Articolul precedentAz Úr lelke csendes
  Articolul următorO moștenire binecuvântată

  Probleme cu instalația

  Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? – 1 Corinteni 6:19

  În copilărie, mi-am dat seama destul de repede că alegerea nu era o înzestrare a mea. De fapt, când ni se cerea să alergăm pe distanţe lungi în liceu, îmi lua mult timp să ajung la finalul cursei. Până ajungeam înapoi la terenul şcolii, toate ghiozdanele dispăreau, doar al meu rămânea. Asta pentru că era atât de târziu, încât şi paznicul şcolii plecase deja. Această experienţă m-a descurajat şi nu am mai participat la activităţi sportive.

  Din fericire, m-am căsătorit cu un bărbat foarte preocupat de sănătate. Pentru liniştea familiei, am fost de acord să îl însoţesc în lungile lui plimbări. De asemenea, consumam smoothie-uri şi mâneam foarte multe legume, adoptasem stilul de viaţă sănătos pe care îl promova el.

  Testul credincioşiei şi al angajamentului meu faţă de acest stil de viaţă sănătos a fost dat atunci când soţul meu a plecat într-o călătorie trei săptămâni. Cât a fost plecat, nu a mai fost nevoie ca în fiecare dimineaţă să îmi fac un smoothie de fructe! În sfârşit, puteam dormi douăzeci de minute în plus! Nu a mai fost nevoie să fac jogging în căldura toridă şi umedă. Puteam consuma liniştită pâine albă şi era atât de gustoasă!

  Dar, după doar o săptămână, am observat că nu mă mai simţeam la fel de plină de energie ca înainte. Am început să simt o durere ascuţită în abdomen. A trebuit să fiu dusă de urgenţă la spital cu ambulanţa. După o săptămână de analize, timp în care nu am putut mânca nimic, rezultatele arătau că este o problemă la sistemul meu digestiv. Toate metodele de eliminare a toxinelor acumulate au dat greş. Operaţia era singura soluţie.

  În acel punct mi-am dat seama că trebuia să adopt şi să menţin un stil de viaţă sănătos!

  Odată cu această experienţă, textul din 1 Corinteni 6:19 a căpătat o nouă semnificaţie în viaţa mea. Într-adevăr, trupul meu este templul Duhului Sfânt şi ar trebui să fie menţinut într-o stare bună de funcţionare. Acum, aceasta este singura mea motivaţie pentru a trăi şi a mă hrăni sănătos.

  Eugenia Mzikazi Bhebhe

  Probleme cu instalația - 2020. Odată cu această experienţă, textul din 1 Corinteni 6:19 a căpătat o nouă semnificaţie în viaţa mea. Într-adevăr, trupul meu este templul Duhului Sfânt şi ar trebui să fie menţinut într-o stare bună de funcţionare. Acum, aceasta este singura mea motivaţie pentru a trăi şi a mă hrăni sănătos.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...