Articolul precedentA szeretetből végzett szolgálat
  Articolul următorCultura violenței

  Vreme furtunoasă

  Când s-a înserat, corabia era în mijlocul mării, iar Isus era singur pe ţărm. A văzut pe ucenici că se necăjesc cu vâslirea, căci vântul le era împotrivă. Şi, într-a patra strajă din noapte, a mers la ei, umblând pe mare, şi voia să treacă pe lângă ei. – Marcu 6:47,48

  Citind din nou istorisirea despre Isus umblând pe apă pentru a ajunge la ucenici în furtună (vezi Marcu 6), distincţia dintre strajele din noapte m-a făcut să mă opresc şi să meditez. „Când s-a înserat” înseamnă prima parte din prima strajă, adică între orele 18:00 şi 21:00. Atunci s-a pornit vântul şi Isus a văzut pentru prima dată ucenicii că se „necăjesc” şi se luptă să vâslească. Totuşi, Isus nu s-a dus la ei până în a patra strajă din noapte, adică între orele 3:00 şi 6:00. Deşi ei nu ştiau, Isus i-a urmărit pe parcursul celor patru străji, posibil chiar douăsprezece ore.

  În aceeaşi zi, mai devreme, Isus hrănise cinci mii de suflete şi se crease o mare agitaţie. Ucenicii au fost prinşi şi ei de înflăcărarea şi anticiparea mulţimii că Isus era Mesia şi că El trebuia să îşi revendice tronul. Dar nu era momentul când Isus să fie recunoscut în mod public. El a insistat ca ucenicii să urce în barcă şi să plece, să meargă înaintea Lui (v. 45). Această întârziere le-a întărit credinţa şi i-a învăţat câteva lecţii preţioase. Doar atunci au putut ucenicii să se separe de erezie şi să discearnă adevărul.

  Fie că îl puteau vedea fizic pe Isus sau nu, totuşi Isus îi vedea. Când urmaşii Săi au ajuns la capătul resurselor, ei şi-au dat seama că le era imposibil să biruiască furtuna prin propria putere. Isus cunoştea furtunile cu care se confruntau ei şi i-a salvat pe ucenici la timpul stabilit de El.

  Când ne confruntăm cu „furtuni” care izbesc în noi, poate suntem ispitiţi să credem că Isus nu ne vede sau nu ne aude, pentru că ajutorul nu vine atât de repede pe cât am vrea. Dar putem avea asigurarea că Isus ştie toate situaţiile din viaţa noastră. El veghează asupra noastră şi niciodată nu ne va părăsi (vezi Evrei 13:5).

  Putem compara experienţele negative pe care le avem cu o tabără de antrenament al credinţei. Isus ne iubeşte nespus, chiar în mijlocul întunericului. El răspunde în timpul ales de El, pentru că El ştie ce este cel mai bine. Când îi lăsăm Lui cârma, noi credem că El este Căpitanul corăbiei noastre.

  Astăzi ne putem bucura cu toţii că avem un Mântuitor minunat care întotdeauna este cu noi, chiar când vremea este furtunoasă, şi ne iubeşte necondiţionat.

  Myrna Hanna

  Vreme furtunoasă - 2020. Astăzi ne putem bucura cu toţii că avem un Mântuitor minunat care întotdeauna este cu noi, chiar când vremea este furtunoasă, şi ne iubeşte necondiţionat.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...