Articolul precedentFejleszd az elmédet!
  Articolul următorUn țepuș în carne

  Eram în necaz!

  Totuşi să nu vă bucuraţi de faptul că duhurile vă sunt supuse, ci bucuraţi-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri. – Luca 10:20

  Eram în necaz! Făcusem rezervări pentru o călătorie în scopuri misionare, dar, când am intrat pe adresa companiei de turism, nu am reuşit să găsesc rezervările. Mi-am dat seama că ceva nu era în regulă pentru că cei care m-au invitat nu au primit o copie după factură, pe baza căreia să îmi înapoieze banii. Am stat şi am aşteptat la telefon cel puţin cincisprezece minute, până când s-a întrerupt conexiunea. Am sunat înapoi pentru a încerca să vorbesc cu un agent de la serviciul clienţi, dar, din nou, am fost pusă pe o linie de aşteptare. Nu mai aveam timp. Aveam alte lucruri de făcut şi alte locuri în care trebuia să fîu. Această aşteptare îmi dădea peste cap tot programul din acea dimineaţă.

  Am căzut pe genunchi şi m-am rugat Tatălui să mă ajute în această problemă. Mă gândeam la multe scenarii nefericite şi voiam ca Dumnezeu să mă scape din oricare dintre ele. Trebuia să mă rog pentru acele bilete. Dar, când am început să mă rog, mi-am dat seama că am început să îi amintesc pe cei pierduţi, pe cei pierduţi din familia mea şi din alte familii; pentru umplerea cu Duhul Sfânt şi pentru sufletele care aveau nevoie de mântuire pretutindeni în această lume.

  Atunci m-am gândit: De ce mă rog pentru aceste lucruri şi nu pentru bilete? Apoi mi-am amintit că, începând din săptămâna anterioară, eu şi soţul meu, Skip, am început să ne rugăm, împreună cu întreaga biserică, pentru o umplere specială şi plină de putere cu Duhul Sfânt. Mi-am zis în gând: Deci asta înseamnă să ai gândul lui Hristos. Să mă rog pentru cei pierduţi în loc să mă rog pentru mine?

  Atunci, Duhul Sfânt mi-a adus în minte un pasaj din Luca 10:20, când Isus a spus: „Totuşi să nu vă bucuraţi de faptul că duhurile vă sunt supuse, ci bucuraţi-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri.” M-am gândit din nou: Desigur, Dumnezeu poate face multe lucruri, poate potoli vântul şi valurile, poate scoate demoni, poate rezolva problema unui bilet de avion, îl poate vindeca pe cel bolnav – şi noi putem fi impresionaţi şi ne putem bucura. Dar, când vine vorba de minunea Duhului Sfânt de a mă face pe mine una cu Hristos (de a-mi scrie numele în ceruri), dându-mi totuşi libertatea de alegere, aceasta este cea mai măreaţă faptă a lui Dumnezeu! El poate face acest lucru pentru cei dragi mie, pentru străini şi pentru cei pierduţi! El poate! Aceasta mă face să sar în sus de bucurie.

  Aşa că m-am rugat pentru alţii, apoi pentru bilet. Ce m-a făcut să mă cutremur nu a fost faptul că nu îmi găseam rezervarea (pe care în cele din urmă am găsit-o, slavă Domnului), ci faptul că Duhul Sfânt îmi putea transforma sufletul, pentru ca numele meu să fie scris în ceruri.

  Merrilou Wilder Inks

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Domnul îți va călăuzi pașii

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Intervenții ale Duhului Sfânt

  În drum spre casă, fiul meu a răspuns întrebării nerostite. „El este Mike. În fiecare săptămână vine la masa de părtășie. Niciodată nu aduce de mâncare și întotdeauna își umple farfuriile. Dar întotdeauna duce gunoiul. De bunăvoie. Cu bucurie. Suntem fericiți că îl avem alături de noi.”

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...