Articolul precedentIsten megbocsájt!
  Articolul următorȘtiu în cine am crezut

  Reuniuniunea de familie

  Domnul să te binecuvânteze şi să te păzească! Domnul să facă să lumineze faţa Lui peste tine şi să Se îndure de tine! Domnul să-Şi înalţe faţa peste tine şi să-ţi dea pacea! – Numeri 6:24-26

  Recent, membrii familiei extinse s-au adunat pentru înmormântarea mătuşii Barb, sora tatălui meu. Adunându-ne în cimitir în acea după-amiază frumoasă, mi-am dat seama că trecuseră nouă ani de când nu îi mai văzusem pe unii dintre cei adunaţi acolo. Pe alţii nu îi mai văzusem de aproape treizeci de ani. Copilul pe care îl aveam la acea vreme are acum aproape treizeci de ani, este căsătorit şi la rândul lui are un copil. Trecuse atât de mult timp de la ultima reuniune. Am fost doar nişte copii, am crescut împreună, ne vedeam aproape la fiecare sfârşit de săptămână şi petreceam sărbătorile la ei acasă, la noi sau la bunici. Am petrecut multe zile de vară la piscină şi săptămâni întregi la plajă. Apoi am crescut, am mers la diferite şcoli, ne-am căsătorit şi am avut şi noi, la rândul nostru, copii.

  Am mai păstrat legătura prin părinţii noştri. Tata îmi spunea ce mai auzea de la mătuşa Sue sau mătuşa Barb despre unul care se muta, altcineva care avea un alt loc de muncă sau cine mai avea un copil. Apoi a venit momentul când am început să aud despre noua generaţie că începea să părăsească cuibul, unul câte unul. Mai mulţi s-au căsătorit şi doi dintre ei chiar aveau copii.

  În ciuda timpului care s-a scurs de la ultima vizită, eu şi verişorii mei am reluat poveştile de unde le-am lăsat, punându-ne la curent cu vieţile noastre prezente. Ne-am arătat unii altora poze de familie şi am aflat despre vizita-surpriză a unei rude care trăise în China timp de trei ani. Chiar am văzut-o pe dădaca noastră mai în vârstă. Au fost clipe minunate pline de amintiri. În ciuda faptului că eram strânşi pentru o ocazie tristă, ne-am simţit bine să fim împreună – o frumoasă reuniune de familie.

  Dar numaidecât a venit din nou momentul despărţirii. Eu am ieşit ultima din casă, pentru că nu doream să îmi iau rămas-bun. Probabil că vor mai trece câţiva ani până ne vom vedea din nou.

  Pe drumul spre casă, am început să mă gândesc la cer. Îţi poţi imagina ce reuniune de familie imensă va fi? Mătuşi, unchi, bunici, mame, taţi, verişori, prieteni, vecini şi străini – cu toţii o mare familie care se întoarce acasă – acasă pentru a fi pe veci cu Dumnezeu şi cu Isus. Nu ştiu ce simţi tu, dar eu de-abia aştept! Nu va trebui să ne mai luăm rămas-bun niciodată!

  Kathy Pepper

  Reuniuniunea de familie - 2020. Mătuşi, unchi, bunici, mame, taţi, verişori, prieteni, vecini şi străini - cu toţii o mare familie care se întoarce acasă - acasă pentru a fi pe veci cu Dumnezeu şi cu Isus. Nu ştiu ce simţi tu, dar eu de-abia aştept! Nu va trebui să ne mai luăm rămas-bun niciodată!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...