Articolul precedentIsten megbocsájt!
  Articolul următorȘtiu în cine am crezut

  Reuniuniunea de familie

  Domnul să te binecuvânteze şi să te păzească! Domnul să facă să lumineze faţa Lui peste tine şi să Se îndure de tine! Domnul să-Şi înalţe faţa peste tine şi să-ţi dea pacea! – Numeri 6:24-26

  Recent, membrii familiei extinse s-au adunat pentru înmormântarea mătuşii Barb, sora tatălui meu. Adunându-ne în cimitir în acea după-amiază frumoasă, mi-am dat seama că trecuseră nouă ani de când nu îi mai văzusem pe unii dintre cei adunaţi acolo. Pe alţii nu îi mai văzusem de aproape treizeci de ani. Copilul pe care îl aveam la acea vreme are acum aproape treizeci de ani, este căsătorit şi la rândul lui are un copil. Trecuse atât de mult timp de la ultima reuniune. Am fost doar nişte copii, am crescut împreună, ne vedeam aproape la fiecare sfârşit de săptămână şi petreceam sărbătorile la ei acasă, la noi sau la bunici. Am petrecut multe zile de vară la piscină şi săptămâni întregi la plajă. Apoi am crescut, am mers la diferite şcoli, ne-am căsătorit şi am avut şi noi, la rândul nostru, copii.

  Am mai păstrat legătura prin părinţii noştri. Tata îmi spunea ce mai auzea de la mătuşa Sue sau mătuşa Barb despre unul care se muta, altcineva care avea un alt loc de muncă sau cine mai avea un copil. Apoi a venit momentul când am început să aud despre noua generaţie că începea să părăsească cuibul, unul câte unul. Mai mulţi s-au căsătorit şi doi dintre ei chiar aveau copii.

  În ciuda timpului care s-a scurs de la ultima vizită, eu şi verişorii mei am reluat poveştile de unde le-am lăsat, punându-ne la curent cu vieţile noastre prezente. Ne-am arătat unii altora poze de familie şi am aflat despre vizita-surpriză a unei rude care trăise în China timp de trei ani. Chiar am văzut-o pe dădaca noastră mai în vârstă. Au fost clipe minunate pline de amintiri. În ciuda faptului că eram strânşi pentru o ocazie tristă, ne-am simţit bine să fim împreună – o frumoasă reuniune de familie.

  Dar numaidecât a venit din nou momentul despărţirii. Eu am ieşit ultima din casă, pentru că nu doream să îmi iau rămas-bun. Probabil că vor mai trece câţiva ani până ne vom vedea din nou.

  Pe drumul spre casă, am început să mă gândesc la cer. Îţi poţi imagina ce reuniune de familie imensă va fi? Mătuşi, unchi, bunici, mame, taţi, verişori, prieteni, vecini şi străini – cu toţii o mare familie care se întoarce acasă – acasă pentru a fi pe veci cu Dumnezeu şi cu Isus. Nu ştiu ce simţi tu, dar eu de-abia aştept! Nu va trebui să ne mai luăm rămas-bun niciodată!

  Kathy Pepper

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...