Articolul precedentIsten megbocsájt!
  Articolul următorȘtiu în cine am crezut

  Reuniuniunea de familie

  Domnul să te binecuvânteze şi să te păzească! Domnul să facă să lumineze faţa Lui peste tine şi să Se îndure de tine! Domnul să-Şi înalţe faţa peste tine şi să-ţi dea pacea! – Numeri 6:24-26

  Recent, membrii familiei extinse s-au adunat pentru înmormântarea mătuşii Barb, sora tatălui meu. Adunându-ne în cimitir în acea după-amiază frumoasă, mi-am dat seama că trecuseră nouă ani de când nu îi mai văzusem pe unii dintre cei adunaţi acolo. Pe alţii nu îi mai văzusem de aproape treizeci de ani. Copilul pe care îl aveam la acea vreme are acum aproape treizeci de ani, este căsătorit şi la rândul lui are un copil. Trecuse atât de mult timp de la ultima reuniune. Am fost doar nişte copii, am crescut împreună, ne vedeam aproape la fiecare sfârşit de săptămână şi petreceam sărbătorile la ei acasă, la noi sau la bunici. Am petrecut multe zile de vară la piscină şi săptămâni întregi la plajă. Apoi am crescut, am mers la diferite şcoli, ne-am căsătorit şi am avut şi noi, la rândul nostru, copii.

  Am mai păstrat legătura prin părinţii noştri. Tata îmi spunea ce mai auzea de la mătuşa Sue sau mătuşa Barb despre unul care se muta, altcineva care avea un alt loc de muncă sau cine mai avea un copil. Apoi a venit momentul când am început să aud despre noua generaţie că începea să părăsească cuibul, unul câte unul. Mai mulţi s-au căsătorit şi doi dintre ei chiar aveau copii.

  În ciuda timpului care s-a scurs de la ultima vizită, eu şi verişorii mei am reluat poveştile de unde le-am lăsat, punându-ne la curent cu vieţile noastre prezente. Ne-am arătat unii altora poze de familie şi am aflat despre vizita-surpriză a unei rude care trăise în China timp de trei ani. Chiar am văzut-o pe dădaca noastră mai în vârstă. Au fost clipe minunate pline de amintiri. În ciuda faptului că eram strânşi pentru o ocazie tristă, ne-am simţit bine să fim împreună – o frumoasă reuniune de familie.

  Dar numaidecât a venit din nou momentul despărţirii. Eu am ieşit ultima din casă, pentru că nu doream să îmi iau rămas-bun. Probabil că vor mai trece câţiva ani până ne vom vedea din nou.

  Pe drumul spre casă, am început să mă gândesc la cer. Îţi poţi imagina ce reuniune de familie imensă va fi? Mătuşi, unchi, bunici, mame, taţi, verişori, prieteni, vecini şi străini – cu toţii o mare familie care se întoarce acasă – acasă pentru a fi pe veci cu Dumnezeu şi cu Isus. Nu ştiu ce simţi tu, dar eu de-abia aştept! Nu va trebui să ne mai luăm rămas-bun niciodată!

  Kathy Pepper

  Reuniuniunea de familie - 2020. Mătuşi, unchi, bunici, mame, taţi, verişori, prieteni, vecini şi străini - cu toţii o mare familie care se întoarce acasă - acasă pentru a fi pe veci cu Dumnezeu şi cu Isus. Nu ştiu ce simţi tu, dar eu de-abia aştept! Nu va trebui să ne mai luăm rămas-bun niciodată!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...