Articolul precedentAz áldást a hit előlegezi!
  Articolul următorTeatrul roman din Sagunto

  În încurcătură

  Suntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strâmtorare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiţi. – 2 Corinteni 4:8

  Ştiai că în Biblie se foloseşte expresia „în grea cumpănă”, sau „în încurcătură”, de opt ori, conform Concordanţei Strong? În tinereţea mea, aceste cuvinte nu au descris niciodată situaţii care să îmi fie cunoscute. Dar înaintând în vârstă, călătoria vieţii a devenit tot mai complexă şi am descoperit că versetul din 2 Corinteni 4:8 parcă exprima foarte bine simţămintele mele în faţa experienţelor încurcate ale vieţii.

  În unul din aceste momente, după ce am stăruit înaintea Domnului în mediaţie şi am încercat să rezolv lucrurile de una singură, am început să număr situaţiile în care Dumnezeu a fost bun faţă de mine. Începând să număr pe degete, am spus: „(1) El mă iubeşte; (2) El este la cârmă; (3) Niciodată nu m-a dezamăgit; (4) m-am oprit şi am zâmbit. Nu aveam destule degete pentru a număra toate binecuvântările. Dar acest exerciţiu m-a ajutat, pentru că Dumnezeu m-a făcut să zâmbesc!

  Am căutat în dicţionar cuvântul „încurcătură”. Acesta înseamnă confuzie, situaţie complicată, bucluc. Cam aşa aş fi descris simţămintele mele când încercam să fac binele şi totul ieşea rău. Uneori, şi poate în majoritatea cazurilor, noi înşine aducem confuzia asupra noastră. Ne avântăm înainte, crezând că ideile noastre sunt geniale. Dar timpul stabilit de Dumnezeu diferă de timpul nostru şi, uneori, ne este greu să aşteptăm. Totuşi aşteptarea în rugăciune poate aduce multă pace!

  Dumnezeu nu este pus în încurcătură de atitudinea noastră de nerecunoştinţă, deoarece El ne cunoaşte, totuşi aceasta îl răneşte. Noi îl rănim şi atunci când luăm totul în mâna noastră, ne supărăm şi greşim neaducând încercările noastre la picioarele Lui. Nu ar trebui să disperăm sau să ne lăsăm zdrobiţi de situaţii. Isus a fost „zdrobit pentru fărădelegile noastre” (Isaia 53:5), şi totuşi, uneori, ne aşteptăm să fim trataţi mai bine decât El.

  Dumnezeu nu ne dezamăgeşte niciodată, dar noi îl dezamăgim când lăsăm ca încercările vieţii să ne doboare. Până acum nu m-am gândit prea mult la această expresie – „în grea cumpănă”. Cuvintele unei scriitoare pline de inspiraţie m-au mângâiat când am fost pusă în faţa încercărilor. Ea scrie: „Să aducem la El orice dificultate cu care ne confruntăm.”(Ellen G. White, Rugăciunea, p. 11, în orig.)

  Tată, Te rog să îmi dai o minte ageră să pot privi spre Tine în toate situaţiile dificile care, cu siguranţă, vor veni În calea mea. Ajută-mă în călătoria pe care o am de făcut în această lume. Ajută-ne să nu uităm niciodată să Te urmăm pe Tine, Călăuza noastră, şi să punem totul la picioarele Tale – încurcătură sau nu!

  Sharon M. Thomas

  În încurcătură - 2020. Tată, Te rog să îmi dai o minte ageră să pot privi spre Tine în toate situaţiile dificile care, cu siguranţă, vor veni În calea mea. Ajută-mă în călătoria pe care o am de făcut în această lume. Ajută-ne să nu uităm niciodată să Te urmăm pe Tine, Călăuza noastră, şi să punem totul la picioarele Tale - încurcătură sau nu!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...