Articolul precedentAz áldást a hit előlegezi!
  Articolul următorTeatrul roman din Sagunto

  În încurcătură

  Suntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strâmtorare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiţi. – 2 Corinteni 4:8

  Ştiai că în Biblie se foloseşte expresia „în grea cumpănă”, sau „în încurcătură”, de opt ori, conform Concordanţei Strong? În tinereţea mea, aceste cuvinte nu au descris niciodată situaţii care să îmi fie cunoscute. Dar înaintând în vârstă, călătoria vieţii a devenit tot mai complexă şi am descoperit că versetul din 2 Corinteni 4:8 parcă exprima foarte bine simţămintele mele în faţa experienţelor încurcate ale vieţii.

  În unul din aceste momente, după ce am stăruit înaintea Domnului în mediaţie şi am încercat să rezolv lucrurile de una singură, am început să număr situaţiile în care Dumnezeu a fost bun faţă de mine. Începând să număr pe degete, am spus: „(1) El mă iubeşte; (2) El este la cârmă; (3) Niciodată nu m-a dezamăgit; (4) m-am oprit şi am zâmbit. Nu aveam destule degete pentru a număra toate binecuvântările. Dar acest exerciţiu m-a ajutat, pentru că Dumnezeu m-a făcut să zâmbesc!

  Am căutat în dicţionar cuvântul „încurcătură”. Acesta înseamnă confuzie, situaţie complicată, bucluc. Cam aşa aş fi descris simţămintele mele când încercam să fac binele şi totul ieşea rău. Uneori, şi poate în majoritatea cazurilor, noi înşine aducem confuzia asupra noastră. Ne avântăm înainte, crezând că ideile noastre sunt geniale. Dar timpul stabilit de Dumnezeu diferă de timpul nostru şi, uneori, ne este greu să aşteptăm. Totuşi aşteptarea în rugăciune poate aduce multă pace!

  Dumnezeu nu este pus în încurcătură de atitudinea noastră de nerecunoştinţă, deoarece El ne cunoaşte, totuşi aceasta îl răneşte. Noi îl rănim şi atunci când luăm totul în mâna noastră, ne supărăm şi greşim neaducând încercările noastre la picioarele Lui. Nu ar trebui să disperăm sau să ne lăsăm zdrobiţi de situaţii. Isus a fost „zdrobit pentru fărădelegile noastre” (Isaia 53:5), şi totuşi, uneori, ne aşteptăm să fim trataţi mai bine decât El.

  Dumnezeu nu ne dezamăgeşte niciodată, dar noi îl dezamăgim când lăsăm ca încercările vieţii să ne doboare. Până acum nu m-am gândit prea mult la această expresie – „în grea cumpănă”. Cuvintele unei scriitoare pline de inspiraţie m-au mângâiat când am fost pusă în faţa încercărilor. Ea scrie: „Să aducem la El orice dificultate cu care ne confruntăm.”(Ellen G. White, Rugăciunea, p. 11, în orig.)

  Tată, Te rog să îmi dai o minte ageră să pot privi spre Tine în toate situaţiile dificile care, cu siguranţă, vor veni În calea mea. Ajută-mă în călătoria pe care o am de făcut în această lume. Ajută-ne să nu uităm niciodată să Te urmăm pe Tine, Călăuza noastră, şi să punem totul la picioarele Tale – încurcătură sau nu!

  Sharon M. Thomas

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...