Articolul precedentJárj elől jó példával!
  Articolul următorA cerceta cu atenție

  Corul din piață

  Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.” – 1 Corinteni 2:9

  De-a lungul anilor am cântat în mai multe coruri. În liceu m-am alăturat corului şcolii. Făceam parte şi din corul bisericii locale şi din corul districtului. Am participat şi la câteva concerte de muzică sacră şi am ascultat coruri mari concertând. Dar niciodată nu am fost atinsă de muzică aşa cum am fost atinsă miercuri, 19 septembrie 2012.

  Soţul meu, care este pastor, tocmai fusese transferat la sediul bisericii noastre dintr-o regiune străină nouă. Am mers în Piaţa Assigame în Togo, în acea zi de miercuri, pentru a face cumpărături. O mulţime de oameni, aşezaţi în cerc, cântau cântece de laudă la adresa Divinităţii, în dialectul local. Nu am înţeles toate cuvintele, dar am distins câteva: Dumnezeu, laudă, slavă şi în ceruri. Niciodată nu mai auzisem aşa ceva, aşa că m-am apropiat de ei şi am observat că în mijlocul lor era un predicator care doar ce îşi terminase cuvântarea. Acum, Corul femeilor din piaţă, cum l-am numit eu, şi-a înălţat glasul într-un cântec de slavă care i-a fermecat pe toţi. Aproape toţi vânzătorii şi cumpărătorii se alăturaseră coriştilor, cântând cu putere şi plini de viaţă. Am fost încântată de această scenă şi, fără să îmi dau seama, gândul meu s-a îndreptat spre cer. Mi-am imaginat cât de frumos va fî acolo când va fi o singură credinţă şi mii şi zeci de mii de oameni care cântă spre slava lui Dumnezeu.

  Biblia ne spune că în fiecare zi, în fiecare oră şi în fiecare minut îngerii sunt prezenţi înaintea Domnului oştirilor pentru a-I cânta laudă. Biblia ne mai spune că cei răscumpăraţi vor cânta cântarea lui Moise şi a Mielului în jurul marelui tron alb. Ah, cât de frumos va fi când toţi cei răscumpăraţi din toate veacurile – nu doar corul din Piaţa Assigame – vor cânta pentru a-I da slavă Celui care ne-a creat şi ne-a răscumpărat!

  Dragă soră, sunt sigură că şi tu ai încercat să îţi imaginezi cu ochii minţii momentul acela în care corul cânta în piaţă. Dar ceea ce Domnul a pregătit pentru mine şi pentru tine, niciun ochi nu a văzut, nicio ureche nu a auzit şi la inima omului nu s-a suit! Să facem din această mare întâlnire scopul vieţii noastre!

  Tabitha Kra

  Corul din piață - 2020. Dragă soră, sunt sigură că şi tu ai încercat să îţi imaginezi cu ochii minţii momentul acela în care corul cânta în piaţă. Dar ceea ce Domnul a pregătit pentru mine şi pentru tine, niciun ochi nu a văzut, nicio ureche nu a auzit şi la inima omului nu s-a suit! Să facem din această mare întâlnire scopul vieţii noastre!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...