Articolul precedentCa frații
  Articolul următorPune-ți sabia înapoi în teacă

  Păduchi și uragane (II)

  Ori de câte ori zic: „Mi se clatină piciorul!”, bunătatea Ta, Doamne, mă sprijină totdeauna. Când gânduri negre se frământă cu grămada înăuntrul meu, mângâierile Tale îmi înviorează sufletul. – Psalmii 94:18,19

  Am făcut ce ştiu mai bine – m-am rugat în timp ce planificam. În săptămâna în care a venit uraganul Matthew am planificat în timp ce mă rugam! Deşi locaţia pentru întâlnirea noastră era la două sute patruzeci de kilometri depărtare de mare, am început să mă pregătesc pentru furtuna pe care, fără îndoială, aveam să o resimţim în acel loc.

  Joia deja pierdusem şirul telefoanelor, e-mailurilor şi mesajelor în care mi se punea aceeaşi întrebare: „Se va mai ţine întâlnirea?” Răspunsul meu plin de bucurie era: „Da!” Dar speranţa mea a început să dispară puţin câte puţin pe măsură ce numărul anulărilor creştea. Apoi, în aceeaşi zi de joi, am aflat că internatul liceului pe care îl frecventa fiul meu se închidea temporar din cauza unei pediculoze răspândite la nivelul liceului. Toţi copiii erau trimişi acasă. Chiar aşa? Dar cel puţin acum îl aveam acasă pe fiul meu ca să mă ajute să pregătesc cele două sute de sacoşe cu materiale pentru cele înscrise, nu-i aşa?

  Vineri dimineaţa devreme am mers la locaţia unde era întâlnirea, pregătită cu bunătăţi pentru acel sfârşit de săptămână. Anulările au scăzut numărul participantelor de la două sute şaizeci la o sută cincizeci. Uraganul Matthew ne bătea la uşă. Ploaia torenţială şi vânturile puternice se depărtau tot mai mult de ţărm şi se apropiau de noi. S-a întrerupt curentul timp de douăsprezece ore. Dar lăudat fie Domnul pentru generatoare şi cizme de cauciuc! M-am simţit mai mult ca o coordonatoare pentru situaţii de urgenţă în acea săptămână decât directoarea Departamentului Misiunea Femeii. La un moment dat, am spus: „între păduchi şi uragane, sunt terminată.”

  Dar ştiţi ce? Dumnezeu a făcut ceva ce nu aş fi planificat niciodată. El a fost prezent alături de noi şi ne-a binecuvântat în ciuda tuturor obstacolelor. Printre participante era un simţământ de apropiere şi deschidere aproape palpabil. Nicio femeie nu s-a plâns de lipsa electricităţii, de faptul că trebuiau să umble în papuci, ude leoarcă, sau de coafurile noastre dezastruoase.

  În acel sfârşit de săptămână am descoperit mai multe despre mine şi despre slujirea femeilor decât voi descoperi poate toată viaţa mea, datorită planurilor lui Dumnezeu – nu ale mele. În mod special mi-am luat angajamentul să încep să cer împlinirea făgăduinţelor lui Dumnezeu mai mult decât o fac acum! Am descoperit că femeile vor să vadă foarte mult transparenţă în celelalte; cu alte cuvinte, să fii tu însuţi şi să îl laşi pe Dumnezeu să te ajute să navighezi printre furtunile vieţii. Chiar dacă va fi vorba de păduchi şi uragane!

  Cindy Mercer

  Păduchi și uragane (II) - 2020. În acel sfârşit de săptămână am descoperit mai multe despre mine şi despre slujirea femeilor decât voi descoperi poate toată viaţa mea, datorită planurilor lui Dumnezeu - nu ale mele. În mod special mi-am luat angajamentul să încep să cer împlinirea făgăduinţelor lui Dumnezeu mai mult decât o fac acum!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...