Articolul precedentKrisztus által szabad az út az Atyához!
  Articolul următorVino și vezi

  Protecție în călătorie

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. – Psalmii 34:7

  „Tată ceresc, Îţi mulţumesc pentru această nouă zi. Te rog să mă ocroteşti în călătoria spre oraşul meu. Amin! Îţi mulţumesc!” a fost rugăciunea înălţată înainte de a porni maşina.

  Distanţa până în orăşelul meu nu era mare, dar era pe o autostradă foarte aglomerată. Multe camioane mergeau cu viteză pe acea rută înspre Prince George, cam la o sută nouăzeci de kilometri de oraşul nostru. Totuşi este un drum frumos cu câteva case pe margine. Dar căprioarele, elanii sau urşii care au intrat pe drum au provocat adesea accidente.

  Lista mea cu lucruri de făcut în acea dimineaţă includea o oprire la poştă pentru a lua corespondenţa şi pentru a trimite o scrisoare. Apoi trebuia să merg la cumpărături şi să rezolv ceva la bancă înainte de a mă întoarce acasă.

  Nu a durat mult şi am bifat tot ce aveam pe listă, întorcându-mă spre casă. Mai aveam doar puţin, trecusem de trecerea de cale ferată, de alte două străzi şi acum eram aproape de pod. Acolo trebuia să semnalizez pentru a-i anunţa pe cei din spatele meu că urma să virez la stânga pentru a ieşi de pe autostradă. Privind în oglinda retrovizoare, am văzut un camion care se apropia cu viteză din spate. Am ajuns în intersecţie şi urma să virez la stânga, când, în mare grabă, camionul a trecut pe lângă mine prin partea stângă (partea şoferului) şi şi-a văzut de drum. După ce mi-am revenit din şoc, ştiind că aproape fusesem lovită, am început să îmi dau seama că moartea îmi bătuse la uşă! Restul drumului spre casă l-am parcurs foarte încet, plină de uimire şi recunoştinţă. Cu siguranţă îngerul meu păzitor m-a oprit să virez cu o secundă mai devreme. Cât de adevărat este că îngerii sunt „duhuri slujitoare trimise să îndeplinească o slujbă pentru cei ce vor moşteni mântuirea” (Evrei 1:14).

  Îmi amintesc şi de făgăduinţa lui Dumnezeu pentru noi din Isaia 65: „înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!” (v. 24).

  Adesea, în viaţa noastră aglomerată uităm că suntem păziţi şi ocrotiţi de grija lui Dumnezeu în fiecare clipă. Ce moment uimitor va fi acela în care îi vom întâlni în cer pe îngerii noştri păzitori, căci ei, cu siguranţă, ne vor spune despre multe situaţii în care au mijlocit şi ne-au salvat de la rău.

  Muriel Heppel

  Protecție în călătorie - 2020. Adesea, în viaţa noastră aglomerată uităm că suntem păziţi şi ocrotiţi de grija lui Dumnezeu în fiecare clipă. Ce moment uimitor va fi acela în care îi vom întâlni în cer pe îngerii noştri păzitori, căci ei, cu siguranţă, ne vor spune despre multe situaţii în care au mijlocit şi ne-au salvat de la rău.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...