Dumnezeu va purta de grijă

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  În 2004, soţul meu a simţit că Dumnezeu îl chema la o lucrare sfântă. Cu acest obiectiv în minte, am făcut planuri pentru ca el să poată începe studiile la Teologie la Engenheiro Coelho, Sao Paolo, Brazilia. Pentru a putea obţine banii necesari acoperirii cheltuielilor de studii, în fiecare vacanţă a lucrat ca evanghelist cu literatură. Am mers şi eu cu el în câteva dintre călătoriile lui.

  În ianuarie 2006 am mers în oraşul Sao Joaquim, Santa Catarina, Brazilia, unde eram programaţi să stăm într-o biserică locală. Dar, când am ajuns, am văzut că la biserică se făceau renovări majore, aşa că nu am putut rămâne acolo. În acea noapte ne-am rugat la Dumnezeu ca El să pregătească un loc potrivit în care să stăm pentru a putea lucra în linişte, situaţia noastră financiară nefiind una deloc bună.

  În dimineaţa următoare, după altar, am mers să vorbim cu directoarea Departamentului de Sănătate de la primărie. După ce ne-am prezentat şi i-am explicat care era lucrarea noastră, i-am cerut să ne ofere un loc unde să stăm. Imediat după ce a auzit cererea noastră ea a sunat la câteva persoane şi s-a întors cu următoarea veste: „Mergeţi la directorul spitalului local, domul Carlos. El vă va ajuta.” Domnul Carlos ne-a oferit cazare la spital! Deşi nu eram prea încântaţi de oferta lui, am mers să vedem secţia în care urma să stăm.

  Imaginează-ţi ce plăcut surprinşi am fost să vedem că acea secţie era într-o aripă nouă a spitalului, iar saloanele încă nu fuseseră folosite. Erau noi şi curate, cu aşternuturi frumos mirositoare şi băi curate. Nu ne venea să credem ce pregătise Dumnezeu pentru noi! Dar binecuvântările lui Dumnezeu nu s-au sfârşit. Domnul Carlos ne-a informat că puteam mânca la prânz gratuit în fiecare zi în una dintre clădirile spitalului. Cu o seară înainte, îi cerusem lui Dumnezeu doar un loc de dormit. Dar acum El ne dăduse mai mult decât cerusem! în acele zile de vacanţă, am putut să economisim mulţi bani şi, astfel, am reuşit să plătim taxa pentru următorul semestru.

  În 2008, spre slava şi onoarea lui Dumnezeu, soţul meu a absolvit.

  Când îmi amintesc cât de minunat a condus Dumnezeu lucrurile, sunt încântată de dovezile de netăgăduit ale grijii Sale pentru noi, căci El aude şi răspunde rugăciunilor şi El Se îngrijeşte de nevoile noastre – chiar înainte de a-I cere.

  Maria Regina Weneck Mandeli

  Dumnezeu va purta de grijă - 2020. Când îmi amintesc cât de minunat a condus Dumnezeu lucrurile, sunt încântată de dovezile de netăgăduit ale grijii Sale pentru noi, căci El aude şi răspunde rugăciunilor şi El Se îngrijeşte de nevoile noastre - chiar înainte de a-I cere.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...