-i salva pe bărbaţii lui Dumnezeu mai degrabă decât să se supună împăratului Ierihonului. Fie ca şi noi să stăm de partea lui Dumnezeu în vremuri grele şi să fim credincioşi ca Rahav.

  Nu în ultimul rând, Rahav nu a fost egoistă. Ea nu a cerut mila lui Dumnezeu doar asupra ei când Israelul venea să cucerească Ierihonul, ci a extins favoarea lui Dumnezeu faţă de neamul ei, tata, mama, fraţii şi întreaga casă. Ea a avut compasiune faţă de ceilalţi. Ah, cât de adesea devenim egoişti în rugăciunile noastre. Ne lipseşte compasiunea pentru ceilalţi.

  Domnul să ne ajute să copiem exemplul bun al lui Rahav. La fel ca ea, poate şi tu te faci vinovată de un păcat sau altul, neavând speranţă, dar Dumnezeu are un scop pentru tine şi pentru cei pe care îi iubeşti. Ascultă glasul Său şi crede!

  Într-o zi, când El se va întoarce să ne ia acasă, vom sărbători împreună cu Isus şi cu sfinţii în ceruri. Dar acum trebuie să ne pregătim pentru acel moment, cât încă suntem pe pământ.

  Fie ca Duhul Sfânt să ne atingă inima ca să putem primi harul lui Dumnezeu şi să permitem binecuvântărilor Sale să ne inunde viaţa prin bunătatea pe care o arătăm faţă de ceilalţi.

  Philomina Edu

  Alții, dar nu Rahav... - 2020. Fie ca Duhul Sfânt să ne atingă inima ca să putem primi harul lui Dumnezeu şi să permitem binecuvântărilor Sale să ne inunde viaţa prin bunătatea pe care o arătăm faţă de ceilalţi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...