Articolul precedentJárj elől jó példával!
  Articolul următorA cerceta cu atenție

  Corul din piață

  Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.” – 1 Corinteni 2:9

  De-a lungul anilor am cântat în mai multe coruri. În liceu m-am alăturat corului şcolii. Făceam parte şi din corul bisericii locale şi din corul districtului. Am participat şi la câteva concerte de muzică sacră şi am ascultat coruri mari concertând. Dar niciodată nu am fost atinsă de muzică aşa cum am fost atinsă miercuri, 19 septembrie 2012.

  Soţul meu, care este pastor, tocmai fusese transferat la sediul bisericii noastre dintr-o regiune străină nouă. Am mers în Piaţa Assigame în Togo, în acea zi de miercuri, pentru a face cumpărături. O mulţime de oameni, aşezaţi în cerc, cântau cântece de laudă la adresa Divinităţii, în dialectul local. Nu am înţeles toate cuvintele, dar am distins câteva: Dumnezeu, laudă, slavă şi în ceruri. Niciodată nu mai auzisem aşa ceva, aşa că m-am apropiat de ei şi am observat că în mijlocul lor era un predicator care doar ce îşi terminase cuvântarea. Acum, Corul femeilor din piaţă, cum l-am numit eu, şi-a înălţat glasul într-un cântec de slavă care i-a fermecat pe toţi. Aproape toţi vânzătorii şi cumpărătorii se alăturaseră coriştilor, cântând cu putere şi plini de viaţă. Am fost încântată de această scenă şi, fără să îmi dau seama, gândul meu s-a îndreptat spre cer. Mi-am imaginat cât de frumos va fî acolo când va fi o singură credinţă şi mii şi zeci de mii de oameni care cântă spre slava lui Dumnezeu.

  Biblia ne spune că în fiecare zi, în fiecare oră şi în fiecare minut îngerii sunt prezenţi înaintea Domnului oştirilor pentru a-I cânta laudă. Biblia ne mai spune că cei răscumpăraţi vor cânta cântarea lui Moise şi a Mielului în jurul marelui tron alb. Ah, cât de frumos va fi când toţi cei răscumpăraţi din toate veacurile – nu doar corul din Piaţa Assigame – vor cânta pentru a-I da slavă Celui care ne-a creat şi ne-a răscumpărat!

  Dragă soră, sunt sigură că şi tu ai încercat să îţi imaginezi cu ochii minţii momentul acela în care corul cânta în piaţă. Dar ceea ce Domnul a pregătit pentru mine şi pentru tine, niciun ochi nu a văzut, nicio ureche nu a auzit şi la inima omului nu s-a suit! Să facem din această mare întâlnire scopul vieţii noastre!

  Tabitha Kra

  Corul din piață - 2020. Dragă soră, sunt sigură că şi tu ai încercat să îţi imaginezi cu ochii minţii momentul acela în care corul cânta în piaţă. Dar ceea ce Domnul a pregătit pentru mine şi pentru tine, niciun ochi nu a văzut, nicio ureche nu a auzit şi la inima omului nu s-a suit! Să facem din această mare întâlnire scopul vieţii noastre!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Pietricica din pantof

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

  Renunță la sare!

  Dumnezeu ne cere să călătorim pe un drum mai puțin bătătorit. Mai exact, uneori este foarte greu să lăsăm în urmă durerile, frustrările și mâhnirea. Uneori nu vrem să le lăsăm, pentru că, altminteri, ne-am pierde identitatea din prezent.

  Lanterna

  Eram uimită! Dumnezeu are o mie de căi de a avea grijă de noi. Chiar s-au împlinit cuvintele: „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!”

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...