Articolul precedentKívánjátok az Úrat!
  Articolul următorNaufragiul credinței

  Înger păzitor

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. – Psalmii 91:11

  La vârsta de şase ani locuiam în Bakersfield, California. În vacanţa de vară de la sfârşitul clasei a doua, sora mea mai mare trebuia să îmi fie dădacă în orele în care părinţii erau la lucru. Sora mea avea treisprezece ani şi întotdeauna găsea ceva de făcut.

  Alerga pe afară cu prietenele ei de la şcoală şi, normal, mă lua şi pe mine după ea. Odată ne-a pus să ne suim pe vârful unei căsuţe de joacă. Activitatea ei preferată era să se caţere pe lucruri înalte. Deşi ei îi plăcea să se caţere, mie nu îmi plăcea. Nu îmi plac înălţimile.

  Într-o după-amiază a insistat să mergem la gară, cam la trei străzi de casa noastră. Tot timpul acolo sunt multe trenuri. Am aflat că acel depou era un cimitir al trenurilor care nu mai erau folosite.

  „Haideţi să ne jucăm în aceste trenuri!” a exclamat sora mea plină de entuziasm. „Priveşte! Trenul de aici are şi locomotivă. Hai să ne urcăm în locomotivă şi să ne prefacem că mergem cu trenul.” Ascultătoare, am urcat treptele locomotivei. Dintrodată, roţile locomotivei au început să se mişte.

  „Trebuie să sărim!” a strigat sora mea. „Trenul deja merge mai repede!”

  Dar cum să sar? Eram atât de speriată, încât nici nu mai mişcăm. „Sari tu prima”, i-am spus surorii mele cu vocea tremurândă. ,Apoi sar şi eu după tine.” Sora mea a sărit, dar mie mi-a fost prea frică să sar.

  Ea a început să alerge pe lângă locomotivă, implorându-mă să sar. Dar eu eram paralizată de frică. Teama s-a accentuat şi mai tare când trenul a prins viteză.

  Într-un final, când locomotiva a trecut pe lângă o movilă de pietriş, am sărit! Privind în urmă, îmi dau seama că mi-aş fi putut rupe picioarele în saltul acela. Totuşi nu am păţit nimic. Pot spune că îngerul meu păzitor a fost cu mine şi m-a păzit de vreun accident mai grav. Astăzi îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru protecţia Lui în viaţa mea.

  Dumnezeu întotdeauna îşi va trimite îngerii Săi să ne păzească în fiecare zi, atunci când îi cerem. Dumnezeu este bun cu noi tot tipul şi întotdeauna se îngrijeşte de fiecare dintre noi. Îl laud pentru aceasta.

  Anne Elaine Nelson

  Înger păzitor - 2020. Dumnezeu întotdeauna îşi va trimite îngerii Săi să ne păzească în fiecare zi, atunci când îi cerem. Dumnezeu este bun cu noi tot tipul şi întotdeauna se îngrijeşte de fiecare dintre noi. Îl laud pentru aceasta.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...