Articolul precedentNu sări!
  Articolul următorDe la ură la iubire

  „Toate își au vremea lor”

  Toate își au vremea lor, şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui. – Eclesiastul 3:1

  Cine mai stă acasă acum? Mai este cineva acasă? Cât de multe familii mai stau împreună la masă şi Îl mulţumesc lui Dumnezeu pentru binecuvântările primite, îşi iau timp să se viziteze unii pe alţii? Câte familii se aşază la masă în mod regulat şi consumă o mâncare sănătoasă? Copilaşii mai au un program bine stabilit în viaţa lor? Dar adulţii? Clădirile în care trăim sunt cămine sau doar case care îşi aşteaptă locatarii să intre grăbiţi şi să iasă din nou?

  Majoritatea celor dintre noi lucrăm din greu. Unii reuşim după aceea să cumpărăm dispozitive care ne ajută să economisim timpul de care avem nevoie, dar, în multe cazuri, adesea nu avem timp să le folosim. Unde se duce acel timp pe care încercăm să îl economisim? Recent mă gândeam la realitatea faptului că timpul este un dar pe care l-am primit cu toţii – un dar fără plată. Nimănui nu îi lipseşte timpul, întotdeauna ne stă la dispoziţie. Poate că trebuie să învăţăm să încetinim pasul şi apoi, în loc să petrecem timpul, să ne bucurăm de el. Este un dar de la Dumnezeu.

  Fă un exerciţiu. Aşază-te intr-un scaun confortabil şi încearcă să faci o listă cu momentele care sunt speciale pentru tine. Eu am făcut acest lucru. Iată câteva momente trecute pe lista mea: primul, cel mai preţios timp pe care îl petrec în fiecare zi este acea oră devreme când îmi găsesc un loc confortabil, îmi iau Biblia, studiu biblic, un devoţional şi cartea de imnuri. Apoi, Îl cer Dumnezeului meu să îmi stea aproape pe tot parcursul zilei şi să mă ajute să fiu o persoană mai bună. În acel timp special îi ofer lui Isus laudele mele şi dau slavă Numelui Său sfânt. Poate cânt un imn preferat şi apoi mă rog pentru fiecare membru al familiei, pentru cei care sunt pe lista mea de rugăciune şi pentru oricine mă îndeamnă Duhul Sfânt să mai susţin în rugăciune. Apoi studiez Biblia şi citesc din devoţional. Aştept cu nerăbdare acest timp preţios în fiecare zi. Mă ajută să rămân aproape de Isus şi de Cuvântul Său şi să fac voia Lui în viaţa mea.

  Alte momente speciale de care am nevoie şi pe care le doresc sunt cele petrecute cu scumpul meu soţ, cu preţioasele mele fiice şi cu prietenii mei. Ziua de Sabat este şi ea o zi specială pentru mine, când merg la biserică şi la Şcoala de Sabat pentru a mă închina Domnului şi pentru părtăşie cu prietenii care îl iubesc şi ei pe Isus.

  Timpul este un dar de la Dumnezeu. Vreau să îl petrec în cel mai frumos mod şi să mă bucur de el şi de semeni. Domnul să te binecuvânteze atunci când meditezi la modul în care foloseşti darul timpului primit de la El. Să nu uităm să îi mulţumim pentru că ne-a făcut acest dar pe care să îl gestionăm corect şi de care să ne bucurăm în atât de multe moduri memorabile.

  Joyce Meyer

  „Toate își au vremea lor” - 2020. Timpul este un dar de la Dumnezeu. Vreau să îl petrec în cel mai frumos mod şi să mă bucur de el şi de semeni. Domnul să te binecuvânteze atunci când meditezi la modul în care foloseşti darul timpului primit de la El.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...