Articolul precedentFejleszd az elmédet!
  Articolul următorUn țepuș în carne

  Eram în necaz!

  Totuşi să nu vă bucuraţi de faptul că duhurile vă sunt supuse, ci bucuraţi-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri. – Luca 10:20

  Eram în necaz! Făcusem rezervări pentru o călătorie în scopuri misionare, dar, când am intrat pe adresa companiei de turism, nu am reuşit să găsesc rezervările. Mi-am dat seama că ceva nu era în regulă pentru că cei care m-au invitat nu au primit o copie după factură, pe baza căreia să îmi înapoieze banii. Am stat şi am aşteptat la telefon cel puţin cincisprezece minute, până când s-a întrerupt conexiunea. Am sunat înapoi pentru a încerca să vorbesc cu un agent de la serviciul clienţi, dar, din nou, am fost pusă pe o linie de aşteptare. Nu mai aveam timp. Aveam alte lucruri de făcut şi alte locuri în care trebuia să fîu. Această aşteptare îmi dădea peste cap tot programul din acea dimineaţă.

  Am căzut pe genunchi şi m-am rugat Tatălui să mă ajute în această problemă. Mă gândeam la multe scenarii nefericite şi voiam ca Dumnezeu să mă scape din oricare dintre ele. Trebuia să mă rog pentru acele bilete. Dar, când am început să mă rog, mi-am dat seama că am început să îi amintesc pe cei pierduţi, pe cei pierduţi din familia mea şi din alte familii; pentru umplerea cu Duhul Sfânt şi pentru sufletele care aveau nevoie de mântuire pretutindeni în această lume.

  Atunci m-am gândit: De ce mă rog pentru aceste lucruri şi nu pentru bilete? Apoi mi-am amintit că, începând din săptămâna anterioară, eu şi soţul meu, Skip, am început să ne rugăm, împreună cu întreaga biserică, pentru o umplere specială şi plină de putere cu Duhul Sfânt. Mi-am zis în gând: Deci asta înseamnă să ai gândul lui Hristos. Să mă rog pentru cei pierduţi în loc să mă rog pentru mine?

  Atunci, Duhul Sfânt mi-a adus în minte un pasaj din Luca 10:20, când Isus a spus: „Totuşi să nu vă bucuraţi de faptul că duhurile vă sunt supuse, ci bucuraţi-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri.” M-am gândit din nou: Desigur, Dumnezeu poate face multe lucruri, poate potoli vântul şi valurile, poate scoate demoni, poate rezolva problema unui bilet de avion, îl poate vindeca pe cel bolnav – şi noi putem fi impresionaţi şi ne putem bucura. Dar, când vine vorba de minunea Duhului Sfânt de a mă face pe mine una cu Hristos (de a-mi scrie numele în ceruri), dându-mi totuşi libertatea de alegere, aceasta este cea mai măreaţă faptă a lui Dumnezeu! El poate face acest lucru pentru cei dragi mie, pentru străini şi pentru cei pierduţi! El poate! Aceasta mă face să sar în sus de bucurie.

  Aşa că m-am rugat pentru alţii, apoi pentru bilet. Ce m-a făcut să mă cutremur nu a fost faptul că nu îmi găseam rezervarea (pe care în cele din urmă am găsit-o, slavă Domnului), ci faptul că Duhul Sfânt îmi putea transforma sufletul, pentru ca numele meu să fie scris în ceruri.

  Merrilou Wilder Inks

  Eram în necaz! - 2020. Ce m-a făcut să mă cutremur nu a fost faptul că nu îmi găseam rezervarea (pe care în cele din urmă am găsit-o, slavă Domnului), ci faptul că Duhul Sfânt îmi putea transforma sufletul, pentru ca numele meu să fie scris în ceruri.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Născută din nou

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...