Apoi a plouat

  O, de ar lăuda oamenii pe Domnul pentru bunătatea Lui şi pentru minunile Lui. (…) Căci El a potolit setea… – Psalmii 107:8,9

  Într-un moment între prânz şi „cursul următor începe în zece minute” am oprit pe la cancelaria profesorilor. Rene, o colegă şi prietenă, se uita tăcută pe fereastră la iarba uscată din Texas. Am pornit amândouă spre clasele noastre. Un diagnostic neaşteptat a făcut ca Rene să fie nevoită să aibă grijă de mamei ei. În urmă cu două săptămâni stăteam în cancelarie, în faţa ferestrei, şi Rene a făcut următoarea mărturisire: „Simt că sunt într-o călătorie printr-un deşert interminabil, fără niciun strop de apă. Mă rog. Aştept. Tânjesc după un răspuns la rugăciune sau după o binecuvântare neaşteptată. Sunt recunoscătoare pentru ce ne-a dat Dumnezeu. Ştiu că El veghează asupra noastră. Nu ar trebui să am aceste simţăminte.”

  Ascultam şi mă întrebam: Câţi dintre noi am fost printr-un deşert aparent jură capăt în viaţa noastră? Eu am fost. Înţeleg. În următoarele săptămâni m-am întâlnit cu Rene la prânz şi bucuroasă am răspuns la telefon acasă ori de câte ori a avut nevoie să vorbească sau să se roage.

  Într-o dimineaţă devreme mergeam prin campus foarte absentă. În acea zi, mama lui Rene era programată la medic. Oare va primi veşti bune? Chiar în acel moment am văzut peisagişti care plantau copaci lângă fereastra cancelariei unde obişnuiam să stăm eu şi Rene la prânz. Am observat mici pâlcuri de flori şi tufe de trandafiri care înconjurau toată clădirea! „Este o zi bună pentru plantat!” Glasul puternic al peisagistului m-a uimit. El a făcut semn cu degetul spre cer. „Solul a fost uscat şi vine ploaia.”

  În acea noapte am fost trezită de sunetul tunetelor şi de ploaia torenţială care îmi bătea în geamul de la dormitor. Trag perdelele şi fulgerele luminează bălţile făcute de ploaie şi apa de pe iarbă. Frumos. Mă îndrept înapoi spre pat şi aud sunetul familiar al telefonului, semn că am primit un mesaj. Este de la Rene: „Îţi mulţumesc pentru rugăciuni. Am primit astăzi rezultatele de la doctor. Plouă. Cred că râul de binecuvântări poate spăla întristările şi poate aduce binecuvântări şi hrană pentru viitor.” Sunt de acord şi îi mulţumesc lui Dumnezeu şi mă întorc la somnul dulce, pe melodia stropilor ploii harului care cade din cer.

  Tată ceresc, fie ca recunoştinţa pentru tot ce ai făcut să cadă de pe buzele mele când trec prin deşertul sufletului. Sunt recunoscătoare pentru şansa de a împărtăşi dragostea Ta cu alţii.

  Dixil L. Rodriguez

  Apoi a plouat - 2020. Tată ceresc, fie ca recunoştinţa pentru tot ce ai făcut să cadă de pe buzele mele când trec prin deşertul sufletului. Sunt recunoscătoare pentru şansa de a împărtăşi dragostea Ta cu alţii.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...