Articolul precedentKívánjátok az Úrat!
  Articolul următorNaufragiul credinței

  Înger păzitor

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. – Psalmii 91:11

  La vârsta de şase ani locuiam în Bakersfield, California. În vacanţa de vară de la sfârşitul clasei a doua, sora mea mai mare trebuia să îmi fie dădacă în orele în care părinţii erau la lucru. Sora mea avea treisprezece ani şi întotdeauna găsea ceva de făcut.

  Alerga pe afară cu prietenele ei de la şcoală şi, normal, mă lua şi pe mine după ea. Odată ne-a pus să ne suim pe vârful unei căsuţe de joacă. Activitatea ei preferată era să se caţere pe lucruri înalte. Deşi ei îi plăcea să se caţere, mie nu îmi plăcea. Nu îmi plac înălţimile.

  Într-o după-amiază a insistat să mergem la gară, cam la trei străzi de casa noastră. Tot timpul acolo sunt multe trenuri. Am aflat că acel depou era un cimitir al trenurilor care nu mai erau folosite.

  „Haideţi să ne jucăm în aceste trenuri!” a exclamat sora mea plină de entuziasm. „Priveşte! Trenul de aici are şi locomotivă. Hai să ne urcăm în locomotivă şi să ne prefacem că mergem cu trenul.” Ascultătoare, am urcat treptele locomotivei. Dintrodată, roţile locomotivei au început să se mişte.

  „Trebuie să sărim!” a strigat sora mea. „Trenul deja merge mai repede!”

  Dar cum să sar? Eram atât de speriată, încât nici nu mai mişcăm. „Sari tu prima”, i-am spus surorii mele cu vocea tremurândă. ,Apoi sar şi eu după tine.” Sora mea a sărit, dar mie mi-a fost prea frică să sar.

  Ea a început să alerge pe lângă locomotivă, implorându-mă să sar. Dar eu eram paralizată de frică. Teama s-a accentuat şi mai tare când trenul a prins viteză.

  Într-un final, când locomotiva a trecut pe lângă o movilă de pietriş, am sărit! Privind în urmă, îmi dau seama că mi-aş fi putut rupe picioarele în saltul acela. Totuşi nu am păţit nimic. Pot spune că îngerul meu păzitor a fost cu mine şi m-a păzit de vreun accident mai grav. Astăzi îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru protecţia Lui în viaţa mea.

  Dumnezeu întotdeauna îşi va trimite îngerii Săi să ne păzească în fiecare zi, atunci când îi cerem. Dumnezeu este bun cu noi tot tipul şi întotdeauna se îngrijeşte de fiecare dintre noi. Îl laud pentru aceasta.

  Anne Elaine Nelson

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...