Articolul precedentValld meg Istent!
  Articolul următorCalm în mijlocul haosului

  Har și milă

  Domnul este partea mea de moştenire şi paharul meu, Tu îmi îndrepţi sorţul meu. – Psalmii 16:5

  Faci un consult de rutină şi te aştepţi ca rezultatele să fie bune, normale. Dar nu sunt.

  Dezamăgirea vine când o aştepţi cel mai puţin. Sperând la ce e mai bun, deschizi plicul cu rezultatele, dar speranţa dispare. Acolo este scris cuvântul de care se tem toţi: cancer! Dintr-odată, în faţa ta apare un tunel şi nu reuşeşti să vezi lumina de la capătul lui. Nu poţi scăpa luând-o pe scurtătură.

  În doar o secundă, viaţa ţi s-a schimbat. Priorităţile ţi s-au schimbat şi simţămintele ţi-au fost cuprinse de confuzie. Indiferent cât de puternică ai crezut că eşti, în acel moment simţi cum pământul îţi fuge de sub picioare. Inima ta oboseşte să mai bată. Stomacul parcă ţi s-a făcut ghem şi lacrimile curg şiroaie.

  Ce poţi face când ceva asupra căruia nu ai niciun control ameninţă subit să te distrugă? Singurul lucru pe care îl poţi face este să dai piept cu necunoscutul sumbru, ţinându-te strâns de Cel care este mai puternic decât tine. Ţine-te de Cel care ştie totul: ştie cărarea prin întuneric şi ştie cum să îţi dea putere să parcurgi această călătorie neaşteptată înspre necunoscut.

  Credinţa ta în Dumnezeu îţi va da putere în fiecare zi şi îţi va consolida relaţia cu Dumnezeu. Poţi să depinzi total de Tatăl ceresc, pentru că El te iubeşte. El suferă împreună cu copiii Lui.

  Tatăl tău ceresc deja a pregătit medicamentele şi tratamentele cele mai bune. El ştie ce este cel mai bine pentru tine.

  Când ne-am exercitat credinţa în Dumnezeu şi am depins de El în vremuri de pace, vom şti cum să ne exercităm credinţa în El şi să depindem de El pentru putere în vremuri de criză.

  Poate va veni teama, dar chiar şi aceasta poate fi depăşită de harul şi mila unui Dumnezeu care are planuri pentru viaţa ta – chiar dacă, pentru moment, acestea ne sunt necunoscute. Increde-te că Dumnezeu îţi va da simţământul de pace şi siguranţă când vei trece prin valea durerii. Soluţia la provocările noastre şi alinarea suferinţei poate fi mai aproape decât crezi.

  Să ne încredem în harul şi mila lui Dumnezeu, ele se vor înmulţi când lupta se va înteţi.

  Edit Fonseca

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...