Articolul precedentKrisztus az alap!
  Articolul următorRevoluția harului

  Mireasma plăcută a lui Hristos

  În adevăr, noi suntem, înaintea lui Dumnezeu, o mireasmă a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mântuirii şi printre cei ce sunt pe calea pierzării. – 2 Corinteni 2:15

  Chiar îmi plac parfumurile, dar îmi plac în mod special gelurile de duş parfumate. De aceea întotdeauna merg în magazine de profil pentru a le cumpăra. Dar a fost o perioadă în care eu şi soţul meu am trecut prin probleme financiare. Am economisit reducând cheltuielile inutile. Pe loc m-am gândit: Gata cu gelul meu de duş! Am folosit cu grijă ultima sticlă până s-a terminat.

  În următoarea ocazie când am mers la magazin m-am îndreptat direct spre raionul cu obiecte de igienă personală şi cosmetice. După ce am mirosit mai multe geluri de duş, am ales unul, crezând că economiseam bani pentru că acum cumpăram de la supermarket şi nu de la magazinele de profil. Atunci mi-a venit un gând: „Eu sunt Cel care poartă de grijă nevoilor tale!” Amintindu-mi de cererea soţului meu să economisim bani, am pus gelul de duş înapoi pe raft. Voiam să mă încred în Dumnezeu şi să uit de acest lucru.

  Dar Dumnezeu nu m-a uitat.

  În ziua următoare, când am ajuns la facultatea unde făceam cursuri, am observat că o colegă avea o plasă de la un magazin de cosmetice care era cunoscut pentru produsele de calitate pe care le vindea. După curs a venit la mine şi mi-a spus: „Vreau să îţi dau un cadou.” Eram confuză deoarece nu îmi era prietenă apropiată şi nici nu era ziua mea de naştere. Ea a mai spus: „Vreau să îţi ofer un cadou ca semn de mulţumire pentru că m-ai ajutat în momentele grele prin care am trecut la acest curs.” I-am mulţumit, m-am aşezat şi am deschis pachetul. Mă bucur că m-am aşezat – ca nu cumva să fi căzut pe spate când am văzut ce mi-a dat: nu doar un gel de duş foarte bun, ci şi câteva tipuri de săpunuri! De unde ştia? Nu am spus niciodată nimănui despre acest lucru.

  Am început să plâng pentru că, în acea clipă, mi-am amintit de gândul meu de mai înainte: „Eu sunt Cel care îţi poartă de grijă!” Am îmbrăţişat-o pe colega mea şi i-am spus cât de fericită eram. Şi ea a fost emoţionată de acel moment. Sunt bucuroasă pentru că această întorsătură a evenimentelor mi-a oferit ocazia să dau mărturie despre dragostea lui Dumnezeu, vorbindu-i de mireasma minunată a lui Hristos.

  Este minunat să vedem dragostea lui Dumnezeu pentru noi. La urma urmei, Dumnezeul care a creat universul şi care susţine lumea S-a îngrijit de un detaliu atât de mic din viaţa mea. Se merită să ne încredem şi să slujim unui Dumnezeu minunat şi grijuliu ca El!

  Val Baminger Oliveira

  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...