Dumnezeu cheamă, Dumnezeu pregătește!

  Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni. – Coloseni 3:23

  În 1999 am terminat facultatea la o instituţie creştină de învăţământ superior din Engenheiro Coelho, Sao Paolo, Brazilia. A fost o bucurie dublă deoarece eu şi logodnicul meu terminam facultatea şi urma să ne căsătorim în aceeaşi zi şi în acelaşi loc. După căsătorie, soţul meu, Josiel P. Souza, a hotărât să înceapă cursurile la Teologie. Aşa că am mai rămas la universitate încă patru ani. Eu am fost chemată să slujesc ca ajutor de pedagog la fete. Pe atunci aveam douăzeci şi doi de ani.

  Această misiune a adus cu sine mari responsabilităţi, dar Dumnezeu mi-a dat putere să le îndeplinesc. Întotdeauna am încercat să dau tot ce aveam mai bun. Am încercat să le tratez pe fete cu corectitudine. Nu a fost uşor să îmi dau seama cum să găsesc echilibrul între a le fi prietenă şi a fi categorică atunci când era nevoie.

  Îmi plăcea foarte mult să le vizitez pe fete în camerele lor şi să mă rog cu ele. Larissa, fiica adoptivă a secretarei guvernului federal, a fost o fată din clasele primare pe care nu o voi uita niciodată. Cerşea atenţie. Problema ei nu era lipsa banilor, primind din partea tatălui tot ce îşi putea dori financiar. Ei îi era greu să respecte regulile şcolii şi ale internatului. Ea nu era membră în confesiunea care conducea şcoala; de aceea totul era nou pentru ea. Obişnuia să mă viziteze în birou şi să stea la mine în braţe. Într-o zi, şi-a făcut apariţia cu părul vopsit în culoarea roşu-aprins. Aceea a fost picătura care a umplut paharul, pe lângă celelalte reguli pe care le încălcase. Trebuia să fie exmatriculată. Am fost foarte tristă, pentru că ştiam cât de dificil era cazul ei. Atunci l-am sunat pe soţul meu şi am dus-o la un salon de coafură din apropiere pentru a-i schimba culoarea părului. Am încercat să fac tot posibilul ca ea să rămână în şcoală. M-am rugat cu ea şi am sfătuit-o, dar, din nefericire, tatăl ei tot a trebuit să vină să o ia de acolo. Am încercat să păstrez legătura cu ea după ce a plecat, dar, după o vreme, nu am mai vorbit.

  Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ocazia de a fi avut această experienţă, chiar dacă pe atunci eram foarte tânără. Nu mă îndoiesc că El ne cheamă şi tot El ne pregăteşte să împlinim chemarea Sa pentru viaţa noastră. Este o bucurie să ştiu că oriunde merg găsesc fete pe care le ştiu din vremea când le-am fost pedagogă. Ele obişnuiau să spună: „O dată pedagog, pentru totdeauna pedagog!”

  Dragă prietenă, acceptă chemarea lui Dumnezeu pentru viaţa ta şi dă tot ce ai mai bun, deoarece toate celelalte lucruri ţi se vor da (vezi Matei 6:33). Dumnezeu are un plan special pentru viaţa ta. Încrede-te şi acceptă-l!

  Debora de Souza

  Dumnezeu cheamă, Dumnezeu pregătește! - 2020. Dragă prietenă, acceptă chemarea lui Dumnezeu pentru viaţa ta şi dă tot ce ai mai bun, deoarece toate celelalte lucruri ţi se vor da. Dumnezeu are un plan special pentru viaţa ta. Încrede-te şi acceptă-l!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...