Articolul precedentValld meg Istent!
  Articolul următorCalm în mijlocul haosului

  Har și milă

  Domnul este partea mea de moştenire şi paharul meu, Tu îmi îndrepţi sorţul meu. – Psalmii 16:5

  Faci un consult de rutină şi te aştepţi ca rezultatele să fie bune, normale. Dar nu sunt.

  Dezamăgirea vine când o aştepţi cel mai puţin. Sperând la ce e mai bun, deschizi plicul cu rezultatele, dar speranţa dispare. Acolo este scris cuvântul de care se tem toţi: cancer! Dintr-odată, în faţa ta apare un tunel şi nu reuşeşti să vezi lumina de la capătul lui. Nu poţi scăpa luând-o pe scurtătură.

  În doar o secundă, viaţa ţi s-a schimbat. Priorităţile ţi s-au schimbat şi simţămintele ţi-au fost cuprinse de confuzie. Indiferent cât de puternică ai crezut că eşti, în acel moment simţi cum pământul îţi fuge de sub picioare. Inima ta oboseşte să mai bată. Stomacul parcă ţi s-a făcut ghem şi lacrimile curg şiroaie.

  Ce poţi face când ceva asupra căruia nu ai niciun control ameninţă subit să te distrugă? Singurul lucru pe care îl poţi face este să dai piept cu necunoscutul sumbru, ţinându-te strâns de Cel care este mai puternic decât tine. Ţine-te de Cel care ştie totul: ştie cărarea prin întuneric şi ştie cum să îţi dea putere să parcurgi această călătorie neaşteptată înspre necunoscut.

  Credinţa ta în Dumnezeu îţi va da putere în fiecare zi şi îţi va consolida relaţia cu Dumnezeu. Poţi să depinzi total de Tatăl ceresc, pentru că El te iubeşte. El suferă împreună cu copiii Lui.

  Tatăl tău ceresc deja a pregătit medicamentele şi tratamentele cele mai bune. El ştie ce este cel mai bine pentru tine.

  Când ne-am exercitat credinţa în Dumnezeu şi am depins de El în vremuri de pace, vom şti cum să ne exercităm credinţa în El şi să depindem de El pentru putere în vremuri de criză.

  Poate va veni teama, dar chiar şi aceasta poate fi depăşită de harul şi mila unui Dumnezeu care are planuri pentru viaţa ta – chiar dacă, pentru moment, acestea ne sunt necunoscute. Increde-te că Dumnezeu îţi va da simţământul de pace şi siguranţă când vei trece prin valea durerii. Soluţia la provocările noastre şi alinarea suferinţei poate fi mai aproape decât crezi.

  Să ne încredem în harul şi mila lui Dumnezeu, ele se vor înmulţi când lupta se va înteţi.

  Edit Fonseca

  Har și milă - 2020. Când ne-am exercitat credinţa în Dumnezeu şi am depins de El în vremuri de pace, vom şti cum să ne exercităm credinţa în El şi să depindem de El pentru putere în vremuri de criză.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...