Articolul precedentKívánjátok az Úrat!
  Articolul următorNaufragiul credinței

  Înger păzitor

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. – Psalmii 91:11

  La vârsta de şase ani locuiam în Bakersfield, California. În vacanţa de vară de la sfârşitul clasei a doua, sora mea mai mare trebuia să îmi fie dădacă în orele în care părinţii erau la lucru. Sora mea avea treisprezece ani şi întotdeauna găsea ceva de făcut.

  Alerga pe afară cu prietenele ei de la şcoală şi, normal, mă lua şi pe mine după ea. Odată ne-a pus să ne suim pe vârful unei căsuţe de joacă. Activitatea ei preferată era să se caţere pe lucruri înalte. Deşi ei îi plăcea să se caţere, mie nu îmi plăcea. Nu îmi plac înălţimile.

  Într-o după-amiază a insistat să mergem la gară, cam la trei străzi de casa noastră. Tot timpul acolo sunt multe trenuri. Am aflat că acel depou era un cimitir al trenurilor care nu mai erau folosite.

  „Haideţi să ne jucăm în aceste trenuri!” a exclamat sora mea plină de entuziasm. „Priveşte! Trenul de aici are şi locomotivă. Hai să ne urcăm în locomotivă şi să ne prefacem că mergem cu trenul.” Ascultătoare, am urcat treptele locomotivei. Dintrodată, roţile locomotivei au început să se mişte.

  „Trebuie să sărim!” a strigat sora mea. „Trenul deja merge mai repede!”

  Dar cum să sar? Eram atât de speriată, încât nici nu mai mişcăm. „Sari tu prima”, i-am spus surorii mele cu vocea tremurândă. ,Apoi sar şi eu după tine.” Sora mea a sărit, dar mie mi-a fost prea frică să sar.

  Ea a început să alerge pe lângă locomotivă, implorându-mă să sar. Dar eu eram paralizată de frică. Teama s-a accentuat şi mai tare când trenul a prins viteză.

  Într-un final, când locomotiva a trecut pe lângă o movilă de pietriş, am sărit! Privind în urmă, îmi dau seama că mi-aş fi putut rupe picioarele în saltul acela. Totuşi nu am păţit nimic. Pot spune că îngerul meu păzitor a fost cu mine şi m-a păzit de vreun accident mai grav. Astăzi îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru protecţia Lui în viaţa mea.

  Dumnezeu întotdeauna îşi va trimite îngerii Săi să ne păzească în fiecare zi, atunci când îi cerem. Dumnezeu este bun cu noi tot tipul şi întotdeauna se îngrijeşte de fiecare dintre noi. Îl laud pentru aceasta.

  Anne Elaine Nelson

  Înger păzitor - 2020. Dumnezeu întotdeauna îşi va trimite îngerii Săi să ne păzească în fiecare zi, atunci când îi cerem. Dumnezeu este bun cu noi tot tipul şi întotdeauna se îngrijeşte de fiecare dintre noi. Îl laud pentru aceasta.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...