Articolul precedentMit jelent számodra Jézus?
  Articolul următorIndignare îndeptățită

  Cu Isus în grădină

  Acolo nu va mai fi noapte. Şi nu vor mai avea trebuinţă nici de lampă, nici de lumina soarelui, pentru că Domnul Dumnezeu îi va lumina. Şi vor împăraţi în vecii vecilor. – Apocalipsa 22:5

  Am admirat femeile rugăciunii din Biblie şi din viaţa mea: mama mea, Sergeneide, şi soacra mea, Julia. Am admirat-o şi pe bunica mea iubită, numită înainte Maria das Dores (a durerii), dar acum, Maria de Jesus (a lui Isus), numele ei de misionară.

  În copilăria mea, bunica venea la noi în vizită în fiecare an. Săptămânile pe care le petrecea cu noi erau de neuitat, cu multe excursii şi povestiri de noapte bună. Ea întotdeauna ne aducea pop-corn şi daruri! Dar prezenţa ei şi bunadispoziţie contagioasă erau atât de importante pentru mine.

  Într-o miercuri după-amiază s-a îmbrăcat, ca de obicei, cu hainele albe de biserică, perfect călcate. Avea o coadă împletită într-o parte şi mirosea a parfum. Eu şi sora mea, Gabrielle, ne-am îmbrăcat şi noi pentru biserică. Era frig, dar râsetele noastre lăsau un ecou pe strada întunecată şi ne încălzea inimile. La biserică, înainte de predică, un prezbiter s-a ridicat în picioare şi a întrebat cine pregătise o cântare specială în acea seară. Tăcerea şi ezitarea au cuprins încăperea.

  Atunci, bunica mea, Maria de Jesus, ne-a luat pe mine şi pe sora mea de mână şi am pornit direct spre amvon. Şi-a deschis cartea de imnuri pentru a cânta un imn: „The Beautiful Garden of Prayer”. Vocea ei era puternică, tăcerea era solemnă şi vocile noastre de copil fredonau imnul ceresc împreună cu ea.

  Şi acum îmi amintesc cuvintele:

  „Există o grădină unde Isus aşteaptă,
  Există un loc plin de dreptate uimitoare;
  Acolo totul străluceşte de lumina prezenţei Sale,
  Este frumoasa grădină a rugăciunii.”
  (Eleanor A. Schroll, „The Beautiful Garden of Prayer”, 1920)

  Biserica s-a unit cu noi în cântec. A fost atât de frumos.

  Întoarse acasă, bunica ne-a adormit pe melodia cântecului „Sleep with the angels”. Ştiu că am adormit cu îngerii, pentru că am ştiut că şi ei au cântat cu noi în acea seară. În noaptea aceea am visat că eram cu Isus în grădină unde nu va mai fi noapte, nu va mai fi răcoare, nici distanţă, nici tristeţe. Curând, foarte curând, vom fi cu Domnul în acel loc al desăvârşirii veşnice.

  Sarah Suzane Bertolli Gongalves

  Cu Isus în grădină - 2020. În noaptea aceea am visat că eram cu Isus în grădină unde nu va mai fi noapte, nu va mai fi răcoare, nici distanţă, nici tristeţe. Curând, foarte curând, vom fi cu Domnul în acel loc al desăvârşirii veşnice.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...