Articolul precedentAkarom tisztulj meg!
  Articolul următorMama s-a întins în brațele mele

  Ziua aceea frumoasă

  Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne înveselim în ea! – Psalmii 118:24

  Ce înseamnă pentru tine o zi frumoasă? Zilele frumoase nu sunt doar zilele însorite, cu cerul albastru şi vânt liniştit. Şi o zi ploioasă are frumuseţea ei. Dacă ai fi o floare, te-ai plânge de vreme? Ai recunoaşte valoarea zilelor ploioase? Avem parte de zile înnorate şi ploioase. În unele zile plouă liniştit. În altele soarele străluceşte şi totul este uscat. Sunt zile în care căldura este de nesuportat; zilele furtunoase ne ţin înăuntru, la adăpost. Iarna aduce zile cu viscol, friguroase, cu gheaţă şi zăpadă! „Dacă nu îţi place vremea în Noua Anglie, aşteaptă câteva momente”, spunea Mark Twain.

  Diversitatea nu este deloc rea. Eu o consider o binecuvântare! După cum florile au nevoie de toate tipurile de vreme pentru a creşte, şi noi, la rândul nostru, avem nevoie de mai multe tipuri de vreme pentru a înflori şi a ne transforma în frumoasele flori pe care Dumnezeu le doreşte.

  Încercările şi provocările fac parte din viaţă. Isus a zis: „V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri, dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea” (Ioan 16:33).

  În zilele însorite, când totul pare să meargă bine şi viaţa adie ca un vânt, lăudat să fie Domnul! Eşti depresivă şi nervoasă de fiecare dată când vin nori negri? Atunci fă ca norii de îndoială să te atragă spre Dumnezeu în rugăciune, unde vei găsi răspunsuri. Soarele Neprihănirii îşi dă lumina veşnic, dincolo de nori. Fă ca zilele ploioase să se transforme în lecţii de credinţă şi încredere în Tatăl nostru ceresc, ca să devenim mai puternice şi să prindem rădăcini în Cuvântul Său. Când păşim în ascultare de Cuvântul lui Dumnezeu, noi vom fi curăţate de păcat şi refăcute după asemănarea lui Hristos. Zilele furtunoase să ne determine să căutăm adăpost în braţele Lui iubitoare şi să cerem făgăduinţele Sale! în zilele pline de ceaţă, să zăbovim „sub ocrotirea Celui Preaînalt” şi să stăm „la umbra Celui Atotputernic” (Psalmii 91:1).

  Prin biruinţa lui Isus asupra zilelor întunecoase şi neplăcute, noi avem biruinţă, căci „pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Filipeni 4:13).

  Soare sau ploaie, Dumnezeu îşi revarsă grija Sa plină de dragoste asupra oricărei flori. Fără îndoială, aşa cum spune şi proverbul, frumuseţea este în ochii celui care priveşte. Binecuvântările de fiecare zi se ascund în capacitatea noastră de a înţelege că Acela care ne-a creat ne va purta de grijă, indiferent de vreme.

  Rhodi Alers de Lopez

  Ziua aceea frumoasă - 2020. Soare sau ploaie, Dumnezeu îşi revarsă grija Sa plină de dragoste asupra oricărei flori. Fără îndoială, aşa cum spune şi proverbul, frumuseţea este în ochii celui care priveşte. Binecuvântările de fiecare zi se ascund în capacitatea noastră de a înţelege că Acela care ne-a creat ne va purta de grijă, indiferent de vreme.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...