Apoi a plouat

  O, de ar lăuda oamenii pe Domnul pentru bunătatea Lui şi pentru minunile Lui. (…) Căci El a potolit setea… – Psalmii 107:8,9

  Într-un moment între prânz şi „cursul următor începe în zece minute” am oprit pe la cancelaria profesorilor. Rene, o colegă şi prietenă, se uita tăcută pe fereastră la iarba uscată din Texas. Am pornit amândouă spre clasele noastre. Un diagnostic neaşteptat a făcut ca Rene să fie nevoită să aibă grijă de mamei ei. În urmă cu două săptămâni stăteam în cancelarie, în faţa ferestrei, şi Rene a făcut următoarea mărturisire: „Simt că sunt într-o călătorie printr-un deşert interminabil, fără niciun strop de apă. Mă rog. Aştept. Tânjesc după un răspuns la rugăciune sau după o binecuvântare neaşteptată. Sunt recunoscătoare pentru ce ne-a dat Dumnezeu. Ştiu că El veghează asupra noastră. Nu ar trebui să am aceste simţăminte.”

  Ascultam şi mă întrebam: Câţi dintre noi am fost printr-un deşert aparent jură capăt în viaţa noastră? Eu am fost. Înţeleg. În următoarele săptămâni m-am întâlnit cu Rene la prânz şi bucuroasă am răspuns la telefon acasă ori de câte ori a avut nevoie să vorbească sau să se roage.

  Într-o dimineaţă devreme mergeam prin campus foarte absentă. În acea zi, mama lui Rene era programată la medic. Oare va primi veşti bune? Chiar în acel moment am văzut peisagişti care plantau copaci lângă fereastra cancelariei unde obişnuiam să stăm eu şi Rene la prânz. Am observat mici pâlcuri de flori şi tufe de trandafiri care înconjurau toată clădirea! „Este o zi bună pentru plantat!” Glasul puternic al peisagistului m-a uimit. El a făcut semn cu degetul spre cer. „Solul a fost uscat şi vine ploaia.”

  În acea noapte am fost trezită de sunetul tunetelor şi de ploaia torenţială care îmi bătea în geamul de la dormitor. Trag perdelele şi fulgerele luminează bălţile făcute de ploaie şi apa de pe iarbă. Frumos. Mă îndrept înapoi spre pat şi aud sunetul familiar al telefonului, semn că am primit un mesaj. Este de la Rene: „Îţi mulţumesc pentru rugăciuni. Am primit astăzi rezultatele de la doctor. Plouă. Cred că râul de binecuvântări poate spăla întristările şi poate aduce binecuvântări şi hrană pentru viitor.” Sunt de acord şi îi mulţumesc lui Dumnezeu şi mă întorc la somnul dulce, pe melodia stropilor ploii harului care cade din cer.

  Tată ceresc, fie ca recunoştinţa pentru tot ce ai făcut să cadă de pe buzele mele când trec prin deşertul sufletului. Sunt recunoscătoare pentru şansa de a împărtăşi dragostea Ta cu alţii.

  Dixil L. Rodriguez

  Apoi a plouat - 2020. Tată ceresc, fie ca recunoştinţa pentru tot ce ai făcut să cadă de pe buzele mele când trec prin deşertul sufletului. Sunt recunoscătoare pentru şansa de a împărtăşi dragostea Ta cu alţii.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...