Articolul precedentZi de bine!
  Articolul următorÎngrijire bătrâni

  Frumusețea unei femei

  Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, care nădăjduiau în Dumnezeu şi erau supuse bărbaţilor lor. – 1 Petru 3:3-5

  Contrar la ce ne spun cultura noastră şi media, frumuseţea unei femei nu stă doar în înfăţişarea exterioară. Cei care concep reclamele ne bombardează constant cu promovarea unor produse care se presupune că ne vor face mai frumoase – de parcă noi nu suntem frumoase aşa cum suntem. Ei promovează creme de piele pentru a ascunde sau a elimina ridurile, vopsele de păr care să ascundă firele albe şi produse de machiaj care, în unele cazuri, ameninţă să ne ascundă adevărata faţă. Reclamele la haine la modă şi la bijuterii induc ideea că aceste produse ne vor face mai atractive.

  Niciunul dintre aceste lucruri nu putem spune că este greşit, dar nu ar trebui să simţim că avem nevoie de toate cele de mai sus pentru a fi mai atrăgătoare. Uneori suntem preocupate de cum arătăm şi facem mari eforturi de a ne perfecţiona înfăţişarea. Totuşi, Dumnezeu doreşte ca noi să fim mai preocupate de cum arătăm în interior. Aici se găseşte adevărata frumuseţe. Aici este modelat caracterul. A avea o faţă frumoasă, o siluetă perfectă şi accesorii frumoase nu înseamnă nimic în lumina veşniciei.

  Eu am trei copii: doi băieţi şi o fată. Fiica mea este foarte frumoasă, dar adevărata ei frumuseţe vine din interior. Această frumuseţe se manifestă în caracterul ei, în personalitatea ei şi în atitudinea plină de bunătate faţă de cei din jur.

  Cred că trebuie să trecem dincolo de preocuparea exagerată faţă de înfăţişarea exterioară şi să ne concentrăm mai mult pe interior.

  Putem să lăsăm Duhul Sfânt să ne înfrumuseţeze din interior pe exterior. Când avem frumuseţea lui Dumnezeu în noi, acest lucru se va reflecta şi la exterior. Atunci vom avea adevărata frumuseţe a unei femei evlavioase, iar această frumuseţe este veşnică.

  Doamne, ajută-mă să reflect frumuseţea Ta, frumuseţea unei vieţi evlavioase. Ajută-mă să nu îmi pese atât de mult de înfăţişarea exterioară, ci de ce se află în interior.

  Shakuntala Chandanshive

  Frumusețea unei femei - 2020. Doamne, ajută-mă să reflect frumuseţea Ta, frumuseţea unei vieţi evlavioase. Ajută-mă să nu îmi pese atât de mult de înfăţişarea exterioară, ci de ce se află în interior.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!