Articolul precedentLegyen tiszt a beszéded!
  Articolul următorMarele nostru Preot

  Deschide-mi ochii, deschide-mi inima

  Doamne, deschide-i ochii să vadă. – 2 împăraţi 6:17

  Fiul nostru, Garrick, a avut paşaport încă de când avea doar cinci săptămâni. Când eu şi soţul meu, Larry, am completat informaţiile de pe formular, am scris, în glumă, că avea ocupaţia de „copil.” „A fi copil este o slujbă cu normă întreagă”, a spus Larry. „El va învăţa să umble, îşi va băga mâinile în primul lui tort şi le va pune în păr. Va cânta la tamburină, se va ghemui în cutii şi va sufla în baloane de săpun. Asta este slujba lui!”

  Am urmărit cu plăcere fiecare pas din progresul lui Garrick: cum vorbeşte, mănâncă banane, se joacă în cutia de nisip, cum prinde broaşte şi merge pe tricicletă. Am aşteptat cu nerăbdare aceiaşi paşi şi la cel de-al doilea copil al nostru. Dar Gillian s-a născut cu picioare strâmbe, surd, avea probleme cu şoldurile – şi două găuri în inimă. Ea a murit la patru luni. Nu am mai putut avea un alt copil.

  Lacrimile au început să curgă şiroi când, fiind la biserică, o mamă tânără s-a aşezat chiar lângă mine cu un bebeluş durduliu şi foarte vesel în braţe. Încet-încet, am învăţat să fac faţă întristării şi aşteptărilor spulberate.

  Trei ani mai târziu, nu mai plângeam chiar atât de mult după al doilea copil al nostru, dar atunci Judy, mama celei mai bune prietene a lui Garrick, Emily, a spus: „Sunt însărcinată.” De-abia am reuşit să îi spun că eram fericită pentru ea. Când a plecat spre casă zâmbind, lacrimile au început să îmi curgă pe obraji. Larry s-a întors spre mine şi m-a întrebat care era problema. „E bine când oamenii au un copil, dar când vine şi al doilea…” Cuvintele mi s-au oprit, înecate de vină şi tristeţe. Pe toată durata sarcinii lui Judy, eu am fost tristă. Emily a stat la noi când Judy a început travaliul şi Garrick a sărit în sus de bucurie când a aflat de venirea pe lume a lui Geoff. Eu am mers în cealaltă cameră să plâng. Familia lor era binecuvântată. A mea nu.

  Dar, odată cu trecerea anilor, am învăţat să văd binecuvântările – şi să îmi deschid inima în faţa lor. Noi trei încăpeam într-o canoe şi vâsleam zeci de kilometri pe râul Yukon. Multe din verile copilăriei lui Garrick au fost pline de noroi şi cercetări în săpăturile arheologice ale tatălui său, pentru că, fiind o familie de trei, ne permiteam să călătorim împreună. Pentru că aveam în vedere interesul unui singur copil, ne era uşor să alegem cărţile cu poveşti pentru seara.

  Nu acestea sunt binecuvântările la care mă aşteptam, dar sunt cele pe care le-a primit familia mea. Când mi s-au deschis ochii să le pot vedea şi inima să pot da laudă pentru ele, viaţa mi s-a schimbat.

  Denise Dick Herr

  Deschide-mi ochii, deschide-mi inima - 2020. Nu acestea sunt binecuvântările la care mă aşteptam, dar sunt cele pe care le-a primit familia mea. Când mi s-au deschis ochii să le pot vedea şi inima să pot da laudă pentru ele, viaţa mi s-a schimbat.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Născută din nou

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...