Articolul precedentBucurie după întristare
  Articolul următorViolența conjugală

  Păduchi și uragane! (I)

  Încrede-te în Domnul din toată Inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. – Proverbele 3:5,6

  Mie îmi place să planific. Îmi place să am o idee generală despre cum vor decurge lucrurile. Cu alte cuvinte, îmi place organizarea. Nu cer prea mult, nu-i aşa? Pe de altă parte, sunt suficient de realistă, încât să îmi dau seama că planurile se pot schimba şi că poate se va cere puţină flexibilitate din partea mea în situaţia în care planurile mele bine puse la punct – ei bine, ştiţi voi – se schimbă.

  Într-o zi din luna iulie mă grăbeam să îmi termin treaba la Centrul pentru chirurgie oftalmologică când am observat un mesaj de la soţul meu, care îmi cerea să îl sun cât de repede pot. L-am sunat şi l-am ascultat povestindu-mi că preşedintele Conferinţei din care biserica noastră făcea parte dorea să se întâlnească cu amândoi. L-am întrebat în glumă pe soţul meu, care este pastor: „Dragule, ce ai făcut? Cred că avem probleme!”

  În ziua următoare ne-am întâlnit cu preşedintele nostru şi am descoperit că el dorea ca eu să mă rog pentru ceva anume: ei se gândiseră să îmi ofere postul de director al Departamentului Misiunea Femeii pentru regiunea noastră. Desigur, ne-am rugat şi apoi, cu umilinţă, am acceptat să îmi asum aceste noi responsabilităţi.

  După ce comitetul Conferinţei m-a votat în luna august, m-am pus pe treabă. „Planificatoarea” din mine a turat la maximum motoarele. Am planificat două întâlniri cu femeile în două weekenduri consecutive. Deja evenimentele se zăreau la orizont şi mai erau multe de făcut!

  Prima întâlnire pentru două sute cincizeci de femei vorbitoare de limba spaniolă s-a desfăşurat fără probleme. Ce sfârşit de săptămână frumos, binecuvântat şi însorit! Am răsuflat uşurată şi am început pregătirile pentru al doilea weekend, eveniment la care aşteptam două sute şaizeci de femei vorbitoare de limba engleză. Mă simţeam mai încrezătoare deoarece sala rămăsese aranjată de la primul eveniment. Să fiu sinceră, prevedeam un drum lin şi drept în zilele următorului weekend.

  Şi apoi s-a întâmplat. Un e-mail primit la întâmplare în joia dinaintea întâlnirii. Nu îmi place să recunosc, dar, cu jumătate de inimă, am luat în serios acel mesaj: „Ce planuri ai pentru Matthew?” Matthew? Care Matthew? am întrebat eu râzând în sinea mea. Dar zâmbetul mi-a dispărut când am primit răspunsul: uraganul Matthew se îndrepta spre Coasta de Est şi era aşteptat să se dezlănţuie în Carolina de Nord în acel sfârşit de săptămână.

  Doar o urgenţă te trimite cu o aşa rapiditate pe genunchi şi te determină să-I predai frâiele lui Dumnezeu.

  Cindy Mercer

  Păduchi și uragane! (I) - 2020. Care Matthew? am întrebat eu râzând în sinea mea. Dar zâmbetul mi-a dispărut când am primit răspunsul: uraganul Matthew se îndrepta spre Coasta de Est şi era aşteptat să se dezlănţuie în Carolina de Nord în acel sfârşit de săptămână. Doar o urgenţă te trimite cu o aşa rapiditate pe genunchi şi te determină să-I predai frâiele lui Dumnezeu.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...