Articolul precedentPregătirea ogorului
  Articolul următorLacrimile din Atocha

  Cicatrici care salvează

  Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre (…) şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi. – Isaia 53:5

  Azi este 2 octombrie şi mie nu îmi pasă că port perucă. Nu mă deranjează cicatricea peste care nu mi-a mai crescut părul. În această zi, tot ce simt este recunoştinţă pentru una dintre minunile din viaţa mea – fiica mea.

  La scurtă vreme după ce m-am căsătorit, doctorii mi-au spus că nu voi putea avea copii din cauza unei anomalii interne. Fără să mă las bătută, m-am rugat, am implorat şi am încercat până când Dumnezeu mi l-a dat, după trei ani, pe întâiul meu născut, Samuel. Acest dar mi-a reînnoit hotărârea de a încerca din nou. Soţul meu visa să avem o fetiţă. Chiar după ce am pierdut multe sarcini, noi am sperat, ne-am rugat şi chiar aveam deja un nume pentru ea: Crystal Rose.

  Au trecut mai bine de patru ani de când l-am avut pe Samuel. Lucrând într-o şcoală, am făcut o pecingine, o boală a pielii destul de des întâlnită, dar contagioasă. Am făcut o vizită rapidă la dermatolog. După ce m-a consultat, a descoperit că pecinginea de pe braţe era prezentă şi la nivelul scalpului. Pentru a hotărî un tratament medicamentos, doctorul m-a întrebat dacă eram însărcinată, pentru că acele medicamente ar fi afectat fătul. I-am răspuns că întotdeauna exista această şansă. Un test de sânge mi-a confirmat că, într-adevăr, o nouă viaţă creştea în pântecul meu. Trebuia să amânăm tratamentul până când copilul avea să se nască în siguranţă.

  Scumpa noastră fetiţă s-a născut pe data de 2 octombrie, dar ciuperca apărută mi-a distrus pielea capului şi, în consecinţă, mi-a căzut părul, lăsând în urmă o cicatrice imensă. Uneori mă întristez când mă gândesc la părul meu atât de frumos şi invidiez coafurile surorilor şi prietenelor mele. Dar astăzi nu sunt deloc tristă. In această zi sunt uimită de minunea numită fiica mea, care acum este o tânără ce alege să îşi iubească semenii mai mult decât pe ea însăşi.

  Adesea sunt uluită de cicatricile din coasta şi palmele Mântuitorului. Oare este El bucuros că a murit pentru mine? Gândul că eu şi cu tine Îl putem face fericit mă uimeşte. Nimic nu ar putea schimba cicatricile care rămân o amintire a suferinţei Sale, nici chiar bucuria Lui pentru noi.

  Sunt smerită de cicatricea mea care îmi vorbeşte de angajamentul pe care îl am faţă de fiica mea. Îl laud pe Dumnezeu pentru cicatricile care îi reamintesc că eu sunt copilul Lui.

  Rose Joseph Thomas

  Cicatrici care salvează - 2020. Adesea sunt uluită de cicatricile din coasta şi palmele Mântuitorului. Oare este El bucuros că a murit pentru mine? Gândul că eu şi cu tine Îl putem face fericit mă uimeşte. Nimic nu ar putea schimba cicatricile care rămân o amintire a suferinţei Sale, nici chiar bucuria Lui pentru noi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...