Articolul precedentKrisztus által szabad az út az Atyához!
  Articolul următorVino și vezi

  Protecție în călătorie

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. – Psalmii 34:7

  „Tată ceresc, Îţi mulţumesc pentru această nouă zi. Te rog să mă ocroteşti în călătoria spre oraşul meu. Amin! Îţi mulţumesc!” a fost rugăciunea înălţată înainte de a porni maşina.

  Distanţa până în orăşelul meu nu era mare, dar era pe o autostradă foarte aglomerată. Multe camioane mergeau cu viteză pe acea rută înspre Prince George, cam la o sută nouăzeci de kilometri de oraşul nostru. Totuşi este un drum frumos cu câteva case pe margine. Dar căprioarele, elanii sau urşii care au intrat pe drum au provocat adesea accidente.

  Lista mea cu lucruri de făcut în acea dimineaţă includea o oprire la poştă pentru a lua corespondenţa şi pentru a trimite o scrisoare. Apoi trebuia să merg la cumpărături şi să rezolv ceva la bancă înainte de a mă întoarce acasă.

  Nu a durat mult şi am bifat tot ce aveam pe listă, întorcându-mă spre casă. Mai aveam doar puţin, trecusem de trecerea de cale ferată, de alte două străzi şi acum eram aproape de pod. Acolo trebuia să semnalizez pentru a-i anunţa pe cei din spatele meu că urma să virez la stânga pentru a ieşi de pe autostradă. Privind în oglinda retrovizoare, am văzut un camion care se apropia cu viteză din spate. Am ajuns în intersecţie şi urma să virez la stânga, când, în mare grabă, camionul a trecut pe lângă mine prin partea stângă (partea şoferului) şi şi-a văzut de drum. După ce mi-am revenit din şoc, ştiind că aproape fusesem lovită, am început să îmi dau seama că moartea îmi bătuse la uşă! Restul drumului spre casă l-am parcurs foarte încet, plină de uimire şi recunoştinţă. Cu siguranţă îngerul meu păzitor m-a oprit să virez cu o secundă mai devreme. Cât de adevărat este că îngerii sunt „duhuri slujitoare trimise să îndeplinească o slujbă pentru cei ce vor moşteni mântuirea” (Evrei 1:14).

  Îmi amintesc şi de făgăduinţa lui Dumnezeu pentru noi din Isaia 65: „înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!” (v. 24).

  Adesea, în viaţa noastră aglomerată uităm că suntem păziţi şi ocrotiţi de grija lui Dumnezeu în fiecare clipă. Ce moment uimitor va fi acela în care îi vom întâlni în cer pe îngerii noştri păzitori, căci ei, cu siguranţă, ne vor spune despre multe situaţii în care au mijlocit şi ne-au salvat de la rău.

  Muriel Heppel

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...